Local

VIDEO | Urși surprinși de una din camerele de monitorizare, în Parcul Natural Putna

Ziarul de Vrancea
30 iul 2020 1503 vizualizări

Imaginile cu urși surprinși de una din camerele de monitorizare, în Parcul Natural Putna apar într-o postare activată pe contul de facebook Regia Nationala a Padurilor - Romsilva.Prezentăm în continuare textul acestei postări însoțit de imaginile surprise menționate

Una din camerele de monitorizare din Parcul Natural Putna Vrancea i-a înregistrat pe acești ”ursuleți”, simpatici.

 Țara noastră are una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa, care au habitatul în pădurile din zona montană a lanțului carpatic.

 În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate, în special cel olfactiv, foarte dezvoltat. Urșii au centrul mirosului din creier de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului și mii de receptori ai mirosului în zona foselor nazale.

 Parcul Natural Putna Vrancea asigură faunei bogate toate condițiile de liniște, hrană și adăpost.

Parcul Natural Putna Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor-Romsilva

 Este situat în județul Vrancea și are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt păduri.

 În parc se regăsesc numeroase specii de mamifere, printre care ursul, lupul, râsul, capra neagră, vulpea, bursucul, jderul de copac, cerbul, vidra, pisica sălbatică sau mistrețul.

Circa 110 specii de păsări, din care 75 sunt protejate, au habitatul în parc, iar flora este alcătuită din circa 650 de plante superioare.

 Țara noastră are una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa, care au habitatul în pădurile din zona montană a lanțului carpatic.

În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate, în special cel olfactiv, foarte dezvoltat. Urșii au centrul mirosului din creier de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului și mii de receptori ai mirosului în zona foselor nazale.

Text informații + VIDEO:Regia Nationala a Padurilor - Romsilva


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.