Ultima oră

CSM a rezolvat plingerea lui Oprisan

Cristi Irimia
23 mai 2007 705 vizualizări
"Campania mediatica nu a influentat hotaririle magistratilor", se scrie in concluziile forului condus de Anton Pandrea

Inspectia judiciara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a finalizat raportul de control efectuat in urma plingerii facute de Marian Oprisan institutiei sus-amintite. Plingerea baronului a fost inregistrata la CSM pe 24 octombrie anul trecut, in timpul proceselor avind drept miza obtinerea dominatiei in Consiliul Judetean Vrancea. Presedintele CJ s-a plins la acea data ca liberalul Nini Sapunaru a intimidat justitia vrinceana prin declaratiile facute, ca Ziarul de Vrancea face presiuni asupra magistratilor focsaneni astfel incit acestia sa dea hotariri impotriva PSD, dar si ca presedintele Tribunalului Vrancea, Adrian Toni Neacsu, a dat dispozitii pentru a intari efectivul de jandarmi din cadrul instantei, cu scopul precis de "a impiedica oamenii PSD-ului sa intre in instanta". La toate aceste acuzatii s-au facut verificari de catre Inspectia Judiciara a CSM, iar astazi Ziarul de Vrancea va prezinta solutia data de echipa de control. In concluzii se scrie ca "in urma verificarii aspectelor semnalate, Inspectia judiciara a conchis ca aceasta campanie mediatica sustinuta in presa si la televiziunile locale in septembrie - octombrie 2006, chiar daca a fost de natura a crea presiuni asupra magistratilor Tribunalului Vrancea, nu a influentat solutiile pronuntate de acestia. Totodata, «recomandarile» facute prin intermediul mass-media nu au avut efect asupra dezlegarilor date de instantele judecatoresti cererilor deduse judecatii". Asadar, CSM a recunoscut, practic, ca nici Sapunaru si nici cotidianul nostru nu au influentat activitatea magistratilor vrinceni. Se poate deduce ca Oprisan a dorit sa puna presiune pe toata lumea, prin memoriul formulat, disperat ca ar putea pierde puterea in CJ. Nu intimplator a adus aproximativ 150 de PSD-isti pe holurile tribunalului, el fiind practic acela care a exercitat presiuni clare pentru a-si realiza scopurile. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.