Ultima oră

Cum s-a votat in beciul Politiei

Silvia Vrînceanu Nichita
21 mai 2007 760 vizualizări
Unul dintre arestati vroia sa voteze cu Gigi Becali. Incarceratii au dat declaratii pe proprie raspundere ca nu au votat in alta parte.

Cei noua detinuti imobilizati in arestul IJP Vrancea au votat la referendum constienti ca suspendarea presedintelui tarii este rezultatul unor jocuri de interese. Pina sa ajung urna mobila, detinutii au dezbatut, au facut pronosticuri si au decis unde pun stampila, nu inainte de a se spala si barbieri pentru ca nu se cade sa apari oricum in fata unei comisii de votare. Urna mobila a ajuns in arest in jurul orelor 18.00, unde asteptau invinuiti de toata mina: omor, tilharie, viol, furt sau trafic de droguri. Cei patru insotitori ai urnei mobile au coborit cu stringere de inima scarile inguste spre subsolul Politiei, unde te invaluia un miros intepator si statut de mucegai provenit de la umezeala din pereti. "Am emotii!", a gindit cu voce tare Rodica Franciuc, delegat al sectiei de votare nr. 25 de la Colegiul Unirea. Detinutii au votat in camera de ancheta, unde li s-a asigurat secretul votului in spatele unor draperii portocalii. In ciuda faptului ca sint acuzati de comiterea unor infractiuni dintre cele mai grave, cei din arest au venit vizibil emotionati si fisticiti pentru a-si prelua buletinele de vot. "Este important si pentru noi cine conduce tara", ne-a spus Razvan Prichici, unul dintre cei doi vrinceni retinuti pentru implicare in dosarul drogurilor. De altfel, alaturi de colegul sau Iustinian Manole sint cei mai cocheti arestati, singurii care poarta haine de firma in arest. Cei doi nu stau in aceeasi celula pentru a nu face schimb de informatii care sa afecteze bunul mers al anchetei.


"Eu il vreau pe Becali"


La rind au urmat cei retinuti pentru infractiuni cu violenta. "Eu il vroiam pe Becali, dar de nevoie am votat pentru Basescu", ne-a dezvaluit Petrica Ciocirlan, acuzat de comiterea unei tilharii pentru care a fost retinut zilele trecute. Tot simbata a votat si Vasile Oana din Paunesti, cel acuzat ca l-a omorit cu singe rece pe vecinul care i-a calcat proprietatea cu citeva oi. Desi a fost capabil de o fapta atit de cruda, invinuitul, o namila de om, s-a prezentat foarte emotionat in fata comisiei de votare. A votat cu miinile transpirate, iar la plecare, cuprins de emotii, a uitat sa-si ia buletinul. "Cu ajutorul lui Dumnezeu, sper sa ies de aici. Asta e, ce sa fac", ne-a spus la parasirea camerei de ancheta. Pardon, de votare! Are miinile pline de tatuaje sub forma de inimi si inimioare, sirene si nume de fete. Este Macovei Cimpoesu din Nereju, acuzat ca si-a omorit concubina, careia i-a strapuns ficatul cu un cutit. Si el a votat pentru Traian Basescu. "Mi-am omorit nevasta, asta e! Am sapte copii acasa", ne-a spus acuzatul, imbracat intr-un tricou verde si incaltat cu tenisi fara sireturi. Votarea la subsolul Politiei Judetene a decurs fara incidente, operatiunea fiind supravegheata cu atentie de ofiterii de la Cercetari Penale. Chiar daca se afla in custodia Politiei, spatele atitor lacate, pentru ca asa cere procedura, invinuitii au fost pusi sa dea declaratii pe proprie raspundere ca nu au mai votat in alta parte. (Silvia VRINCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.