Local

(Update) VIDEO | Peste criza politică și sanitară de la nivel național, reizbucnește în forță și criza din Consiliul Local Focșani

Ziarul de Vrancea
9 oct 2021 2655 vizualizări

Primarul Cristi Valentin Misăilă a convocat astăzi, miercuri - 6 octombrie 2021, începând de la ora 10:00, Consiliul Local Focșani în ședință extraordinară. Pe ordinea de zi propusă sunt reluate câteva proiecte care n-au trecut de votul consilierilor locali focșăneni în ședințele anterioare ale miniparlamentului municipiului reședință a județului Vrancea.

Primul dintre acestea reapare pe ordinea de zi, respectiv „Proiectul de hotărâre pentru modificarea Art. 1 și Art.4 la Hotărârea Consiliului Local Focșani nr.8 din 4 Februarie 2021 privind aprobarea predarii catre Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administratiei prin Compania Naționala de Investitii C.N.I S.A. a amplasamentelor și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivul de investiții «Refacere infrastructura străzi, sistematizare verticală strada Gheorghe Doja, fundătura Gheorghe Doja, strada Legumelor, strada Plantelor, strada Vasile Pârvan, strada Bahne din municipiul Focșani», județul Vrancea”.

Pe ordinea de zi propusă a ședinței extraordinare de astăzi mai apare de asemenea și proiectul de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului general al municipiului Focșani pe anul 2021; Conform precizărilor primarului Misăilă, fără rectificarea propusă spre aprobarea consilierilor locali în ședința extraordinară de astăzi, nu vor putea fi achitate salariile care au zi de plată mâine, 7 octombrie, fiind menținută artificial o stare de tensiune în rândul angajaților din Primărie, Poliția Locală, Direcția de Dezvoltare. 

Știre actualizată 06 octombrie 2021 ora 10:45: Ședința extraordinară a Consiliului Local Focșani convocată astăzi de primarul Cristi Valentin Misăilă nu s-a putut desfășura din lipsă de cvorum. Au absentat toți cei 10 consilierii locali ai PNL și un consilier local USR-PLUS( mirela Stroe) din CL Focșani.„Așadar avem șapte consilieri prezenți în online, trei prezenți în sală, un total de zece consilieri locali prezenți la ședință. Nefiind suficient pentru a se putea desfășura ședința, care se desfășoară în mod legal cu prezența majorității consilierilor în funcție. Drept urmare, această ședință nu se poate desfășura. Declar ședința închisă”, a precizat secretarul general al municipiului Focșani, Marta-Carmen Ghiuță În aceste condiții, efectul imediat este că nu vor putea fi achitate salariile care au zi de plată mâine, 7 octombrie 2021, ale angajaților din Primărie, Poliția Locală, Direcția de Dezvoltare.  

Ce  a spus Cristi Valentin Misăilă primarul municipiului Focșani după ce secretarul general, Marta-Carmen Ghiuță a declarat ședința extraordinară a Consiliului Local Focșani convocată miercuri 6 ocotmbrie 2021, închisă, pentru că aceasta nu se poate desfășura din lipsă de cvorum:<<Încă odată asistăm la o impotența politică a celor de la PNL și USR-PLUS de a nu participa pentru a-și achita obligațiile față de cei care i-au votat, față de cetățenii municipiului Focșani.Asistăm la o indolență totală!Și vreau să vă spun doar o singură chestiune.Ieri am avut o discuție cu domnul lider de grup al celor de la PNL-USR-PLUS , domnul director al Direcției Silvice Vrancea, Victor Dumitru care la întrebarea adresată de mine , spunându-i că joi 7 ocotmbrie 2021 , angajații din Primărie, din Direcția de Dezvoltare și din alte servicii subordonate Consiliului Local , nu au bani în buget pentru a-și primi salariile pentru munca prestată ( mari mici depnde cum le consideră fiecare), dumnealui mi-a dat o replică care m-a lăsat ”mască” .Și vreau să  o spun public , pentru că este reflectă exact teoria și modul cum ei abordează  cetățenii cărora le-au cerut voturi și i-au mințit promițându-le tot felul de ”nerozii”.A spus în felul următor la această întrebare domnul (....) care atenție este directorul Direcției Silvice Vrancea. Că tatăl lui , tot silvicultor, pe vremea comunismului , pe timp de vară, 3 luni de zile , nu lua salariu , pentru că  pădurea nu se putea tăia în perioada de vegetație.Plângem pădurarii care-au făcut jaf în păduri!.Ei compară cetățenii care poate sunt unici întreținători la familii cu 2, 3 , 4 copii și care vin și muncesc în municipiul Focșani pentru a le asigura condiții.Noi plângem pădurarii și îi comparăm cu cei care mătură pe stradă și care ne asigură tuturor serviciile necesare, pentru a putea să avem un oraș curat?  S-avem un oraș așa cum ni-l dorim cu toții?

