Ultima oră

Au disparut buletine de vot

Ziarul de Vrancea
19 mai 2007 797 vizualizări
In 41 de sectii de votare din Focsani lipsesc 671 de buletine de vot, dupa cum s-a constatat la numaratoare. Autoritatile spun ca responsabilitatea numararii buletinelor de vot apartine presedintilor de sectii. PNL a depus o sesizare la BEJ. Daca ati constatat nereguli la referendum, le puteti semnala la Ziarul de Vrancea, la tel. 0237/237777 sau pe adresa de mail redactia@ziaruldevrancea.ro. Cititi toate stirile despre referendum in sectiunea "Actualitate"

In 41 de sectii de votare din cele 59 de sectii de votare s-a constatat la numaratoare ca lipsesc buletine de vot in pachetele primite de la Biroul Electoral Judetean. Nini Sapunaru, presedintele PNL Vrancea, a declarat ca in fiecare sectie s-au gasit cite 20-25 de voturi in minus. "Sint presedinti de sectii de votare care au refuzat sa numere buletinele de vot. Au spus ca daca sint in pachete de cite 100, de la Prefectura, atunci asa e. Uite ca nu e asa. Daca se adevereste acest trend atunci lipsesc citeva mii de buletine in judet. Asta inseamna metoda suveica", a declarat Nini Sapunaru. Deputatul PNL a spus ca, desi s-au primit instructiuni sa se numere buletinele de vot primite de catre presedintii de sectii, juristii de la Prefectura alesi presedinti nu au mai facut acest lucru. Potrivit datelor centralizate la ora 10.00 la sediul PNL, in Focsani erau 671 de voturi lipsa la 41 de sectii de votare. De asemenea, la Adjud s-au gasit voturi lipsa. "Intrebarea mea este unde sint aceste buletine. Mi se pare absurd, ca daca ar fi fost greseli s-ar fi gasit buletine si in plus, nu numai in minus", a spus Sapunaru. La sectia nr. 16, de la Scoala nr. 2 "Ion Basgan" din Focsani, din 2167 de buletine de vot cite ar fi trebuit sa fie la numaratoare s-au gasit cu 21 mai putin, adica 2146.



BEJ si Prefectura spun ca nu au gresit


Presedinta BEJ, judecatoarea Mariana Sandina Croitoru, a declarat ieri ca PNL a depus o sesizare cu privire la buletinele de vot lipsa. Aceasta a precizat ca buletinele de vot au fost predate presedintilor de sectii de votare pe baza de procese verbale de predare - primire. "Dumnealor le revine sarcina sa le numere bucata cu bucata si sa intocmeasca un proces verbal", a declarat presedinta BEJ. Judecatoarea Mariana Croitoru a spus ca in aceasta seara va avea informatii cu privire la buletinele de vot. La rindul sau, prefectul Ion Oprea a spus ca buletinele de vot, care au venit in pachete de cite 800 de la BEC, au fost tinute sub paza la Prefectura, unde au fost numarate bucata cu bucata. "Buletinele au fost depozitate in conditii de securitate, au fost desigilate si impartite presedintilor de circumscriptii. Va asigur ca de la Prefectura nu a disparut nici un buletin de vot. Responsabilitatea de a le renumera apartine presedintilor de sectii, iar diferentele aparute trebuie trecute in procese verbale", a declarat prefectul Ion Oprea. La numaratoarele voturilor efectuata de BEJ si Prefectura au iesit in plus 50 de buletine de vot.


Vraciu si Momanu, primii la vot



Cei mai matinali lideri politici care au votat au fost democratul Jan Vraciu, la sectia de la Ateneul Popular "Mr. Gheorghe Pastia", si liberal - democratul Corneliu Momanu, la mini-colegiul Cuza. Senatorul Jan Vraciu, care a venit insotit de sotia sa, Doina Vraciu, a spus la iesirea de la vot ca crede ca astazi va fi o prezenta masiva la vot.


Liberalul Nini Sapunaru a votat pe liste suplimentare la sectia 20 de la Scoala nr. 5 din Focsani, deoarece are domiciliul la Bucuresti. "Am votat pentru schimbare", a spus deputatul la iesire. La sectia 20 s-a prezentat la vot si un cetatean care a reclamat faptul ca patronul firmei unde lucreaza a refuzat sa-l invoiasca pentru a vota.




Subprefectul Dragos Mircea a votat, impreuna cu sotia sa,creatoarea de moda Nausica Mircea, la sectia de votare nr. 3, amplasata la Biblioteca Judeteana. "Am votat pentru stabilitatea acestei tari si pentru un viitor mai bun al copiilor mei. Sa asteptam rezultatul acestui vot, insa am incredere ca romanii stiu ce fac", a declarat suprefectul, la iesirea de la urne. De precizat ca Nausica Mircea a votat pe lista speciala. La ora 9.30, la sectia de votare nr. 3, 11 persoane erau trecute pe aceasta lista. Cum era de asteptat, cei mai constiinciosi focsaneni in privinta exprimarii unei optiuni pro sau contra Basescu au fost pensionarii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.