Local

VIDEO | Moment emoționant la oprirea în fața Spitalului Militar Focșani a cortegiului funerar al col dr Petre Ifrim

Ziarul de Vrancea
2 feb 2022 5981 vizualizări

Marți, 01 februarie 2022, colonelul doctor Petre Ifrim, fostul șef al Secției Boli Infecțioase și Laborator și director medical al Spitalului Miltar Focșani, a fost condus pe ultimul drum. Un moment emoționant s-a petrecut la oprirea pe care cortegiul funerar a făcut-o în această zi în fața clădirii în care cel condus pe ultimul drum și-a desfășurat 40 de ani de activitate. Aici, băiatul unei asistente medicale care a crescut sub ochii și cu grija părintească a col dr Petre Ifrim a povestit în numele mamei sale dar și al tuturor foștilor colegi de la Spitalul Militar Focșani ce mare pierdere resimt în această zi. Vizionați mai jos momentul amintit și/sau citiți textul discursului rostit cu acest prilej. 

”Marți, 01 februarie, personalul Spitalului Militar de Urgență ,,Dr. Alexandru Popescu" a acordat un ultim omagiu celui care a fost medicul, colegul, prietenul, Colonelul dr. Ifrim Petre. Cu o îndelungată carieră de medic militar în care a ocupat și funcția de Director medical al spitalului, colonelul dr. Ifrim Petre a fost un exemplu de profesionalism. A trecut la cele veșnice la vârsta de 81 de ani.

Dumnezeu sa-i dea odihnă vesnică, iar familiei să-i dea tăria să treacă prin această grea încercare.”-Spitalul Militar de Urgență " Dr. Alexandru Popescu" Focșani

Text și foto: plutonier major Galiță Adrian 

Textul discursului rostit marți, 01 februarie 2022, de băiatul asistentei medicale la oprirea cortegiului funerar al colonelului doctor Petre Ifrim în fața Spitalului Militar Focșani 

<<În primul rând vreau să zic „Sincere Condoleanțe!" și vă mulțumesc pentru îngăduință. Poate nu mă cunoașteți, dar sper să vă amintiți vorbele mele. Deși nu este cel mai favorabil context, dar acest discurs, această poveste îi este dedicată sufeltului lui Petre Ifrim. Îi este dedicată  lui „Papuțu", de la apelativul „Papa” care în franceză înseamnă ”tată”, așa cum cei mai vechi din spital îl cunoșteau. În anul 1996, când nu existau toate șansele de azi, o tânără asistentă care visa să lucreze în laboratorul Spitalului Militar Focșani, a îndrăznit să bată la ușa primitoare a șefului de la laborarul pe care scria „Domnul doctor Petre Ifrim”. În spatele zâmbetului vesel, o voce caldă și plină de speranță rostește următoarele: "-Intrã puiule, cu ce te pot ajuta?" S-a dovedit faptul că dr. Petre Ifrim nu era doar un om de succes, profesional vorbind, ci și un doctor al sufletelor. Și al viitorilor asistenți medicali, soldați ce astăzi lucrează din greu pentru a ne oferi tuturor o viață mai bună, asemenea domnului doctor Petre Ifrim.

Datorită acestui om special, o asistentă mănâncă o pâine de 26 de ani, în cadrul laboratului de analize medicale. Tot doctorul Petre Ifrim s-a implicat și prin ajutorul acordat s-a reușit obținerea din farmacii a celor necesare pentru creșterea băiatului asistentei. Băiatul nu va uita niciodată ciocolățelele amărui învelite în ambalaj roșu primite de la un om cu inima caldă. Din partea domnului doctor! Acest gest de părinte a rămas implantată pe retina ochilor copilului, care astăzi îi aduce un ultim omagiu sufletului ce ne va veghea de acum mereu de sus. Nu exista dimineață în care șeful să nu aibă grijă de fetele sale din laborator, aducând mereu biscuiți, prăjiturele, bomboane, care ofereau un gust dulce zilelor petrecute la muncă, alături de cafeaua oferită tot de dumnealui. Dorea mereu să le vadă pe colegele sale fericite. Ascultau împreună primele titluri din presă, indiferent de cât de mare urma să fie volumul de muncă în ziua respectivă. Cu mâna pe inimă îi mulțumim nu șefului, ci LIDERULUI nostru, domnul doctor colonel Petre Ifrim! Fiecare zi alături de el, devenea asemenea unea petrecută cu al doilea părinte. Atmosfera petrecută în preajma doctorului colonel Petre Ifrim era mereu una de familie, plină de voie bună și destinsă, în care îți era mai mare dragul să muncești. Mulțumită domnului doctor de suflete și liderului laboratorului Spitalului Militar Focșani, doctorul colonel Petre Ifrim, mulți dintre noi avem astăzi un serviciu. Doctorul colonel Petre Ifrim nu a fost doar un om deosebit cu inima caldă, ci și o enciclopedie deschisă pentru toți cei ce doreau să afle informații din orice domeniu. A fost un om de o adevărată noblețe, care a dorit binele tuturor celor din jur, chiar dacă erau copiii lui sau nu, colegi de muncă sau doar pacienți ce căutau vindecarea. Niciodată nu am fi fost pregătiți de această etapă, întrucât rar se nasc astfel de oameni speciali ca dumnealui: milostiv, gata să ofere încredere și motivație celor din jur. A fost persoana care ne-a învățat să avem speranță, să iubim și să trăim tot ce e mai frumos pe acest pământ. Din păcate, în această zi, ne-a fost răpit un om deosebit dintre noi! Dar este „o etapă pe care o trăim", așa cum ne-a învățat liderul colonel doctor, Petre Ifrim. Împărăția Cerului este pregătită să primească nu doar un suflet care își merită locul în Rai pe deplin, ci un lider, o adevărată legendă. Vă vom duce dorul, tată și nu vă vom uita vreodată! Amin! >>

