Ultima oră

VIDEO!!! Drapelul Romaniei lor! Ultima oră:Dan Cazaciuc nu mai este purtătorul de cuvant al Primăriei Focşani

Ziarul de Vrancea
5 dec 2013 36171 vizualizări

Scandalul “Tricolorul” face o victimă în Primăria Focşani: Dan Cazaciuc a fost schimbat din funcţia de purtător de cuvant.

Acesta a fost considerat principalul responsabil pentru că nu a văzut ordinea greşită a culorilor de pe cocardele tricolore împărţite oficialităţilor la manifestările de 1 Decembrie. Dan Cazaciuc este şi directorul Direcţiei de Comunicare, funcţie pe care nu se ştie dacă o mai deţine şi la ora actuală după greşeala făcută. În locul său, în funcţia de purtător de cuvant al Primăriei a fost numit Marian Mihu, inspectorul în cadrul Direcţiei de Comunicare. Decizia înlocuirii responsabilului cu imaginea instituţiei a fost luată după ce într-o primă fază primarul Decebal Bacinschi anunţase că s-au luat doar măsuri pentru că asemenea incidente să nu se mai repete, fără ca nimeni să răspundă efectiv. După aceasta însă, Prefectura i-a solicitat primarului să identifice responsabilii şi să-i sancţioneze. (M. B.)

 

Drapelul Romaniei lor! Lanţul slăbiciunilor şi singura demisie în “gafa tricolorului”

 

Prefectul Popescu, care a purtat cu mandrie tricolorul pocit de Ziua Naţională, se declară nemulţumit de faptul că primarul Bacinschi nu a sancţionat pe nimeni din instituţie şi a cerut măsuri concrete.Producătorul autocolantelor spune că îşi asumă vina pentru inversarea culorilor.. “Toate lucrurile se sparg în capul meu”, a spus Cristian Spînu, de la firma Caspro.Angajatul care a recreat steagul Romaniei a demisionat a doua zi fiindcă că a făcut de ruşine firma, primăria şi judeţul şi ar putea rămane singura victimă din tot acest scandal.

Primăria municipiului Focşani s-a conformat doar formal solicitării Instituţiei Prefectului de la începutul acestei săptămani şi a trimis constatările anchetării incidentului în care culorile tricolorului au fost trecute greşit pe cocardele împărţite persoanelor care au participat la festivităţile de 1 Decembrie. Primarul Decebal Bacinschi nu a sancţionat însă pe nimeni, ceea ce l-a nemulţumit pe prefect. În adresa trimisă Prefecturii, edilul Focşaniului arată că vina aparţine firmei de publicitate, dar că îşi asumă o greşeală din partea servicului de specialitate din cadrul Primăriei, care a nu a verificat corespunzător materialele realizate. Primarul a spus că va lua măsuri pentru întărirea disciplinei şi realizarea unor măsuri mai stricte de lucru care să prevină apariţia unor asemenea erori.

Prefectul Cătălin Kanty Popescu nu a fost însă mulţumit de acest răspuns şi a cerut autorităţilor municipale să îi sancţioneze în mod concret pe cei vinovaţi. “Din punctul meu de vedere, măsurile de întărire disciplinară pe care le anunţă primarul Bacinschi ar trebui formulate mult mai clar. I-am trimis o adresă (marţi – n.r.) prin care i-am cerut să dispună înfiinţarea unei comisii de cercetare administrativă internă, al cărei raport să conţină constatări şi măsuri de sancţionare disciplinară a celor care se fac vinovaţi. Termenul pană la care trebuie să îmi răspundă este 12 decembrie”, a declarat prefectul Popescu. Reprezentantul Guvernului în Vrancea a purtat cu mandrie tricolorul cu roşu la mijloc în piept, pentru că, la fel ca şi restul oficialilor prezenţi la eveniment, nu s-a uitat cu atenţie la ordinea culorilor. Printre purtătorii de cocarde făcute greşit, cu roşu în mijloc, în loc de galben, s-au mai numărat şeful Garnizoanei Focşani şi totodată comandantul Brigăzii Mecanizate 282, generalul de brigadă Adrian Tonea, parlamentarul Angel Tîlvăr, Eugen Ciorici, directorul Direcţiei Regionale de Finanţe Galaţi, dar şi aproape toţi reprezentanţii autorităţilor adunaţi pe esplanada din faţa Consiliului Judeţean.

