Ultima oră

VIDEO!!!Cu elicopterul în satele îngropate sub zăpadă

Aurelian Ivan
27 ian 2014 2428 vizualizări
Bolnavii nu mai credeau că vor scăpa cu bine din mijlocul urgiei albe u ”vremea este cruntă, abia se vede jos!”, ne-a declarat pilotul elicopterului u printre cei salvaţi ieri se numără un bebeluş cu febră mare şi o femeie însărcinată şi care avea contracţii dureroase u toţi au ajuns cu bine la spital

Un elicopter al Ministerului de Interne a scos dintre nămeţi ieri zece  persoane care aveau nevoie de asistenţă medicală de urgenţă şi la care echipajele ambulanţei sau cele SMURD nu au putut ajunge din pricina drumurilor blocate de valurile de zăpadă. Bolnavii nu mai credeau că vor scăpa cu viaţă din mijlocul urgiei albe. Printre cei salvaţi se numără o gravidă aflată în durerile facerii, cu contracţii severe, şi un bebeluş de 5 luni cu stare febrilă, de 40 de grade Celsius. Toate persoanele salvate cu elicopterul au fost transportate în cele din urmă la Spitalul Judeţean din Focşani, nu fără emoţii şi peripeţii. Zăpada de 2-3 metri şi viscolul au împiedicat intervenţia ambulanţelor la cazurile medicale la care au fost solicitate, unele încă de la sfârşitul săptămânii trecute. Astfel că intervenţia elicopterului a fost singura şansă de a-i salva. Autorităţile judeţene au solicitat Ministerului de Interne sprijin în acest sens iar ieri  după amiază salvatorii din aer şi-au îndeplinit misiunea. Spre bucuria celor salvaţi care aproape îşi pierduseră speranţa. ”Zăpada este doi metri în faţa casei. Nu aveam cum să trecem”, spune o bătrană din cei salvaţi cu elicopterul. „Mă simt mai bine. Ne-au adus domnii piloţi foarte bine, slavă Cerului”, a spus un alt bătran care a fost adus cu elicopterul la Dumbrăveni pentru a fi transportat la Spitalul Focşani.

Intrevenţie dificilă

Medicii de pe ambulanţa preiau copilul de cinci luni cu febră mare

Elicopterul a ajuns cu greu în satele izolate pentru a-i prelua pe pacienţi, 10 la număr. Şapte persoane în varstă aveau nevoie urgent de dializă. De asemenea, o gravidă, o bătrană cu fracturi şi un copil de numai cinci luni cu febră mare, 40 de grade, aveau nevoie de medic. ”Vremea este cruntă, abia se vede jos, dar i-am găsit pe toţi, asta e important. Toate drumurile din jurul localităţilor sunt acoperite de zăpadă”, ne-a a spus comandorul Emil Bucurescu, cel care a efectuat zborul salvator. Oamenii au fost preluaţi din satele Băleşti, Voetin, Bogza, Sihlea şi Căiata şi aduşi cu elicopterul în comuna Dumbrăveni. De aici au fost urcaţi în ambulanţe şi transportaţi în siguranţă la Spitalul Judeţean din Focşani. Vrancea este unul dintre judeţele în care s-a instituit stare de alertă şi, dacă vor mai apărea situaţii dificile, autorităţle vor apela atât la sprijin aerian cât şi la intervenţia militarilor. (Aurelian IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.