Ignoră cu desăvârșire(n.r. majoritatea PNL-USR-PLUS din Consiliul Local Foc;ani) toate proiectele propose pentru comunitate!.Din ambiții politice! Ambiții de a-și pune în funcții cheie ” lipitorii de afișe”:Am spus- și o repet:Nu voi negocia niciodată binele focșănenilor , pentru interesul lor personal.N-au venit de la începutul acestui mandat cu nici un proiect pentru cetășenii municipiului Focșani!.Au venit doar cu proiecte pentru ei și ”clica” lor!Eu sunt în online cu cetățenii municipiului Focșani care au vrut să vadă această ședință ( n.r. ședința extraordinară a Consiliului Local Focșani convocată miercui 6 octombrie 2021 la ora 10:00).Consilierii majorității PNL-USR-PLUS din CL Focșani ignoră faptul că la Clubul Sportiv Școlar sa-u solicitat niște bani pentru a se repara acoperișul.Plouă în sala de atletism!Și măcar atâta lucru putea să vină să spună:” Da domnule! Uite venim să dăm bani pentru sportivii aceștia care se antrenează și care ne-au adus medalii și rezultate extraordinare.”Cei de la Palatul Copiilor, un alt proiect pe care azi îl aveam pe ordinea de zi , au solicitat bani pentru a putea să facă lucările necesare, pentru a obține autorizația, atenție, de prevenire și stingere a incendiilor.Copii noștri merg la Palatul Copiilor și nu vor ( n.r. majoritatea PNL-USR-PLUS din CL Focșani) să le asigure , minimul de condiții necesare.Din păcate!

Locuitorii de pe strada Ghe Doja , Fundăura Ghe Doja ( n.r. din municipiul Focșani) sunt ignorați cu desăvârșire.De la începutul acestui an!Au fost  mințiți ” ca la ușa cortului” în campania eletorală!.Că ”Vom da!Vom primi bani pentru refacerea străzilor!.Continuarea de  fapt a lucărilor, începute încă din septembrie anul trecut prin Compania Națională de Investiții (CNI).Eu ( n.r. primarul Misăilă) spunându-le încă de la începutul anului că nu vor avea bani.Pentru că am văzut ce înseamnă bugetul din României.S-a văzut ce Guvern .S-a văzut ce dezastru a putut face în țară.Această ” ciumă galbenă”!.Și nu vor să voteze absolut nimic!De ce?Pentru că vă spun eu.Așteaptă alte proiecte prin care să le creem lor posibilitatea să acceadă în niște funcții.Cu oamenii lor!Incompetenții lor să-i pună-n funcții!Nu vor beneficia niciodată din partea mea de avantaje indiferent cât de greu ne va fi nouă și colegilor noștri. (..)Țin să anunț focșănenii să nu mai plece urechea la toate minciunile lansate cu obedință de domnii consilieri PNL-USR-PLUS, cum că salariile din Primăria municipiului Focșani sunt ” nesimțit” de mari!Sunt salarii stabilite conform legii!Dacă ne uităm la ”vecinii” noștri din Consiliul Județean Vrancea, o să constatați că media salariilor este cu cel puțin 1000 lei mai mare decât salariile din Primăria municipiului Focșani.Și acolo sunt bani și pentru fonduri de salarii, acolo se fac și angajari pe capete.Acolo domnul președinte achiziționează și tot felul de activități care nu sunt chiar atât de ultranecesare.Adică într-o parte se poate iar la Primăria municipiului Focșani nu se poate!Pentru că eu ăsta sunt!Nu pot să mă schimb!Eu vreau să fie dreptate și adevăr! Nu minciună!Pe față să spunem una și pe la spate să ne punem oamenii în funcții ”cheie”!Fără săa aibă măcar minul necesar de cunoștințe!Și vă dau ” n” exemple în care puteți să vedeți ce ”personaje” au putut să pună în funcții importante în această perioadă de pandemie.>>      