 

“S-au adus prejudicii judeţului din cauza unui angajat”

 

Cristian Spînu, administratorul firmei de publicitate Caspro Publicitate SRL, care a realizat materialele promoţionale pentru 1 Decembrie spune că vina aparţine unui angajat, din cauza căruia firma sa are acum de suferit. “Avem şi noi partea noastră de vină. Nu mă ascund, e şi vina noastră, pentru că a fost greşeala unui angajat. Angajata noastră a făcut mai multe modele, şi cu tricolorul bun şi cu cel greşit. Eu nu am cum să controlez activitatea fiecărui angajat în parte, este imposibil. Noi ne-am asumat această greşeală, nu vom cere banii pe materiale”, ne-a declarat Cristian Spînu. Administratorul Caspro Publicitate SRL Focşani spune că prejudiciul de imagine suferit este mult mai important, întrucat valoarea contractului este mică, de doar 800 de lei, cat ar fi costat cele 2.000 de cocarde. “S-au adus prejudicii firmei, primăriei şi judeţului din cauza unui angajat. Angajatul respectiv s-a sancţionat singur, şi-a dat demisia. După ce luni a văzut ce greşeală a făcut, ieri (marţi – n.r.) şi-a dat demisia şi a plecat. Avem foarte multe contracte cu parteneri privaţi, nu stăm în banii ConsiliuluiJudeţean sau ai Primăriei. Noi am avut un ţel, să ne facem treaba bine, astfel încat clienţii să fie mulţumiţi. Sunt cel mai afectat de acest incident, pentru că toate lucrurile se sparg în capul meu”, a mai spus Cristian Spînu. Responsabilul din partea Primăriei Focşani, directorul de comunicare Dan Cazaciuc, a declarat presei că nu a verificat comanda pentru că nu s-a gandit că firma de publicitate nu ştie cum arată tricolorul. (M. BOICU)


Drapelul l-a lăsat fără loc de muncă

 

Super-gafa tricolorului de la Focşani a făcut înconjurul Romaniei, canalele de informare din întreaga ţară difuzand pe larg ştirea despre “tricolorul anti-naţional” de la Focşani, greşeală sesizată ziarului nostru de un cetăţean obişnuit, care a participat la parada de la Ziua Naţională. Ca un amănunt, articolul din Ziarul de Vrancea dedicat acestui incident nefericit a fost accesat de peste 20.000 de persoane în numai o zi şi a avut sute de distribuiri pe reţeaua de socializare Facebook, precum şi zeci şi zeci de comentarii din partea cetăţenilor indignaţi. După ce au decretat că şefii judeţului vor să-şi facă un drapel propriu în contextul descentralizării, unii dintre cetăţeni au anticipat reacţia autorităţilor, şi anume că scandalul se va încheia fără să fie nimeni sancţionat, evident în afara bietului angajat de la firma Caspro, care a rămas fără loc de muncă din cauza drapelului naţional. (S. V.)

