Ultima oră

Trebuie sa avem grija sa ne facem copiii sa zimbeasca

Camelia Stănilă
2 iun 2007 1081 vizualizări
Spune Maria Moscu, la prima sa expozitie de fotografie, dedicata magiei din ochii copiilor

Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia" a gazduit ieri o frumoasa expozitie de fotografie semnata Maria Moscu, ce are in prim plan chipurile si candoarea copiilor. Fericita si emotionata in acelasi timp, colega noastra de la Departamentul Marketing-Publicitate si-a vernisat expozitia in compania prietenilor, colegilor si a persoanelor apropiate, dar si a cunoscutului caricaturist Constantin Pavel. "Maria Moscu este in primul rind mama si o fina observatoare a chipurilor copiilor. Expresia fetelor, ochii, care sint oglinda sufletului, au constituit principala preocupare a Mariei", a apreciat Constantin Pavel, care a vorbit si despre fotografie, in general, care si-a cistigat cu greu statutul de arta. "Aceasta expozitie este facuta de visatorul din artist, de copilul din artist", a apreciat si Odette Irimia, reprezentanta Ateneului Popular. De la eveniment nu au putut lipsi micutii, care au fost si subiecti ai fotografiilor expuse pe simezele Ateneului. Acestia au reprezentat un decor inedit, tinind cont ca s-au jucat mai tot timpul pe linga simeze. De altfel, expozitia intruchipeaza si universalitatea copilariei, mare parte a chipurilor prezentate fiind a unor copii din America, de diverse nationalitati. "Copilaria nu are identitate nationala", a mai mentionat renumitul caricaturist vrincean. Prin lucrarile sale, Maria Moscu ne-a imbiat sa descoperim "lumea cu chip de copil", dar si sa apreciem mult mai mult virsta inocenta a copilariei. Prima expozitie a Mariei Moscu s-a nascut tocmai din dragostea pentru copii, pe care a marturisit-o chiar artista. Aceasta a si dedicat expozitia uneia dintre ficele sale, Roxana, de 14 ani, care a sprijinit-o in demersul sau, dar a tinut sa sublinieze si importanta Anteneului Popular ctitorit de maiorul filantrop Gheorghe Pastia, lacas de cultura unde si-a vernisat prima sa expozitie. "Trebuie sa avem grija sa ne facem copiii sa zimbeasca mereu, pentru ca zimbetul lor ne vindeca sufletul", a subliniat colega noastra Maria Moscu. Fotografiile pot fi vazute timp de o saptamina in foaierul Ateneului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.