Urmăriți mai jos înregistrarea VIDEO integrală a încercării eșuare de desfășurare a ședinței extraordinare convocată astăzi a Consiliului Local Focșani și acuzațiile lansate cu acest prilej de cei prezenți la întrunire la adresa absenților.

VIDEO:Primăria Municipiului Focșani 

Citiți și comunicatul de presă făcut public de PNL Focșani după ce nu s-a prezentat la ședința extraordinară convocată astăzi miercuri 6 octombrie 2021 începând de la ora 10:00, a Consiliul Local Focșani:

Primarul Misăilă a condamnat peste 30000 de focșănenii să înghețe în apartamente! Primăria Focșani pune în pericol asigurarea agentului termic în sezonul rece, către populație.  Primarul se opune semnării contractului între ENET și furnizorul de gaze, după ce actualul contract a expirat pe data de 30 septembrie. Nesemnarea la timp a acestui act a dus la situația în care, în acest moment, municipalitatea este nevoită să achite o subvenție de trei ori mai mare decât era la începutul toamnei. Misăilă a manifestat dezinters până la indolență referitor la problemele ENET-ului, care funcționează pe avarie, fapt ce pune în pericol confortul  casnic al focșănenilor, persoane fizice și instituții. Creșele, grădinițele, școlile, spitalul dar și apartamentele focșănenilor vor rămâne  fără căldură! Părinții vor fi din nou nevoiți să care calorifere electrice la grădinițe iar în case, focșănenii se vor încălzi la aragaz, ca pe vremea comunismului. Cetățenii nu trebuie să sufere din cauza bătăii de joc a unui singur om, a lui Misăilă. Pe primar îl interesează doar salariile babane ale angajaților din  subordinea sa și nu nevoile focșănenilor și sănătatea copiilor. Primarul a mințit când s-a angajat în fața Consiliului Local că va reorganiza schema de personal a primăriei dar și a instituțiilor subordonate pentru ca oamenii să își poată  primi salariile până la sfârșitul anului! Grupul consilieri locali PNL USR nu este de acord ca banii din fondul de rezervă și din excedentul bugetar să ajungă în fondul de salarii. Consilierul personal al lui Misăilă încă încasează peste 100 de milioane de lei lunar iar șeful Poliției Locale, ginerele său are un salariu cât 8 pensii medii. Important este ca o parte din aceste sume să fie transferate către ENET ca să se poată plăti garanția către furnizorul de gaze. Focșănenii nu trebuie să sufere de frig din cauza ignoranței primarului!”

Citiți și comunicatul de presă transmis de primarul municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, miercuri 6 octombrie 2021 ora 18;00, după încercarea eșuată de desfășurare a ședinței extraordinare a Consiliului Local Focșani

<<Focșaniul este al focșănenilor, nu al consilierilor PNL-USR-PLUS!

5 octombrie 2021 a fost ziua în care Guvernul PNL a fost demis cu un număr istoric de voturi, în ciuda faptului ca parlamentarii PNL nu au votat deloc, deși erau în sală! 

6 octombrie 2021 iată că este ziua în care consilierii locali PNL-USR-PLUS din Focșani aleg să îi sfideze, încă o dată, pe focșăneni!

T(...) cum îi știe deja toată lumea, liberalii continuă seria de minciuni și manipulări, încercând să-și justifice absența de la ședința Consiliului Local de astăzi.

