Ultima oră

Puiu Spiridon, acuzat ca injura subordonatii

Iulia Crețu
6 iun 2007 1341 vizualizări
Seful de peste tarabele focsanene este acuzat constant de consilierii locali de prost management si purtare necuviincioasa. Puiu Spiridon a fost reclamat de o angajata ca a jignit-o. Cu toate ca este incoltit, acesta nu are in intentie sa-si dea demisia. Viceprimarul George Mardare considera ca "normala" activitatea sa si spune ca la piata e nevoie de un stil mai dictatorial

Directorul Administratiei Pietelor Focsani, fostul militar Puiu Spiridon, este permanent in colimatorul consilierilor locali care il acuza la fiecare sedinta ca nu face fata cerintelor si exigentelor postului pe care il ocupa. Recent, liberala Doina Fodoreanu i-a facut iarasi reclama proasta celui care se ocupa de tarabele din oras. Aceasta s-a legat de limbajul suburban al directorului si de faptul ca Spiridon si-ar fi pus sotia "mina de fier" la Piata Sud, dupa ce fostul administrator ar fi decedat. "Nu va pot reproduce cum s-a adresat domnul director celor din piata si subordonatilor. Se purta ca si cum ar fi fost pe mosia sa, insa piata nu este SRL-ul domnului Spiridon! Ar trebui ca cineva sa discute cu el. La Piata Sud am inteles ca sotia sa dicteaza", le-a spus Doina Fodoreanu primarului Bacinschi, celor doi viceprimari, dar si colegilor consilieri. Reclamatiile la adresa lui Puiu Spiridon nu sint insa singulare, in sedintele anterioare si Ion Vlase sau Mirela Bizna atacindu-l dur pe administratorul Pietei, pe care-l acuza ca nu incaseaza destul si ca afiseaza o atitudine dictatoriala fata de subordonati si comercianti. Democrata chiar l-a somat pe Spiridon sa-si dea demisia, intrucit nu ar face fata cerintelor postului. In urma celor spuse si de liberala Doina Fodoreanu, edilul sef Decebal Bacinschi a promis o ancheta la Administratia Pietelor.


"Sa-i fie de bine!"


La ultima sedinta, directorul Puiu Spiridon a scapat de rusinea de a fi criticat din nou in public, pentru ca a lipsit. Reclamatiile au ajuns insa la urechea sa, iar luni, intimplator sau nu, administratorul era deja in concediu. Acesta a negat faptul ca si-ar fi desemnat sotia sa faca legea printre comerciantii din Piata Sud si ne-a declarat ca neincrederea pe care i-o arata consilierii nu il determina sa-si dea demisia. "Sa-i fie de bine doamnei Fodoreanu, e treaba dumneaei ce crede, eu unul nu stiu ce a afirmat la adresa mea! In ceea ce o priveste pe sotia mea, sa-i dea cineva drumul printre oile alea la Sud sa vad daca o recunoaste careva. Deocamdata nu organizez nici un concurs la Piata Sud. Si nu, nu imi dau demisia, pentru care fapta sa fac asta?", a raspuns intrebarilor noastre seful de la Piata. Paradoxal, desi consilierii locali ii sar mereu la git, Puiu Spiridon si activitatea sa sint apreciate de sefi. Viceprimarul PSD George Mardare recunoaste caracterul dur si limbajul colorat al sefului de la Piata, insa nu crede ca trebuie sanctionat. Aceasta cu toate ca Spiridon a primit si o reclamatie de la o angajata de la Personal, pe nume Angheluta, pe care ar fi jignit-o. "In prezent port o discutie, fac o analiza cu personalul Pietei Sud, sa vad daca cele indicate de doamna Fodoreanu se confirma. In curind vom rezolva si numirea unui administrator la Sud", ne-a declarat vicele Mardare.


Militarie coborita printre tarabe


Viceprimarul George Mardare mai spune ca Puiu Spiridon, prin formatia sa militara, se preteaza a fi "general" la Piata, unde comerciantii sint greu de controlat. Sloganul cu "militaria coborita din pod"... la piata pare ca este agreat de sefi, care tolereaza limbajul suburban al directorului Administratiei Pietelor. Potrivit acestora, numai asa pot fi controlati agentii comerciali. Insa, George Mardare ii recomanda lui Spiridon sa-si mai tempereze avintul de om in uniforma si sa fie mai maleabil. "Puiu Spiridon are o activitate normala, nu a avut abateri pe care sa le sanctionam. Are temperamentul mai dur, a mai jignit pe cineva de la Personal. Voi analiza si aceste aspecte. Dumnealui vine din armata si se preteaza ca sef la Piata, acolo se lucreaza cu oamenii si e nevoie de hotarire. Trebuie sa-i tina in mina, e greu de lucrat cu comerciantii. La piata e nevoie de un om cu experienta. Singurul lucru care i se poate reprosa este stilul de lucru, pe care mi-a promis ca-l va corecta", ne-a mai spus viceprimarul George Mardare. Ramine de vazut daca politicienii din Micul Parlament focsanean, care la fiecare sedinta tuna si fulgera la adresa lui "nea Puiu Spiridon", vor fi convinsi de schimbarea de atitudine promisa de directorul de la Piata.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.