Ultima oră

ISU s-a luptat cu mansardele si vegetatia uscata

Dan Chiriac
26 mai 2007 638 vizualizări
Incendiile la mansarde si cele de vegetatie uscata au creat cele mai mari probleme, de la inceputul anului u doar din trei autospecialele ISU sint in termenul de functionare

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si-a prezentat ieri rezultatele activitatilor desfasurate in anul 2006. Colonelul doctor Janica Bordeanu, seful ISU, a dat citire rezultatelor obtinute de pompieri si specialistii de la Protectia Civila in primele cinci luni ale anului. Institutia vrinceana a intervenit in acest an la 308 evenimente, dintre care 244 de incendii, marea majoritate la gospodariile cetatenilor, si 64 de asanari pirotehnice. La nivel national s-au produs nu mai putin de 7.848 de incendii, ceea ce inseamna o medie de 65 pe zi, si au decedat 12 persoane. Pompierii vrinceni spun ca problemele cele mai mari le-au creat incendiile la vegetatie uscata si cele la masardele blocurilor. Ultimul a avut loc in urma cu patru zile, in cartierul Sud, dar deocamdata nu s-a stabilit cu exactitate cauza acestuia. Totusi, indiciile arata ca incendiul ar fi putut porni de la o tigara uitata aprinsa in podul blocului de un cetatean care a trecut pe acolo in jurul orelor 20.30. Seful ISU spune ca la nivelul dotarilor unitatea nu sta pe roze, doar trei din cele 21 de autospeciale fiind in termenul de functionare. 13 autovehicule din dotarea ISU, aici intrind si masini Aro si remorci, sint peste limita de casare. De asemenea, inspectoratul are in dotare autospeciale de la Primaria Focsani, de la Ambulanta si de la SC Mopaf, toate insa depasind termenul de functionare, dar si patru barci transmise pentru a fi folosite de Primaria Nanesti. Pentru perioada urmatoare, colonelul Janica Bordeanu spera ca va gasi posibilitatile financiare pentru achizitionarea unui bioradar, cu care se pot detecta formele de viata sub darimaturi. Formalitatile au fost demarate in urma cu patru ani, dar pina acuma nu s-a reusit achizitionarea aparatului. Pentru luna septembrie au fost prevazute mai multe exercitii de simulare in tot judetul, care vor dura trei zile. Acestea vor viza interventii in caz de cutremur, inundatii, alunecari de teren si chiar de accident nuclear. Seful ISU Vrancea a dezmintit de altfel zvonurile aparute in ultimele zile privind un posibil accident nuclear la granitele tarii. "In urma verificarilor, nu se confirma un accident nuclear in vecinatatea Romaniei", a spus Bordeanu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.