Local

VIDEO | Tronsonul A7 Buzău – Focșani: Undă verde pentru lansarea licitației de execuție. A fost emis acordul de mediu

Ziarul de Vrancea
10 ian 2022 3779 vizualizări

Conform economica.net, Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) a emis pe 5 ianuarie 2022 acordul de mediu necesar construirii tronsonului Buzău - Focșani din Autostrada Moldovei (A7).

Prin urmare, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) poate lansa licitația pentru execuția celor 82 de kilometri de autostradă ce vor lega Muntenia de Moldova.

Reamintim că pe 3 decembrie 2021 Consiliul, Tehnico-Economic al Companiei Naționale de Administare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avizat indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investitii „Autostrada Buzău-Focșani". Astfel, Autostrada Buzău – Focșani are o lungime de 82,44 km și se împarte în 4 loturi distincte:

➡ Lotul 1 – Buzău (Autostrada Ploiești – Buzău) și Vadu Pasii (Drum de legătură către DN 2) – lungime 4,60 km (km 0+000 – km 4+600);

➡ Lotul 2 – Vadu Pasii (Drum de legătură către DN 2) – Râmnicu Sărat (DN 22) – lungime 30,80 km (km 4+600 – km 35+400);

➡ Lotul 3 – Râmnicu Sărat (DN 22) – Mândrești Munteni (DN 23) – lungime 36,10 km (km 35+400 – km 71+500);

➡ Lotul 4 –Mândrești Munteni (DN 23) – Focșani Nord (DN 2) – lungime 10,94 km (km 71+500 – km 82+440).

Traseul Autostrăzii Buzău – Focșani începe din dreptul Municipiului Buzău (km 0+000 – km 45+460 sector aferent județului Buzău) și se termină în apropierea Municipiului Focșani (km 45+460 – km 82+440 sector aferent județului Vrancea).

Proiectul cuprinde inclusiv realizarea unei variante de ocolire pentru Municipiul Focșani, în zona de Est, între DN 2 si DN 2D.

Traseul autostrăzii va traversa teritoriile administrative ale județelor Buzău și Vrancea și va tranzita 16 localități.

Stabilirea traseului și a soluțiilor tehnice din Studiul de Fezabilitate s-au fundamentat pe un Studiu geotehnic, în cadrul căruia au fost realizate 767 de foraje geotehnice cu adâncimi cuprinse între 6 m și 35 m, însumând un total de 9717 metri liniari de foraj. Tot în cadrul Studiului geotehnic au fost realizate 89 de profile geofizice de tipul tomografiilor geoelectrice și 120 profile geofizice de tip seismic (MASW).

Indicatori tehnico-economici Autostrada Buzău – Focșani:

  • Lungime: 82.44 km

  • Poduri/Pasaje/Viaducte: 41

  • Noduri rutiere: 6 (cu o lungime a bretelelor de aproximativ 38 km)

  • Sisteme I.T.S

  • Drumuri de întreținere stg./dr. (pe toată lungimea autostrăzii, cu o lățime de 3.5 m)

  • Parcări/Parcări securizate: 2. Acestea vor fi dotate cu sisteme de supraveghere video, conexiune la internet, iluminat, utilități.Au fost prevăzute spații comerciale disponibile pentru concesionare: magazin, restaurant, benzinărie, service auto, hotel.

  • Parcări de scurtă durată

  • 2 Parcări Tip S1

  • 2 parcări Tip S3

  • Centru de Întreținere și coordonare: 2. În cadrul Studiului de fezabilitate au fost cuprinse echipamentele și utilajele necesare pentru dotarea Centrelor de Intreținere și Coordonare dar și sumele necesare pentru achiziționarea lor.

  • Stații de încărcare pentru autoturisme electrice: 22

  • Perdele forestiere cu rol antiînzăpezire: 205 Ha

Soluțiile tehnice propuse prin Studiul de fezabilitate pentru Autostrada Buzău – Focșani înglobează toate elementele necesare pentru execuția unei autostrăzi la cel mai înalt standard de calitate, în raport cu cele mai noi cerințe în domeniu.

Valoarea totală a investiției este de 6.118.056.301,86 lei, fără TVA.  

Din această sumă, valoarea lucrărilor de construcție și montaj reprezintă 5.263.440.710,80 lei, fără TVA. 

Finanțarea pentru execuția lucrărilor destinate Autostrăzii Buzău – Focșani va fi asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Autostrada Moldovei va fi primul drum de mare viteză care va lega Moldova de Muntenia și reprezintă cel mai mare proiect de infrastructură finanțat prin PNRR”, a declarat în decembrie secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu, după ce Comisia Tehnică de la nivelul Ministerului a avizat proiectul tehnic pentru cei 82,4 km.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.