Local

Vrânceanul Vasile Pintilie, fostul șef de la Apele Române, audiat în Dosarul „Belina” al lui Dragnea

Ziarul de Vrancea
18 iun 2020 4784 vizualizări
Vrânceanul Vasile Pintilie (care a demisionat de la conducerea Apelor Române în 2015, în urma repetatelor scandaluri financiare) a fost prezent, alături de Victor Ponta, Liviu Dragnea şi Doina Pană, în barca în care s-a produs celebrul şi controversatul episod „Fă, Doina”.
Vrânceanul Vasile Pintilie (care a demisionat de la conducerea Apelor Române în 2015, în urma repetatelor scandaluri financiare) a fost prezent, alături de Victor Ponta, Liviu Dragnea şi Doina Pană, în barca în care s-a produs celebrul şi controversatul episod „Fă, Doina”.

Au stat în aceeași barcă la inundații, trași de jandarmi, acum trag împreună ponoasele unui dosar cu greutate în instanță, Belina. Este vorba despre Vasile Pintilie (fost șef la Apele Române, fost director al SGA Vrancea și fost consilier municipal PSD la Focșani) și Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD, acum după gratii pentru fapte de corupție.

Presa centrală reține faptul că, marți, 16 iunie, judecătorul Bogdan Dari de la Tribunalul București a reluat audierile de martori în dosarul Belina, caz în care este judecat fostul vicepremier PSD - Sevil Shhaideh. Procesul a fost suspendat în perioada stării de urgență, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Social democratul vrâncean Pintilie, chemat de Tribunal să explice transferul Belina


La termenul de marți 16 iunie 2020 au fost audiați doi angajați din Ministerul Mediului și fostul șef al Apelor Române, vrânceanul Vasile Pintilie, în legătura cu modul de promovare a două hotărâri de guvern, cea privind reclasificarea codurilor insulei Belina și a brațului Pavel și transferul celor două imobile în administrarea Consiliului Judetean Teleorman.Audierile au durat ore bune, toți inculpații VIP fiind în sala de judecată, cu masca pe față: Sevil Shhaideh, Adrian Gâdea, fostul președinte al CJ Teleorman, și Ionela Stoian, fost director în cadrul Ministerului Dezvoltării. De la acest termen a lipsit fostul vicepremier Vasile Dâncu, chemat în calitate de martor. Următorul termen a fost stabilit de instanță pentru 28 iulie 2020, când Dâncu riscă să fie adus cu mandat.

Omul baronului Oprișan acuzat de mai multe nereguli de inspectorii Curţii de Conturi 

Mandatul vrânceanului Vasile Pintilie în fruntea Apelor Române, în guvernarea PSD-Victor Ponta, nu a fost lipsit de scandaluri cu iz de corupție. Inspectorii Curţii de Conturi apreciază că şefii de la Apele Române,în frunte cu fostul director Vasile Pintilie (omul baronului PSD de Vrancea, Marian Oprişan), au dus pe Apa Sâmbetei, în intervalul amintit, sume colosale. Se vorbeşte despre deturnarea a cel puţin 64,5 milioane de euro, dintre care 40 de milioane de euro s-au dus pe salarii ilegale, iar restul pe achiziţii dubioase şi insolvenţe regizate.

Vasile Pintilie (care a demisionat de la conducerea Apelor Române în 2015, în urma repetatelor scandaluri financiare) a fost prezent, alături de Victor Ponta, Liviu Dragnea şi Doina Pană, în barca în care s-a produs celebrul şi controversatul episod „Fă, Doina”.


 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.