Local

VIDEO | Reportaj Libertatea: Parcul Memoriei Naţionale de la Mărășești arată ca un tăpşan împrejmuit cu sârmă ghimpată

Ziarul de Vrancea
25 feb 2021 5224 vizualizări
Parcul de lângă Mărăşeşti pare un ogor ca oricare altul, este concluzia jurnaliștilor de la Libertatea.Foto:libertatea.ro
Parcul de lângă Mărăşeşti pare un ogor ca oricare altul, este concluzia jurnaliștilor de la Libertatea.Foto:libertatea.ro

Cotidianul libertatea.ro revine cu un nou reportaj despre Parcul Memoriei Naţionale de la Mărășești după cel din vara anului trecut, intitulat VIDEO | Cum să îngropi 2,4 milioane de euro. La peste doi ani de la primele plantări, Parcul Memoriei Naţionale de lângă Mărășești arată ca un deşert. Și de data aceasta, constatările jurnaliștilor de la  libertatea.ro sunt asemănătoare, titlul articolului fiind edificator: REPORTAJ | Parcul Memoriei Naţionale arată ca un tăpşan împrejmuit cu sârmă ghimpată. Ei au murit pentru ţară, noi zicem că pomii o să crească mai încolo.

Pe 18 noiembrie 2017, pe un teren de lângă localitatea Mărăşeşti, Vrancea, aveau loc primele plantări din proiectul Parcul Memoriei Naţionale. În onoarea celor 335.000 de soldaţi români căzuţi pe fronturile Primului Război Mondial, urmau să fie plantaţi 335.000 de stejari pe o suprafaţă de 75 de hectare. Un mort de război, un arbore.

Proiectul de la Mărășești a fost finanţat de Guvernul Mihai Tudose, prin H.G. 560/2017. Consiliul Judeţean Vrancea este coordonatorul proiectului, având drept parteneri postul TV Antena 3, Ministerul Apărării Naţionale, Romsilva şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Agricultură.

Prin H.G., Guvernul Tudose i-a permis CJ Vrancea să nu restituie 4,2 milioane de euro, rămaşi necheltuiţi, din totalul banilor alocaţi pentru activităţile dedicate Centenarului. Din suma de 4,2 milioane de euro, 700.000 de euro au fost repartizaţi pentru amenajarea Parcului Memoriei Naţionale – RoMândria. Seceta, stinsă cu ploaie de bani Primele plantări au fost realizate cu ajutorul a mii de voluntari. Deoarece 120.000 din cei 162.000 de puieţi plantaţi în primele etape s-au uscat, preşedintele de atunci al CJ Vrancea, Marian Oprişan, a dat vina pe secetă. Apoi, în noiembrie 2018, a anunţat că va încredinţa restul plantărilor unei firme specializate.

Citeşte întreg articolul publicat pe site-ul ibertatea.ro, accesând titlul alăturat REPORTAJ | Parcul Memoriei Naţionale arată ca un tăpşan împrejmuit cu sârmă ghimpată. Ei au murit pentru ţară, noi zicem că pomii o să crească mai încolo


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.