Reamintim că duminică, 30 ianuarie 2022, familia a anunțat decesul colonelului doctor Petre Ifrim, fostul șef al Secției Boli Infecțioase și Laborator și director medical al Spitalului Miltar Focșani, dar și profesor la Școala Postliceală Sanitară Hipocrate. O viață dedicată carierei militare si profesiei de medic pe care le-a înfăptuit cu profesionalism și pasiune. Astfel poate fi caracterizată într-o frază activitatea colonelului doctor Petre Ifrim, care a trecut la cele veșnice la vârsta de 81 de ani, lăsând în urma sa amintirea unui profesionist mereu în slujba comunității în mijlocul căreia a trăit. 

Colonel dr. Petre Ifrim s-a născut în județul Brăila pe 1 august 1941, a urmat Facultatea de Medicină „Carol Davila” din București Secția militară și a început cariera la Spitalul Matei Balș din capitală. A fost repartizat ulterior la Focșani, oraș care, cu timpul, a devenit pentru el „acasă”. A fost medic la Unitatea Militară 01270 și medic la Spitalul Militar Focșani unde a fost șeful Secției Boli Infecțioase și Laborator și, timp de mai mulți ani, director medical. După o carieră medicală de peste 40 de ani a devenit profesor la Școala Postliceală Sanitară Hipocrate unde a împărtășit cunoștințele sale tinerei generații și unde a fost extrem de îndrăgit de cursanți. Dr. Petre Ifrim și-a iubit profesia și a fost foarte apropiat de pacienții lui care i-au cerut sfatul și au apelat la ajutorul său până în ultima clipă. Este cunoscut de toată lumea ca un om extrem de generos, un medic de excepție, o persoană deschisă cu cei din jur și un mare iubitor de animale. A fost pasionat de istorie și geografie, domenii în care avea cunoștințe temeinice, dar și de sport, motiv pentru care, în tinerețe, a jucat fotbal în echipa Dinamo Bacău și Medicina București. A fost căsătorit cu dr. Elena Ifrim, fost medic specialist ORL în Policlinica 2 Focșani și are 2 copii.

”Un om cu zâmbetul pe față tot timpul, un Doctor foarte bun și blând.Explica totul pe înțelesul pacientului. Datorită dumnealui m-am vindecat de alergie. Dumnezeu să-i odihneasca sufletul curat printre îngeri! Sunt sigură ca si acolo sus va vindeca suflete! Condoleanțe și putere familiei să treacă peste acest necaz!”, remarcă o fostă pacientă a colonelului doctor Petre Ifrim într-o postare pe facebook după ce-a aflat trista veste a plecării din această lume a apreciatului medic specialist focșănean

Iată alte câteva alte mesaje postate de foști pacienți sau de prieteni ai colonelului doctor Petre Ifrim

”Pios omagiu pentru un om deosebit …Se întregește sus armata celor ce au fost și care au rămas veșnic în amintirea noastră. Drum lin printre stele, dragă Petrică”

”Păcat, un om cu suflet bun! Nu refuza pe nimeni. Pentru toți era aproape și îi ajuta. Dumnezeu să-l ierte!”

”Dumnezeu să îl ierte! Mare Om și un medic de excepție!! Vă vom păstra în amintire așa vesel cum erați tot timpul! Drum lin printre îngeri!”


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.