Ultima oră

Cursuri de formare profesională în domeniul hotelier-gastrononic

Sorin Tudose
28 ian 2014 2444 vizualizări
Cursurile care au loc în Germania sunt întinse pe trei ani şi sunt plătite cu 4-700 de euro pe lună

Germanii organizează trei cursuri de formare profesională/ucenicie pentru domeniul hotelier-gastronomic (bucătar, specialist în domeniul hotelier şi specialist în restaurant), destinate tinerilor cu varsta cuprinsă între 18-35 ani. Cursurile sunt finanţate din bugetul Ministerului Federal pentru Muncă şi Afaceri Sociale din Germania, prin intermediul Proiectului MobiProEU – The Job of my Life. Pentru postul de bucătar se organizează un curs de 3 ani de zile. Tinerii care vor fi selectaţi îşi vor desfăşura activitatea ca ucenici în hoteluri, restaurante, cantine, spitale, azile de bătrani. Cei care vor fi selectaţi trebuie să aibă cunoştinţe medii de matematică şi chimie pentru calculul cantităţilor ingredientelor utilizate şi cunoaşterea compoziţiei alimentelor. Companiile germane acceptă ucenici care deţin certificate de absolvire a şcolii generale, cunoştinţe de limba germană şi engleză. Nivelul de salarizare în timpul contractului de ucenicie este de 417-542 euro/lună pentru primul an de ucenicie, 502-619 euro/lună pentru al doilea an de ucenicie, respectiv 577-697 euro/lună pentru al treilea an de ucenicie. Doritorii trebuie să trimită un CV în limba germană, dar şi o scrisoare de intenţie la adresa de email zav-stuttgart-auslandsvermittlung@arbeitsagentur.de, în atenţia doamnei Tanja Vodopic, Consilier EURES Stuttgart.

De asemenea, se mai organizează un curs pentru specialişti în domeniul hotelier, curs întins tot pe trei ani de zile şi cu aceeaşi grilă de salarizare. Se cer abilităţi de comunicare, capacitatea de a lucra în echipă, flexibilitate, atenţie şi acurateţe. Sunt necesare cunoştinţe de matematică şi de limbă germană şi engleză. Companiile germane acceptă ucenici care deţin certificate de absolvire a liceului. Nu în ultimul rand, se mai organizează un curs şi pentru specialişti în restaurant. Se cer abilităţi de comunicare, atenţie la preluarea comenzilor, respectiv cunoaşterea limbilor germană şi engleză. Proiectului MobiProEU – The Job of my Life se va desfăşura pană la sfarşitul anului 2017 şi se adresează tinerilor din UE cu varste cuprinse între 18-35 ani care nu au un loc de muncă şi doresc să beneficieze de sistemul german de formare profesională sau să lucreze în unul din sectoarele hotelier şi catering. Înscrierile se fac pană la jumătatea lunii februarie. Mai multe detalii puteţi să contactaţi AJOFM Vrancea, Bd. Unirii nr.53 A, Focşani, Compartiment EURES, TEL. 0237/224677, 0237/224678. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
danb, acum 3712 zile, 5 ore, 5 minute, 54 secunde
Doritorii trebuie sa ia in considerare ca trebuie sa si locuiasca undeva si chiriile tot de pe la 400 Euro incep. Juniorii nemti stau la ei acasa, juniorii romani trebuie sa se descurce.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.