De data aceasta, liberalii spun că luptă pentru salvarea abonaților Enet și că acesta este motivul pentru care nu vor să voteze rectificarea bugetară care ar permite, printre altele, și plata salariaților din Primăria Focșani și din instituțiile subordonate. Pe liberali i-a apucat, chiar astăzi, grija de Enet, după ce ședințe la rând z(...) ca niște s(...) în fața camerelor de luat vederi că “Enet este o gaură neagră și trebuie închis!” Astăzi au descoperit că Enet poate fi noua lor justificare în lupta cu oamenii onești care vin la serviciu și așteaptă ca la sfârșitul lunii să-și încaseze drepturile salariale cuvenite!

Pentru că liberalii sunt doar ipocriți și h(...), vreau să îi informez pe focșăneni, pentru care plâng peneliștii cu lacrimi de crocodil, ce demersuri am făcut noi pentru ca populația să aibă agent termic și în această iarnă, dar și ce răspunsuri am primit de la Guvernul Cîțu:

- prin adresa nr. 66.418/06.07.2021 am înaintat un Proiect de HG pentru alocarea din Fondul de Rezervă aflat la dispoziția Guvernului a sumei de 12.075 mii lei în vederea asigurării continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populației din Municipiul Focșani;

- prin adresa nr. 90.205/20.09.2021 am înaintat încă un Proiect de HG pentru alocarea din Fondul de Rezervă aflat la dispoziția Guvernului a sumei de 30.848 mii lei, în vederea asigurării continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populației din Municipiul Focșani;

Răspunsul Guvernului Cîțu prin adresa nr. 82.640/30.07.2021 a fost: ”Vă aducem la cunoștință că la această dată NU ESTE OPORTUNĂ promovarea unui proiect de HG privind alocarea unei sume din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului, prevăzută în bugetul de stat pe anul 2021, pentru Municipiul Focșani”. Cu cinism, au revenit cu adresa nr. 96.897/19.08.202, prin care ne informează că îsi mențin punctul de vedere exprimat în adresa precedentă. (Anexa 1)

Iată că, în fapt, Guvernul Cîțu i-a condamnat pe focșăneni la frig, iar liberalii din Consiliul Local Focșani vor acum să îi lase pe angajații din cadrul municipalității fără salariile cuvenite!

Pentru ei este ceva normal, deoarece liberalii din Consiliul Local Focșani nu au de unde să știe cum este să ai un serviciu, căci mulți dintre ei nu au avut niciodată, iar cei care au, nu prea dau pe la muncă!

Este și cazul unei doamne, care astăzi, deși ar fi trebuit să fie la serviciu pentru că ocupă o funcție de conducere în Primăria Muncipiului Focșani, zâmbea electoral în poze pe la o întâlnire, undeva în județ, cu Ambasadorul Indoneziei în România.

Din păcate, TUPEUL, MINCIUNA si OBRĂZNICIA consilierilor locali PNL nu mai au nicio limita, calcă în picioare interesele tuturor focșănenilor și blochează zeci de investiții, generând doar prejudicii!

Eu nu accept ca un oraș întreg să ajungă bătaia de joc a 11 oameni care răspund doar la ordine politice fără să aibă responsabilitatea votului lor!

(...)

Vă reamintesc - Focșaniul este al focșănenilor, nu al consilierilor PNL-USR-PLUS! 

Primar

Cristi Valentin Misăilă>>

Citiți  în documentul atașat răspunsul Ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA)  la solicitarea Primăriei Municipiului Focșani, Prefecturii Vrancea și Consiliului Județean Vrancea privind inițierea unui proiect de HG pentru alocarea din Fondul de Rezervă aflat la dispoziția Guvernului a sumei de 12.075 mii lei în vederea asigurării continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populației din Municipiul Focșani;

Citiți și care ar fi trebuit să fie ordinea de zi a ședinței extraordinare  a Consiliului Local Focșani, convocată pentru miercuri 6 octombrie 2021, la ora 10:00 

Dispoziția nr. 870 din 5 octombrie 2021 privind convocarea de îndată a Consiliului Local al Municipiului Focşani în şedinţă extraordinară, pentru data de 6 octombrie 2021

Primarul Municipiului Focşani,

Având în vedere prevederile art. 133 alin. (2) lit. a), art. 134 alin. (1) lit. a) și alin. (4) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare;

D I S P U N E :

Art. 1. Convocarea de îndată a Consiliului Local al Municipiului Focşani, în şedinţă extraordinară pentru data de 6 octombrie 2021, ora 10,00, ședință desfășurată cu participare on-line, prin aplicația Zoom.

