Local

VIDEO | Lupi cu chef de joacă, surprinși de o cameră de monitorizare instalată în Parcul Natural Putna Vrancea

Ziarul de Vrancea
2 nov 2021 4644 vizualizări

Într-o postare pe facebook, Regia Nationala a Padurilor - Romsilva a publicat imagini extraordinare cu mai mulți lupi cu chef de joacă, surprinse de o cameră de monitorizare a faunei instalată în Parcul Natural Putna Vrancea de specialiștii Regiei din cadrul administrației parcului. 

 Leapșa lupilor în Parcul Natural Putna Vrancea 

Imagini extraordinare cu mai mulți lupi cu chef de joacă au fost surprinse de o cameră de monitorizare a faunei instalată în Parcul Natural Putna Vrancea de specialiștii Romsilva din cadrul administrației parcului.

 România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Uniunea Europeană .

 Lupii trăiesc în haită, sunt rar văzți în libertate și au un rol important în menținerea unor ecosisteme natural sănătoase.

 Haitele de lupi au în componență perechea conducătoare, formată din masculul și femela alfa, precum și puii lor de până la 3 ani. Câteodată pot aparea și alți lupi, rude ale celor alfa. În fiecare haită există o ordine respectată, limbajul corpului exprimând poziția lupului în haită.

 Lupii parcurg zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-I să vâneze ziua și noaptea. Atacă în haită, bine coordonați, și dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă.

 Pădurile din Parcul Natural Putna Vrancea asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.

 Parcul Natural Putna Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor-Romsilva. Este situat în sud-estul țării, în județul Vrancea  și are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt păduri.

Text informații + VIDEO:Regia Nationala a Padurilor - Romsilva


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.