VIDEO | Autostrada Moldovei (A7) avansează rapid. Anul acesta se va putea circula cel puțin de la Focșani la Adjud
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că lucrările pe șantierele Autostrăzii Moldovei (A7) progresează într-un ritm susținut. Un exemplu semnificativ este Lotul Mizil - Pietroasele, unde asocierea româno-bulgară a ajuns la un stadiu fizic al lucrărilor de 98,6%.Grindeanu a subliniat că pentru a deschide circulația pe acest tronson în luna aprilie, este necesară remedierea rapidă a problemei pasajului de la kilometrul 20. De asemenea, ministrul a precizat că între Focșani și Adjud (49 km) se va putea circula sigur în acest an, iar până în 2026 întreaga Autostradă a Moldovei, care se întinde pe 319 km între Ploiești și Pașcani și este finanțată prin PNRR, va fi finalizată.
VIDEO | AUTOSTRADA A7 De la Focșani la Adjud. Comparație stadiu lucrari 10.03-20.03.2025
VIDEO:Raducu P Drum
Stadiul lucrărilor pe alte tronsoane
Ministrul Transporturilor a oferit detalii și despre alte segmente ale autostrăzii. Constructorii turci care lucrează la Lotul Pietroasele - Municipiul Buzău (13,9 km) au ajuns la un stadiu fizic de 40% și se estimează că vor finaliza lucrările până la sfârșitul acestui an. Până atunci, aceștia vor asigura descărcarea traficului de pe Lotul Buzău - Vadu Pașii, unde constructorul român se concentrează în prezent pe podul peste râul Buzău.
În ceea ce privește secțiunea Focșani - Bacău (95,9 km), constructorul român a ajuns la un progres fizic cuprins între 25% și 45%, în funcție de porțiunea vizată. Grindeanu a declarat că firmele implicate sunt bine mobilizate, în special pe segmentele dintre Mizil și Adjud.
Promisiunea finalizării autostrăzii în 2025
„În mod sigur, anul acesta se va putea circula cel puțin de la Focșani la Adjud (49 km), iar anul viitor pe toată Autostrada Moldovei, finanțată prin PNRR, între Ploiești și Pașcani (319 km)”, a precizat Grindeanu.
Declarațiile sale confirmă faptul că Autostrada Moldovei (A7) este pe drumul cel bun și că, în ciuda unor provocări, lucrările se desfășoară conform planului, oferind astfel speranțe pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere din România.