Local

VIDEO | Marți 24 noiembrie 2020, o nouă rundă de întâlniri la CJ cu primarii din Vrancea pe tema apei și canalizării 

Ziarul de Vrancea
25 nov 2020 1461 vizualizări

Consiliul Județean Vrancea a găzduit marți 24 noiembrie 2020 a doua întâlnire din seria celor trei organizate  în această săptămână de președintele Cătălin Toma și de de ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ion Ștefan, cu scopul de a informa autoritățile publice locale despre posibilitatea accesării de fonduri pentru edificarea sau extinderea sistemelor de apă și canalizare. 

VIDEO:Consiliul Județean Vrancea

La prezentările și dezbaterile de marți au fost prezenți primarii din 16 localități vrâncene: Panciu, Bălești, Cîmpuri, Dumitrești, Garoafa, Gura Caliței, Jitia, Movilița, Poiana Cristei, Pufești, Slobozia Ciorăști, Țifești, Valea Sării, Vintileasca, Vizantea Livezi și Tîmboiești.

”Împreună cu Compania de Utilități Publice dorim să demarăm un amplu proiect de înființare sisteme de apă și canalizare în localitățile unde nu există în acest moment astfel de utilități, să le integrăm într-un proiect, ținând cont de ceea ce va urma. Guvernul lucrează în acest moment la un Program Național de Redresare și Reziliență și trebuie să fim foarte bine pregătiți, pentru a accesa printre primii fondurile destinate dezvoltării”, a spus președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma, la debutul întâlnirii. Acesta a adăugat că, în urma acestor prime discuții cu edilii vor urma și vizite aplicate pe teren.

Directorul CUP SA, Gheorghe Vasilescu, a spus că va fi realizat un nou studiu de fezabilitate, care să cuprindă toate localitățile care nu beneficiază de apă și canalizare, pentru a se putea construi în următorii ani sisteme automatizate, care să fie dimensionate corect pe necesarul în creștere de apă.

”La orizont avem un munte de bani. România are la dispoziție 80 miliarde de euro pentru a fi investiți în diferite proiecte de infrastructură, iar un capitol din programul de Redresare și Reziliență este pentru investiții în apă și canalizare, care vine să completze 

sau să înființeze alte rețele de apă și canalizare, în valoare de 1,250 miliarde de euro. Până la sfârșitul anului 2026 trebuie finalizate toate aceste proiecte”, a declarat și ministrul Ion Ștefan. Acesta a mai precizat că edilii au posibilitatea de a depune proiecte pentru pentru apă și fose septice în sate sau comunități izolate, cu finanțare de la  Compania Națională de Investiții. 

Primarii prezenți la întâlnire au expus situația privind utilitățile din localitățile lor, primind răspunsuri și soluții concrete la problemele prezentate și au declarat că vor face demersuri pentru accesarea fondurilor. Ultima întâlnire pe tema investițiilor în infrastructura de apă și apă uzată din Vrancea va avea loc miercuri, 25 noiembrie, la sediul CJ Vrancea.

Text informații + foto:Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

 

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.