Ultima oră

Titus Andrei, bossul redactiei muzicale a Radioului

Valentin Muscă
6 iun 2007 1784 vizualizări
Nascut la Maicanesti, muzicologul este unul din cei mai cunoscuti redactori de emisiuni radio

Anul acesta Titus Andrei, coordonatorul Redactiei Muzicale a Societatii Romane de Radiodifuziune, va implini 60 de ani. Putini sint vrincenii care stiu că unul din cei mai cunoscuti redactori de emisiuni radio din tară este născut intr-un sat din comuna Măicănesti. în timpul celei mai cumplite foamete care a decimat vreodată păminturile Romaniei a văzut lumina zilei Titus-Nicu, primul din cei cinci copii ai familiei Andrei. Desi tatăl dorea ca fiul să ajungă preot, Titus-Nicu merge la Scoala Pedagogică din Galati si după 6 ani revine invătător in satul natal. Destinul insă a fost altul si fragedul invătător nu s-a multumit cu postura de dascăl la tara. Urmează Conservatorul si, printr-o conjunctură fericită, in 1972 intră ca redactor la Radio-Televiziunea Romană. Dacă Titus-Nicu nu a ajuns preot, a ajuns tot un sacerdot, acela de slujitor al divinei muzici. Din 1972 si pină astăzi Titus Andrei slujeste ca nimeni altul redactia muzicală a Radioului, realizind emisiuni intrate in fonoteca de aur a Radioului. Pasionat de muzica, intre 1968-1974 a cintat in sextetul "Cantabile", a animat numeroase emisiuni la "Radio Vacanta" in perioada de glorie a litoralului romanesc intre 1975-1983 si a participat chiar la realizarea "Albumului duminical" la televiziunea romana. Este unul din sustinatorii de suflet ai festivalurilor de muzica, judetene si nationale, facind parte din juriile acestor manifestari anuale. Este coautor al unui dictionar cu date biografice despre cintaretii de muzica pop si dance. într-un judet in care reperele morale lipsesc, iar tinerii visează doar la slujbe prin Spania si Italia, credem că amintind destinul profesional al acestui fiu de tărani din Măicănesti, ajuns la pupitrul redactiei muzicale a celui mai important post de radio din Romania, oferim un alt tip de viitor tinerilor care se mai află pe băncile scolii. Acesta este doar unul din miile de exemple care pot motiva tinerii vrinceni să aleagă altceva decit la "muncă dincolo".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.