Ultima oră

Sa fii purtator de cuvint nu e o sarcina ingrata

Cristi Irimia
12 mai 2007 1090 vizualizări
Considera noul reprezentant al tribunalului in relatiile cu mass-media

Carmen Dantis, noul purtator de cuvint al Tribunalului Vrancea, sustine ca nu crede ca va avea o sarcina ingrata, cu referire la colaborarea cu mass-media. Carmen Dantis a fost numita in postura respectiva dupa ce nici un magistrat nu s-a oferit sa indeplineasca functia in cauza, iar cei abordati de presedintele Adrian Toni Neacsu au refuzat «oferta». "Consider ca e o activitate care se incadreaza oricum in linia profesiei mele din ultimii ani. Ingrata nu cred ca este, mai ales daca ai si colaboratori foarte buni, iar eu cred ca nu vor fi probleme din acest punct de vedere. Voi incerca sa fiu «interfata» tribunalului in raport cu mass-media si cred ca nu vor fi probleme de colaborare", sustine Dantis. Aceasta considera ca motivele pentru care judecatorii nu vor sa ocupe functia de purtator de cuvint tin de faptul ca magistratii isi doresc sa profeseze. "Au absolvit facultatea de drept pentru a se face judecatori si pentru a se ocupa de tot ceea ce presupune munca unui magistrat in sistemul juridic. Isi doresc, cred, sa profeseze efectiv ca judecatori si din acest motiv nu si-au manifestat disponibilitatea pentru a deveni purtatori de cuvint", ne-a declarat Carmen Dantis. Noul liant intre instanta si mass-media isi doreste sa ofere publicului, prin intermediul presei, cit mai multe informatii despre activitatea instantei. Intrebata daca a observat nereguli in ceea ce priveste activitatea jurnalistilor, Dantis a dat doar exemplul unor fotografii facute recent prin gaura cheii, in sala de judecata, in contextul unei sedinte care nu avea caracter public. Licentiata in drept, Carmen Dantis a absolvit facultatea la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj. A lucrat apoi ca voluntar la serviciul de probatiune de pe linga Tribunal, iar in 2004 a fost numita consilier expert in cadrul Biroului de Informatii si Relatii cu Publicul. Din 2004 si pina astazi a lucrat cu patru judecatori care au indeplinit functia de purtator de cuvint: Liviu Celmare, Vasile Teodorescu, Dorel Harabor si Simona Nicolau.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.