Local

VIDEO | Firma UMB a constructorului originar din Tănăsoaia, filmată noaptea pe șantierul Autostrăzii Buzău–Focșani

Ziarul de Vrancea
18 mar 2023 5232 vizualizări

Firma UMB a lui Dorinel Umbrărescu, constructorul originar din Tănăsoaia-Vrancea, supranumită „Armata Umbrarescu”, a fost filmată noaptea pe șantierul Autostrăzii Buzău – Focșani.

O recentă filmare din dronă postată pe canalul youtube Raducu P Drum surprinde angajații firmei lui Dorinel Umbrărescu, constructorul originar din Tănăsoaia-Vrancea, denumită “Armata Umbrarescu”cum lucrează pe timp de noapte la Autostrada A7. Filmarea a fost realizată pe porțiunea de autostradă Buzău – Focșani, lotul 2, în zona nodului rutier Râmnicu Sărat.

Conform jurnaliștilor de la desteptarea.ro, Cătălin Urtoi, consilier al ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu, a prezentat concluziile în urma vizitei de miercuri 08 martie 2023, pe trei șantiere din Autostrada Moldovei (A7). Astfel, pe lotul 1 Dumbrava – Mizil acesta se așteaptă la un progres dublu sau chiar triplu până la sfârșitul lunii martie. Pe lotul 2 Mizil – Pietroasele spune că au fost mai puține utilaje în șantier față de câte au fost declarate, iar pe lotul Buzău – Vadu Pașii, UMB este cel mai organizat constructor, lucrând și noaptea.

VIDEO:Raducu P Drum

Citiți și:Autostrada Moldovei, văzută din avion. Șoseaua de mare viteză prinde contur FOTO

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, a făcut publice sâmbătă, 4 martie, imagini din avion cu lucrările care au loc la Autostrada Moldovei A7.”Dacă zburați de la București la Iași, puteți vedea cum prinde contur Autostrada Moldovei A7 pe toată lungimea traseului de la Ploiești la Iași”, a scris secretarul de stat pe Facebook. Termenul final de realizare a A7 este anul 2026.Scrioșteanu a precizat însă că ținta autorităților este ca cei 322 de km până la Pașcani să fie gata până în 2025, cu un an mai devreme decât este prevăzut termenul în Planul Național de Redresare și Reziliență, potrivit ziare.com.

Text informații + foto:ziaruldeiasi.ro

Autostrada Moldovei A 7 se vede și din avion

 Dacă zburați de la București la Iași, puteți vedea cum prinde contur Autostrada Moldovei #A7 pe toată lungimea traseului de la Ploiești la Pașcani.

 Ținta noastră este finalizarea celor 322 km până la Pașcani până în anul 2025, cu un an mai devreme decât este prevăzut termenul în Planul Național de Redresare și Reziliență-PNRR.”-Irinel Ionel Scriosteanu

Foto:Contul de facebook -Irinel Ionel Scriosteanu

Citiți și Autostrada A 7 care traversează județul Vrancea, parte din cea mai mare infrastructură rutieră din România.

Nodul rutier gigantic la PASCANI între autostrăzile A7 și A8: proiectat să mute un drum județean. "Va fi o realizare inginerească de amploare"

Consorțiul de societăți controlate de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu începe în primăvara anului 2023 construcția uneia dintre cele mai spectaculoase lucrări de infrastructură rutieră proiectate până acum în România.

Este vorba despre nodul rutier între autostrăzile A7 (Ploiești - Siret) și A8 (Târgu Mureș - Ungheni), o construcție de tip turbion, care va avea 8 bretele, 12 pasaje și 5 podețe.

Construcția este parte a autostrăzii A7, licitată integral de UMB Spedition Group între Focșani și Pașcani. „Va fi o realizare inginerească de amploare”, spun specialiștii.

Nodul rutier fără precedent până acum în România, din punct de vedere al soluției tehnice alese, va fi construit în sudul orașului Pașcani, județul Iași, și se va întinde și raza comunelor ieșene Sodomeni și Stolniceni Prăjescu. Datorita suprafeței mari pe care se va întinde, va fi nevoie de relocarea parțială a drumului județean 208L.

Bretelele nodului rutier vor avea o rază cuprinsă între 400 și 600 metri, iar viteza maximă de circulație va fi limitată la 80 km/h.

Lungimea totală a celor 12 pasaje este de 1,8 kilometri, cel mai mic având circa 50 metri, iar cel mai mare aproape 250 metri.

Hărțile detalite ale pasajului pot fi vizionate   AICI 

Cel mai spectaculos nod rutier din România construit până acum în România se află la Turda, în județul Cluj. Dat în folosință integral în 2021, conectează autostrăzile A10 și A3, precum și DN1.

Text informații + foto:ziarulevenimentul.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.