Art. 2 Proiectul ordinii de zi a ședinței extraordinare a Consiliului local al municipiului Focșani din data de 6 octombrie 2021 este prezentat în Anexa care face parte integrantă din dispoziție.

Art. 3 (1) Proiectele de hotărâre înscrise la nr. 2-5 în Anexa la dispoziție au fost avizate de Comisia de buget și administrație publică.

(2) Proiectul de hotărâre înscris la nr. 1 în Anexa la dispoziție a fost trimis spre avizare comisiei de buget și administrație publică.

Art. 4 Materialele înscrise pe proiectul ordinii de zi Anexă la prezenta dispoziție sunt parte componentă a dosarului special al ședinței Consiliului local al municipiului Focșani din data de 6 octombrie 2021.

Art. 5 Dispoziția primarului, însoțită de proiectul ordinii de zi și materialele înscrise pe proiectul ordinii de zi se pun la dispoziția consilierilor locali în format electronic, prin e-mail.

Art. 6 Membrii Consiliului local al municipiului Focșani sunt invitați să formuleze și să depună amendamente asupra proiectelor de hotărâre.

Art. 7 Prevederile prezentei dispoziţii vor fi comunicate celor interesaţi de Secretarul general al municipiului Focşani prin Serviciul administraţie publică locală, agricultură.

PRIMAR,

Cristi Valentin Misăilă

ROMÂNIA Anexa la Dispoziția nr. 870/2021 JUDEŢUL VRANCEA MUNICIPIUL FOCŞANI

PRIMAR

Proiectul ordinii de zi al ședinței extraordinare convocate de îndată a Consiliului local al municipiului Focșani ce va avea loc în data de 6 octombrie, ora 10,00 ședință desfășurată cu participare on-line, prin aplicația Zoom

1. proiect de hotărâre pentru modificarea Art. 1 și Art.4 la Hotărârea Consiliului Local Focșani nr.8 din 4 Februarie 2021 privind aprobarea predarii catre Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administratiei prin Compania Naționala de Investitii "C.N.I" S.A. a amplasamentelor și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivul de investiții "Refacere infrastructura străzi, sistematizare verticală strada Gheorghe Doja, fundătura Gheorghe Doja, strada Legumelor, strada Plantelor, strada Vasile Pârvan, strada Bahne din municipiul Focșani", județul Vrancea;

Inițiatori, Primar, Cristi Valentin Misăilă și consilieri locali Gheoca Corneliu-Dumitru, Nedelcu Cristina Mirela, Nedelcu Mihai, Răduță Nicolae, Stroie Mirela, Tătaru Alexandra

2. proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici la faza DALI - Documentație avizare lucrări de intervenție pentru obiectivul de investiții „Refacere infrastructură stradală și parcări adiacente străzilor Maior Gh. Pastia, M. Kogălniceanu, D. Cantemir, Cuza Vodă - PT8" din municipiul Focșani;

Inițiator, Primar, Cristi Valentin Misăilă

3. proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului general al municipiului Focșani pe anul 2021;

Inițiator, Primar, Cristi Valentin Misăilă

4. proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Clubului Sportiv Școlar Focșani;

Inițiator, Primar, Cristi Valentin Misăilă

5. proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Palatului Copiilor Focșani; Inițiator, Primar, Cristi Valentin Misăilă

PRIMAR,

Cristi Valentin Misăilă

Avizat

Secretar general al municipiului Focșani

Marta-Carmen Ghiuță

 


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.