Ultima oră

Veterinarii au aplicat amenzi de 2.400 lei în cateva zile

Sorin Tudose
23 dec 2013 957 vizualizări
Doi porci cu trichineloză au fost arşi

În perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, inspectorii sanitar veterinari au intensificat verificările în privinţa respectării normelor specifice în unităţile de procesare, depozitare şi comercializare produse alimentare, pieţe agroalimentare, dar şi în targuri de animale. Ca urmare a neregulilor descoperite în timpul controalelor, desfăşurate în perioada 12-20 decembrie, au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.400 lei şi un avertisment. Printre deficienţele descoperite se numără nerespectarea condiţiilor de depozitare a produselor alimentare, comercializarea animalelor în targuri fără a avea documente sanitar veterinare. De asemenea, transportul animalelor s-a făcut în repetate randuri cu autovehicole neînregistrate sanitar veterinar. Săptămana trecută au fost confirmaţi prin examen de laborator doi porci cu trichineloză, dar din fericire nimeni nu apucase să consume carne provenită de la cele două animale. Porcinele au fost confiscate şi incinerate, urmand ca proprietarii să fie despăgubiţi. “Au fost comercializaţi în Piaţa Moldovei 870 de porci cu un estimat în următoarele zile de 1.200 de porci comercializaţi în 2013. În aceeaşi perioadă a anului trecut au fost vanduţi doar 1.004 porci. O parte dintre aceste acţiuni s-au realizat şi vor continua să se desfşăoare împreună cu reprezentanţi ai altor instituţii abilitate, atat la obiectivele mai sus-menţionate, dar şi în trafic, pentru depistarea transportatorilor care nu respectă normele legale privind transportul animalelor sau al produselor alimentare”, transmit reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.