Ultima oră

OPC a amendat comercianţii de produse de sezon

Sorin Tudose
6 ian 2014 1142 vizualizări
Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au desfăşurat în ultima parte a anului trecut o acţiune de control ce a vizat alimentele specifice sărbătorilor de iarnă.

Comisarii au verificat produse precum carne preambalată, produse zaharoase, ciocolată şi produse din ciocolată, produse de patiserie. În cadrul tematicii de control, au fost controlaţi 21 operatori economici, atât din mediul rural cât şi din mediul urban, fiind verificate 1609 kg alimente, dintre care 117,7 kg prezentau abateri. Pentru abaterile constatate la 16 operatori economici s-au aplicat 7 avertismente şi 12 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 16.000 lei şi s-au dispus măsuri de limitare a consecinţelor acestor abateri, respectiv oprirea definitivă de la comercializare a 6,7 kg alimente, în valoare de 161 lei şi oprirea temporară de la comercializare a 81 kg alimente, în valoare de 1.488 lei. La şase operatori economici s-au găsit la comercializare cantităţi mici de alimente dintre cele urmărite în cadrul controlului tematic, cu valabilitate depăşită chiar şi de cateva luni. La unii comercianţi s-au găsit ouă de ciocolată, import Turcia, fără denumirea şi adresa importatorului din România sau UE, cu scrisul foarte mic, întretăiat cu desene colorate. (S. T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.