 

Bacinschi: “nu ştiu dacă vom mai colabora cu firma de publicitate”

 “Dacă o luăm aşa, cam toţi suntem responsabili”, a comentat primarul Bacinschi, după ce a fost pus să dea cu subsemnatul de către prefect

Greşeala tricolorului anti-naţional de la 1 Decembrie 2013 s-ar putea să nu găsească niciun vinovat în Primăria Focşani, dar ar putea costa firma de publicitate implicată în scandalul cocardelor prin întreruperea colaborării cu municipalitatea. Potrivit declaraţiilor oferite de primarul Decebal Bacinschi, se pare că în Primărie nimeni nu-i de vină. Sau toată lumea este de vină. “Îmi pare foarte rău de ceea ce s-a întamplat. Nu că am tratat superficial această situaţie, dar nu s-a mai întamplat în aceşti ani. Îmi pare rău de ce s-a întamplat, ne cerem scuze faţă de toată lumea pentru că a fost una dintre cele mai frumoase manifestări de 1 Decembrie din Focşani”, a spus primarul Bacinschi. Întrebat dacă îl consideră responsabil pe Dan Cazaciuc, directorul de la Comunicare din Primărie, de incident, Bacinschi s-a ferit să dea un răspuns clar, pasand răspunderea la Prefectura Vrancea. “Am trimis o hartie către Prefectură, să vedem şi punctul lor de vedere. Dacă o luăm aşa, cam toţi suntem responsabili, dar asta a fost, n-a fost voit”, a mai spus Bacinschi. Edilul Focşaniului a dat de înţeles că gafa de la 1 Decembrie din acest an ar putea costa firma de publicitate Caspro viitoarele contracte. “Nu ştiu dacă vom mai colabora. Adevărul este că sunt o firmă serioasă, dar s-a întamplat. Cred că nici ei n-au fost atenţi”, a concluzionat Decebal Bacinschi, primarul municipiului, care avea termen pană ieri să dea explicaţii scrise Instituţiei Prefectului. (Iulia CREŢU)

 

Responsabilul de tricolorul anti-naţional din Primărie: “Îmi pare rău”

Dan Cazaciuc, purtătorul de cuvant al Primăriei Focşani şi director al Direcţiei de Comunicare, spune că nu a mai verificat cocardele pentru că a crezut că toată lumea ştie culorile tricolorului u Prefectura a cerut Primăriei să ancheteze incidentul şi să-i trimită pană azi, la 12.00, rezultatele cercetării şi măsurile dispuse

Oficialii focşăneni responsabili de gafa imensă de la Ziua Naţională de anul acesta se spală pe maini de greşeală. După cum era de aşteptat, nicio demisie, nicio mustrare, doar nişte păreri de rău. Dan Cazaciuc, purtătorul de cuvant al Primăriei Focşani, a declarat pentru Antena3 că firma care a făcut cocardele greşite nu va fi plătită. Deşi avea obligaţia să verifice autocolantele cu însemnele tricolorului, după cum a susţinut viceprimarul Necula, Cazaciuc nu a făcut-o şi de 1 Decembrie, abia după ce cocardele fuseseră împărţite, şi-a dat seama de greşeală. “Este o greşeală regretabilă a firmei de publicitate care a realizat autocolantele. Comanda s-a dat foarte târziu, materialele au ajuns vineri după-amiază şi nu am mai verificat. Ni s-a părut incredibil că cineva ar putea greşi tricolorul, ca atare am considerat că nu este necesar să verificăm. Eroarea am văzut-o după ce am început să le împărţim, după 10-15 minute după ce le-am împărţit. Ne-am oprit, dar deja... Întotdeauna verificăm materialele. Nu este prima dată când lucrăm cu o firmă de publicitate, nu este prima oară când facem cocarde. Au părut atât de simple încât am neglijat. Este vina noastră, îmi pare rău”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Focşani.


