Local

VIDEO | Președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma: ”Vreau să avem apă și canalizare în toate localitățile județului”

Ziarul de Vrancea
6 nov 2020 2211 vizualizări

O nouă întâlnire de lucru condusă de președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Dumitru Toma, a avut loc miercuri 04 noiembrie 2020 la sediul instituției, pentru a fi prezentat public stadiul lucrărilor la rețelele de apă și canalizare din județul Vrancea.

”Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea”, etapa a II-a, este un program major care se derulează în prezent în majoritatea localităților din județ: Focșani, Adjud, Panciu, Odobești, Mărășești, Bolotești, Dumbrăveni, Gugești, Homocea, Jariștea, Obrejița, Slobozia Bradului, Ruginești, Sihlea, Soveja, Străoane, Suraia, Tâmboiești, Tulnici (Lepșa – Greșu), Golești, Câmpineanca, Gologanu, Milcovul, Răstoaca, Vânători, Cotești, Cârligele, Vârteșcoiu, Broșteni, Bolotești, Gugești, Urechești, Popești, Dumbrăveni, Bordești, Măicănești, Biliești, Vulturu, Nănești și Tătăranu.

La întâlnire au participat directorul Companiei de Utilități Publice SA Focșani, Gheorghe Vasilescu, șeful Unității de Implementare a Proiectului din cadrul CUP, funcționari din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Vrancea și reprezentanți ai firmelor care lucrează în cadrul celor 10 contracte.

S-au pus pe tapet problemele întâmpinate, acolo unde este cazul, și au fost propuse soluții pentru remedierea acestora și finalizarea proiectului în cele mai bune condiții. Una dintre deficiențele semnalate a fost stricarea pistei de biciclete spre Crângul Petrești, care a fost afectată de lucrările la apă și canalizare care au loc în prezent. CJ Vrancea a solicitat constructorului și CUP-ului urgentarea lucrărilor de reparații, iar aceștia din urmă au dat asigurări că pista de biciclete va fi adusă la forma inițială. Suprapunerea lucrărilor de apă-canal și asfaltarea de drumuri județene a fost un alt aspect discutat, și în acest caz găsindu-se soluții. De asemenea, acolo unde este tehnic posibil, lucrările la sistemul de canalizare sunt realizate în afara carosabilului, fără a afecta asfaltul.

În prezent, 4 contracte de lucrări au un grad de realizare de peste 80%, fiind aproape de finalizare. ”Vreau să avem apă și canalizare la înalte standarde de calitate în toate localitățile județului. Prioritare sunt zonele turistice Lepșa-Greșu și Soveja, pentru a ne putea dezvolta și pentru a atrage turiști. Doresc ca toți factorii implicați să aibă o dimensionare corectă, astfel încât toate localitățile județului să aibă apă și canalizare, să putem cuprinde și celelalte localități care nu sunt în acest program actual. Doresc ca pe viitor să avem o colaborare mai bună între instituții, beneficiar final fiind cetățeanul. Vă asigur de toată deschiderea mea, cu condiția să fim serioși și investițiile să fie făcute cu simț de răspundere”, a declarat Cătălin Dumitru Toma.

Finanţarea celei de-a doua etape a proiectului Vranceaqua este asigurată în proporție de 85% din fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, valoarea totală a investiției fiind de 941 milioane de lei, respectiv 207 milioane de euro.

Întergistrarea VIDEO a întâlnirii

VIDEO:Consiliul Județean Vrancea

 

Text informații + foto:Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.