Ultima oră

Elevii de liceu pot face armata in august

Dan Chiriac
8 mai 2007 864 vizualizări
Doriti sa va verificati cunostintele teoretice si potentialul fizic si psihic? Vreti sa vizitati locuri la care în mod normal ati avea accesul limitat? Daca raspunsul vostru este afirmativ, inscrieti-va la "Tabara de vara pentru cercetasi".

Ministerul Apararii organizeaza o tabara de vara pentru cercetasi. Elevii din clasele IX-X se pot inscrie la cea de-a patra editie a "Taberei de vara pentru cercetasi" ce va fi organizata in luna august la Sibiu, sub sloganul "Fii alaturi de noi! "Fii cel mai bun! Fii la inaltime!". Ministerul Apararii, prin Directia Informare si Relatii Publice, a lansat pe pagina sa web - www.mapn.ro/tabara, concursul national de selectie a elevilor de liceu pentru participarea la aceasta tabara. Intr-un comunicat al MAPN se arata ca activitatea este organizata de minister, impreuna cu Autoritatea Nationala pentru Tineret si Asociatia Euroatlantica "Manfred Worner". Selectia, ce are loc in perioada 1 martie - 1 iunie 2007, se desfasoara on-line si are ca scop testarea cunostintelor elevilor despre Armata Romaniei, NATO si Uniunea Europeana. Elevii vrinceni care doresc sa participe la acest

concurs trebuie sa raspunda la cele 35 de intrebari ale chestionarului si sa astepte raspunsul pe adresa de e-mail lasata la inscriere. Clasamentul final se va intocmi avindu-se in vedere numarul de puncte acumulat si momentul trimiterii raspunsurilor. Primii 42 de elevi clasati se califica la tabara de pregatire, care are ca obiective dezvoltarea si valorificarea calitatilor fizice si morale ale tinerilor participanti, a spiritului de competitie si de echipa. Oficialii ministerului nu exclud ca participantii sa imbratiseze cariera militara, tinind cont ca Vrancea este o garnizoana importanta pe harta militara a tarii. Programul taberei va cuprinde aplicatii militare, intreceri sportive, si vizitarea obiectivelor turistice si militare din zona. Cei interesati pentru a obtine detalii o pot face pe pagina de net a MAPN sau de la lt. col. Liviu Dragoman, telefon 21-410.40.40 "" int 1011.608 sau mobil 0728-083.260. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.