Prefectura a cerut Primăriei să ia măsuri


La randul său, Instituţia Prefectului a solicitat Primăriei să ancheteze incidentul şi să ia măsuri, pană azi la ora 12.00. „Avand în vedere implicaţiile deosebite pe care le presupune o asemenea eroare, vă adresăm rugămintea să dispuneţi verificările necesare în vederea stabilirii cauzelor care au produs acele incident. Rezultatele cercetărilor administrative, precum şi măsurile dispuse vor fi comunicate Prefectului judeţului Vrancea, pană la data de 3.12.2013, ora 12.00”, se arată în adresa trimisă reprezentanţilor autorităţilor municipale. „Vom vedea ce zice şi Prefectura şi vom lua măsurile necesare. Ne pare rău de cele întamplate. Materialele au ajuns vineri după - amiază, au venit în pachete şi nu am mai verificat. Ziua Naţională a fost o sărbătoare prea frumoasă ca să fie stricată de acest incident”, a spus primarul Decebal Bacinschi. Primăria Focşani comandase la firma de publicitate Caspro, condusă de Cristi Spînu, două mii de astfel de însemne tricolore. Reamintim că la evenimentele dedicate celebrării a 95 de ani de la Marea Unire, la Focşani, autorităţile au primit cocarde cu albastru, roşu şi galben în loc de albastru, galben şi roşu. Mulţi dintre conducători, deşi acum dau înapoi, n-au sesizat greşeala la manifestări, semn că nici unii dintre ei n-au habar care-s culorile de pe steagul Romaniei şi care este ordinea lor. Chiar dacă evenimentul a trecut, ruşinea autorităţilor va rămane. (I. CREŢU, M. BOICU)


„Cum, frate, să faci aşa ceva?”

 

Gafa penibilă de a încurca culorile steagului romanesc a creat discuţii aprinse pe pagina de internet a Ziarului de Vrancea, dar şi pe Facebook. ”Dacă se făcea aşa ceva pe vremea răposatului se manca puşcărie minim 25 de ani. Cum, frate, să faci aşa ceva? Iniţial am crezut că-i glumă proastă. Nu am putut crede că e adevărat cum oamenii care au purtat aşa ceva nu au văzut culorile greşit aşezate? Dar chiar aşa am ajuns? Să nu ne dăm seama că e greşit tricolorul ţării? Nu am cuvinte ....”, scrie unul dintre cititorii noştri. „Vedeţi că sunteţi fraieri? Păi asta e drapelul noului "Ţinut Lucian", numit aşa după marea născătoare de om de stat, Lucia Ghe.... Mmmm, la asta nu v-aţi gandit!”, comentează un carcotaş. ”Nu pot sa cred ...aici nu e prost unul singur ci mai mulţi... şi cei care le-au făcut.. distribuit .. purtat..etc... aşa greşeală? E inadmisibil!, spune Loredana. Un „gest incalificabil, trebuie sancţionaţi cei vinovaţi”, consideră şi Furdui Mircea.”Maine, poimaine se vor schimba culorile complet. Numai să nu ne confunde apoi lumea cu Mozambicul sau Ghana, Doamne fereşte!!” a comentat şi Ramona Florea.


Tampiţii care ne-au schimbat tricolorul la Focşani

În fruntea judeţului şi a oraşului sunt conducători care habar n-au. Şi pentru că habar n-au, se înconjoară şi de idioţi care mai de care mai idioţi.

Elocvent în sensul acesta este momentul penibil de la sărbătoarea dedicată ieri Zilei Naţionale de 1 Decembrie 1918 cand participanţii s-au trezit în piept cu autocolante cu steagul Romaniei amestecat bine de o minte idioată. Şi dacă toţi copiii învaţă la generală că pe steagul nostru sunt dispuse culorile albastru, galben şi roşu, ieri, la Focşani a apărut un alt tricolor. Unul care nu s-a mai văzut în 95 de ani de la Marea Unire. Autorităţile judeţene şi-au dat girul pentru tricolorul albastru, roşu şi galben! Nu suntem niciunul dintre noi mare patriot, dar o aşa bătaie de joc la adresa simbolului naţional, mai rar ne-a fost dat să vedem. Şi în niciun caz n-am vrut să o purtăm! Aşa că, dacă nu vă supăraţi, domnilor care conduceţi Prefectura, Consiliul Judeţean şi Primăria Focşani, poate ne transmiteţi care-i idiotul super idiot de-a girat aceste autocolante anti-naţionale! Ca să nu zicem că ar trebui dat afară!

