Local

VIDEO | Turism... altfel: Cum au ajuns câțiva tineri, în miez de iarnă, să înnopteze cu cortul în Munții Vrancei

Ziarul de Vrancea
22 ian 2020 3739 vizualizări

În căutarea aventurii și a zăpezii, patru tineri s-a decis să petreacă o noapte la cort în Munții Vrancei. Echipați corespunzător, cei patru s-au trezit cu noaptea în cap, și-au dat întâlnire la Focșani și au plecat împreună către „patria urșilor”, la Lepșa. Despre cum au dormit pe rând pentru a se păzi de animalele sălbatice, dar și depre motivul pentru care au luat decizia de a pleca într-o asemenea drumeție, îi lăsăm chiar pe ei să povestească. 

„Am înțeles de la Salvamont Vrancea că nu sunt mulți turiști care vin cu cortul iarna în Munții Vrancei și de asta am făcut ieșirea, în incercarea de a promova zona”, ne-a spus Daniel Chetroni, unul dintre tineri. 


„După lungi frământări, am decis să mergem în patria urșilor, la golul Lepșei din Munții Vrancei”

„Pentru anul 2020 ne-am făcut planuri pentru câteva ieșiri din tumultul vieții de oraș. Prima dintre ieșiri ne doream să fie cu cortul, o noapte și neapărat să avem zăpadă. După lungi frământări și cu consultanță din partea lui Bogdan Tilvaru, pe care nu îl cunoșteam personal, am decis să mergem în patria urșilor, la golul Lepșei din Munții Vrancei.

Era sâmbătă dimineață, ne-am trezit cu noaptea în cap. Ni s-a alăturat și Daniel Tudorache și am plecat spre Focșani de unde l-am luat pe Bogdan. Am băut o cafea, am mâncat câteva bunătăți pregătite de Bogdan și soția lui (promitem că mai venim) după care am plecat la drum. Urma să ne hotărâm în ce loc vom campa având mai multe variante schițate. Dar pentru că în zonă nu mai era așa multă zăpadă singura variantă unde o puteam găsi era în patria urșilor din Județul Vrancea. Am ajuns undeva aproape de granița dintre județele Vrancea și Covasna unde am și lăsat mașina după care am mers circa 30-40 de minute până unde aveam să campăm. Inițial am vrut să campăm în golul Lepșei dar fiindcă bătea vântul destul de tare ne-am pus cortul undeva într-o margine de pădure.

Am montat cortul, am început să adunam lemne ascunse sub zăpadă și am făcut focul”, povestește Daniel Chetroni.

„Imediat ce se înnoptase, am auzit un zgomot ce părea a fi un mormăit de urs”

„Spre seară am pregătit câțiva cârnăciori la foc și din momentul ăla ne așteptam să avem musafiri la masă. Imediat ce se înnoptase, stând în jurul focului, am auzit un zgomot ce părea a fi un mormăit de urs urmat de pași greoi, apăsați, în stratul înghețat de zăpadă. A fost momentul în care Bogdan a devenit curios să vadă ce animal ne dă târcoale și momentul în care noi ne-am liniștit. Dacă îl ataca pe Bogdan se sătura cu el și noi scăpam :)

Dar zgomotele au început să se audă din ce în ce mai încet, semn că acesta se îndepărta iar noi liniștiți ne-am așezat din nou în jurul focului și am pregătit bunătăți culinare dintre cele mai alese :).

La somn am mers câte doi, ceilalți doi rămânând să stea de pază și să întrețină focul. Dimineață când ne-am trezit eram încântați că deși peste noapte temperatura a scăzut pe la -6 grade nu ne-a fost frig si deși am dormit câte 3 ore fiecare, am reușit să ne odihnim destul de bine.

Am pregătit pentru micul dejun o delicioasă omletă cu cârnați și brânză și banana split (Bogdan, trebuie să mai aduci cârnați și data viitoare). Apoi am strâns cortul și bagajele și ne-am întors la mașină. Deși am mirosit câteva zile a fum a meritat pe deplin o astfel de ieșire”, au povestit tinerii despre noaptea petrecută la cort în Munții Vrancei.

„În weekendul 11-12 ianuarie 2020 am ieșit prin Munții Vrancei în căutarea zăpezii. Am campat la cort, am mâncat ce am gătit, am petrecut timp de calitate împreună cu prietenii, am auzit animalele sălbatice călcând zăpada înghețată din apropierea noastră, am dormit pe rând pentru a ne păzi de animale, ne-am umplut de fum care nu a ieșit nici după o săptămână din haine, dar ne-am simțit extrem de bine”, povestesc ei, în descrierea materialului video care surprinde drumeția din Munții Vrancei.

Despre aventura din Munții Vrancei, găsiți detalii aici.

Dacă sunteți pasionați de fotografie sau vreți să găsiți și alte întâmplări povestite de aceiași tineri, intrați pe blogul lor, 35media.ro/blog/, adică aici.

Sfaturi pentru drumeții prin Vrancea găsiți la Bogdan Tilvaru, unul dintre cei patru tineri din articol, mai exact cel care a recomandat locul.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.