Ultima oră

Emilian Brasov, urmarit penal pentru abuz in serviciu

Cristi Irimia
10 mai 2007 1287 vizualizări
Tribunalul Vrancea a rasturnat rezolutiile Parchetului de pe linga Judecatoria Focsani in ceea ce-l priveste pe primarul de la Marasesti. Acesta este acuzat de repartitii nelegale de apartamente din fondul locativ de stat

Primarul Emilian Brasov va fi urmarit penal in ceea ce priveste savirsirea infractiunii de abuz in serviciu, dupa ce Tribunalul Vrancea a casat o sentinta a Judecatoriei Focsani si a desfiintat doua rezolutii ale Parchetului intr-un dosar din 2006. Conform rezolutiilor in cauza, primarul orasului Marasesti, membru al Partidului Social Democrat, nu se facea vinovat de abuz in serviciu, infractiune de care a fost acuzat inca de anul trecut de catre Costel Codru, in prezent membru al Partidului Liberal Democrat. Rezolutiile Parchetului au fost atacate in instanta de catre Codru, insa initial Judecatoria Focsani a respins actiunea, decizia apartinindu-i judecatoarei Luminita Soare. Costel Codru nu a renuntat si a atacat cu recurs sentinta, iar Tribuna, prin completul alcatuit din Maria Onose, Costica Dita si Mariana Sandina Croitoru, a decis ca Parchetul trebuie sa inceapa urmarirea penala impotriva lui Brasov. Edilul din Marasesti a spus ieri ca nu are ce comenta, adaugind doar ca se considera, in continuare, nevinovat.


"A repartizat pe baza unui proiect de lege neaprobat!!"


Costel Codru a explicat ieri, din nou, de ce l-a reclamat pe primarul Emilian Brasov institutiilor statului: "Au fost acordate apartemente cu chirie, din fondul locativ de stat, fara respectarea legii. La dosar, Brasov a depus o hirtie prin care a explicat ca a dat apartamentele in cauza bazindu-se pe o initiativa legislativa ce se afla pe masa Guvernului, care, din pacate, nu s-a materializat. Apoi, o serie de acte si aprobari ale comisiilor de la Primaria Marasesti, care sint atasate la dosar, poarta aceeasi data de inregistrare. Cind s-au supus actele aprobarii? Cind s-au trecut prin comisii proiectele in cauza? In aceeasi zi? Era imposibil. Sint foarte multe elemente la dosar care indica in mod clar abuzul in serviciu facut de Brasov. Ma bucur ca nu toata justitia din Vrancea este una cu probleme, dovada fiind decizia Tribunalului in acest dosar. Sper ca acum organele de cercetare penala sa dea dovada de mai mult profesionalism, nu cum a procedat procurorul Valerian Neamtu si politistii care au cercetat faptele invocate si care au dat neinceperea urmaririi penale", ne-a declarat Costel Codru. Acesta a mai precizat ca trebuiau sa se sesizeze si consilierii locali din Marasesti cu privire la repartizarea nelegala a apartamentelor din fondul locativ de stat, insa acest lucru nu s-a intimplat. Codru mai sustine ca Emilian Brasov a sfidat instanta de judecata, neprezentindu-se la nici un termen al procesului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.