Alte comentarii ale cititorilor gasiti aici: https://www.facebook.com/ZiaruldeVrancea.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 23

Adaugă comentariu
Doc, acum 3788 zile, 8 ore, 58 minute, 56 secunde
Ministrul trebuie sa-l amendeze pe prefect, prefectul trebuie sa-l amendeze pe primar. HOTĂRÂRE nr.1.157 din 21 noiembrie 2001 pentru aprobarea Normelor privind arborarea drapelului României, citeste integral
Pavel, acum 3789 zile, 9 ore, 56 minute, 35 secunde
La placinte, inainte, la razboi, inapoi! Totul merge anapoda pentru cetateanul de rand in tara aceasta. Prospera numai cine trebuie: structurile si interlopii. Cat despre patriotism, acesta este prost citeste integral
cineva, acum 3787 zile, 19 ore, 25 minute, 25 secunde
Imagini pentru steagul romaniei - Raportaţi imagini Dreagul meu, ar fi bine daca ai mai studia si tu, apoi sa vorbesti si cu doamna sau domnisoara Diana, apoi pe urma sa faci comentarii despre citeste integral
Raul, acum 3789 zile, 17 ore, 35 minute, 14 secunde
Hai ca ai inceput sa rupeti gura targului. Vreti demisii pentru o mica rucada a unor culorii de pe niste insigne. Sunteti deja foarte ipocitri!
Vlad, acum 3789 zile, 23 ore, 44 minute, 59 secunde
Mai bine faceati Cu Coarde nu cocarde si iesea tot omu fericit dupa una scurta!!!!
danb, acum 3790 zile, 7 ore, 54 minute, 5 secunde
Prefectura a reactionat cumva, deci nu voi mai face plangere penala pentru ofensa adusa simbolurilor nationale. Am sesizat in schimb MAPN pentru ca daca la politicieni tembelismul mai poate fi citeste integral
Diana, acum 3790 zile, 9 ore, 29 minute, 48 secunde
Este vorba despre Primaria comunei Paulesti. Am o colega de serviciu in localitatea respectiva si, din masina, acum aproape doua saptamani, am vazut grozavia... Oamenii aceia care lucreaza acolo chiar citeste integral
cineva, acum 3787 zile, 19 ore, 19 minute, 18 secunde
Esti sigura? ar fi bine sa te mai documentezi, apoi sa arati tu un steag tricolor altfel decat cel de la Paulesti.
cornel iuzc, acum 3790 zile, 12 ore, 4 minute, 25 secunde
a inceput sa apara ...totul pentru tara
o romanca, acum 3790 zile, 16 ore, 17 minute, 48 secunde
Daca ar fi oameni de onoare ar trebui sa-si dea demisia in grup, prefect, presedinte, etc. Altfel dovedesc inca odata (desi nu mai era cazul) ca au ajuns acolo unde sunt, manati de instinctele primare citeste integral
R.A., acum 3790 zile, 17 ore, 37 minute, 15 secunde
Sa admitem ca un dobitoc a amestecat culorile.Traseul de la tiparire si pana la distribuire a implicat mai multi oameni care ar fi trebuit sa sesizeze greseala,pentru ca este prea evidenta.Nimeni nu citeste integral
ROMAN, acum 3790 zile, 21 ore, 48 minute, 45 secunde
VOTATI !
stroe vasilica, acum 3788 zile, 2 ore, 31 minute, 17 secunde
...DATI FUGA LA URNE,DATI FUGA SA VOTATI OPRISANI,SAPUNARI,NICA,MICU,SACHINI,...SI ALTI FSN_ISTI!!! AVEM CE MERITAM!!! DATI FUGA LA CARNATII LUIOPRISAN!! LA ZAHARUL LUI!! ULEIUL,ETC.... VOTATI citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.