Ultima oră

Furtuna a rupt copacii pe bulevarde

Ziarul de Vrancea
26 mai 2007 647 vizualizări
Acoperisurile a zece locuinte din comuna Sihlea au fost distruse de vint, în noaptea de joi spre vineri, dupa ce localitatea a fost nevoita sa faca fata unui vant foarte puternic, asemanator unei tornade.

Ploaia de joi seara a facut ravagii pe bulevardele din Focsani, vintul puternic rupind mai multe crengi pe strada Republicii, Independentei si pe bulevardul Garii. Reprezentantul Directiei de Dezvoltare si Servicii Publice din cadrul Primariei Focsani, Filipache Sirbu, a declarat ca nu au fost pagube create de ramurile rupte, dar ca arborii batrini vor ajunge sub fierastraul muncitorilor de la gospodarire comunala. In prezent, cel putin 100 de copaci din toate cartierele ar trebui sa fie transformati in lemne de foc. Directia de Dezvoltare lucreaza mai greu pentru ca nu mai are contract cu Deep Serv pentru alpinistii utilitari si nu are nici macara proprie pentru interventii. "A fost vint puternic si au cazut mai multe crengi,

dar nu au creat pagube. Vom continua sa taiem arbori cu oamenii nostri, nu mai avem contract cu cei de la Deep Serv. Avem cel putin 100 de copaci care trebuie doboriti", ne-a spus Filipache Sirbu. Probleme au existat si pe drumul dintre comunele Bolotesti si Jaristea, acolo unde un copac a cazut in mijlocul soselei. "Oamenii au sunat in mai multe rinduri si au cerut ajutorul nostru. Le-am explicat ca avem servicii voluntare pentru situatii de urgenta si cu ajutorul unei singure drujbe se poate elibera soseaua, fara a mai fi nevoie sa venim de la Focsani", a spus colonelul doctor Janica Bordeanu, seful ISU Vrancea. Si la Mircesti, vintul puternic a smuls acoperisurile mai multor case, provocind proprietarilor pagube materiale. Drumul judetean Bolotesti-Jaristea a fost blocat in noaptea de joi spre vineri, timp de 30 de minute, dupa ce vijelia care s-a abatut asupra judetului Vrancea a rupt un copac, transmite corespondentul ROMPRES. Conform Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vrancea, drumul a fost degajat de autoritatile locale, circulatia reluandu-se ulterior. în noaptea de joi spre vineri, precipitatiile inregistrate in Vrancea nu au depasit 19 litri/metru patrat la Jiliste, dar a fost semnalata si grindina in localitati precum Milcovu si Gologanu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.