Ultima oră

APM se lauda cu campanii de educatie eco

Iulia Crețu
2 mai 2007 781 vizualizări
Agentia Judeteana pentru Protectia Mediului se lauda ca a desfasurat anul trecut mai multe campanii de constientizare in cadrul procesului de educatie in domeniul protectiei mediului. Principalii colaboratori ai inspectorilor de mediu pentru promovarea principiilor ecologice au fost copiii si tinerii, lor adresindu-li-se o serie de concursuri si proiecte

Colaboratori pentru un mediu curat sint copiii si tinerii u la nivelul judetului Vrancea sint 20 de arii proteja "Au fost incheiate acorduri de colaborare in cadrul proiectului «Concurs national Carari Vrincene» cu Clubul Copiilor Odobesti, pentru functionarea Centrului de Tineret Focsani, cu Organizatia pentru Tineret «Tinerii 2000», pentru proiectul «Prietenii Naturii» cu Gradinita nr. 3 Focsani, pentru proiectul «Copiii Europei sint prietenii naturii» cu Scoala Gologanu si pentru proiectul «Mai multa curatenie, mai multa sanatate» cu Scoala Poiana Cristei", se arata in raportul anual prezentat de APM catre institutia Prefectului. Agentia a desfasurat proiecte si in domeniul conservarii naturii prin completarea si verificarea tuturor formularelor standard Natura 2000, pentru propunerile de situri existente la nivelul judetului. "Pentru judetul nostru au fost validate urmatoarele situri: arii de protectie speciala avifaunistica la Magura Odobesti, Lunca Siretului Inferior, Muntii Vrancei, suprapus pe Parcul Natural Putna si situri de interes comunitar la Cascada Misina, Caldarile Zabalei, Lacul Negru, Muntioru-Ursoaia, Sindrilita, Poiana Muntioru, Padurea Verde, Virful Goru, Parcul Natural Putna, Padurea Cenaru, Padurea Dalhauti, Padurea Ursesti, Reghiu Scruntaru, Padurea Merisor-Cotu Zatonului", a declarat Paul Mihai Giurca, directorul Agentiei pentru Protectia Mediului Vrancea. Dintr-un total de 20 de arii protejate existente in Vrancea, 17 sint administrate in baza unor contracte de custodie (16 arii protejate) sau a unor contracte de administrare prin structura special constituita, asa cum este cazul Parcului Natural Putna Vrancea, pentru administrarea caruia s-a incheiat contract de colaborare cu Regia Nationala a Padurilor. Din cele 17 arii protejate, opt sint in administrarea Directiei Silvice, trei la Asociatia Obstilor, iar cele incluse in Parcul Natural Putna intra in Administratia Parcului. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.