Local

VIDEO + Foto | Sfadă politică după ce a început, cu întârziere, asfaltarea DJ 205C: Golești-Cîrligele-Vârteșcoiu-Odobești

Ziarul de Vrancea
4 mai 2021 3496 vizualizări

Vineri, 30 aprilie 2021, a început turnarea primului strat de asfalt pe DJ 205 C: Golești-Cîrligele-Vârteșcoiu-Odobești, drum județean modernizat cu fonduri europene de CJ Vrancea.

Investiția la această oră trebuia să fi fost de mult deja terminată, întrucât contractul care prevede lucrările de modernizare a fost semnat în 2018, ordinul de începere efectivă a lucrărilor în iulie 2019, iar termenul de finalizare a proiectului prevăzut în contract era 24 octombrie 2020.

Reamintim că în legătură cu starea acestui drum, fostul șef al SRI Vrancea, col (r) Nicolai Șerban îi trimitea aproape lunar scrisori deschise lui Marian Oprișan, pe vremea când acesta era președintele CJ Vrancea, precum și actualului președinte al instituției, Cătălin Toma, care a primit și el două scrisori deschise asemănătoare.

Ordinul de începere a lucrărilor pentru acest drum a fost semnat în iulie 2019. Executantul lucrării este compania italiană Impresa Di Construzione E. Mantovani, din Veneţia, aflată în asociere cu SC Phoenix Transbac SRL Bacău.

La acea dată, au fost făcute publice următoarele date în legătură cu proiectul Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean, DJ 205 C dintre localităţile: Focşani – Goleşti –Cîrligele- Vîrteşcoiu – Odobeşti cu conectivitate directă la reţeaua TEN-T

Obiectivul de investiţii este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6 - Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională.

Valoarea totală a proiectului este de 46.761.868,08 lei din care: 46.132.116,51 lei reprezintă valoarea totală eligibilă a proiectului adică 39.212.299,03 lei valoarea eligibilă nerambursabilă din  Fondul European pentru Dezvoltare Regională, 5.997.175,15 lei valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional şi 922.642,33 lei valoarea cofinanţării eligibile a Consiliului Judeţean Vrancea.

Rezultatele anticipate sunt :

Perioada de implementare a proiectului este de 58 luni, respectiv între 24 decembrie 2015 şi 24 octombrie 2020.

Revenind însă la faptul că s-a început turnarea primului strat de astfalt pe DJ 205 C, iată ce a menționat într-o postare pe Facebook primarul comunei Cîrligele, Stefan Moscu, vineri 30 aprilie 2021:

„În sfârșit, după o lungă așteptare, pe Drumul Județean 205 C care face legătura între Cârligele și localitățile Golești-Focșani SE TOARNĂ ASFALTUL!!!

Când se vrea, se poate!

Implicarea face diferența!”

Postarea a stârnit un fel de „furtună politică” pe contul de facebook al primarului din Cîrligele. Publicăm în continuare cearta în care a intervenit la un moment dat și jurnalistul Dorin Chioțea, actualmente la TVR1, care are soția originară din Cîrligele și este un utilizator frecvent al acestui drum. 

Ștefan Moscu, primarul comunei Cârligele:„În sfârșit, după o lungă așteptare, pe Drumul Județean 205 C care face legătura între Cârligele și localitățile Golești-Focșani SE TOARNĂ ASFALTUL!!!

Când se vrea, se poate!

Implicarea face diferența!”

Nicolae Țandără, fost primar PSD al comunei Gura Caliței: „Acest Drum Județean face parte din cele 4 Drumuri Județene la care s-a obținut finanțare prin POR în anul 2018 astfel ar fi normal să vorbiți de cei care au obținut finanțarea, cei care au dat ordinul de începere a lucrărilor și nu să vă laudați cu munca altora.

Dacă veți face un efort și veți citi pe panoul din spatele d-voastră veți constata că nu faceți altceva decât să ascundeți adevărul chiar și în această zi sfântă.”

Ștefan Moscu, primarul comunei Cârligele: „Nu mă laud cu munca nimănui și nici nu îmi asum munca nimănui.

Finanțarea s-a obținut din 2018 este adevarat, când presedinte al C.J. Vrancea era domnul Marian Oprisan.

Ordinul de începere a lucrărilor s-a dat în luna iulie 2019, în plină vară, cu mai bine de 1 an înainte de alegerile locale din septembrie 2020.

Nici eu, nici colegii mei primari din localitățile Golești, Vartescoiu, Odobești, nu am înțeles de ce lucrările NU s-au desfășurat într-un ritm normal și au fost blocate, întrerupte aproape 1 an, timp în care cârligenii au fost practic izolați iar luni bune au avut de ales dacă să ocolească câte 10 km în plus pentru a ajunge la Focșani (adică să meargă prin Cotești sau Faraoanele) sau să își distrugă mașinile pe un drum pietruit, denivelat și plin de gropi.

Tocmai de asta vorbeam de implicare....

Implicarea care face diferența...

Cine vrea sa înțeleagă, înțelege.. Cine nu ... lasă pe alții să termine ce nu a reușit el....”

Nicolae Țandără, fost primar PSD al comunei Gura Caliței: „Ștefan Moscu a invoca anumiți colegi sau comunitatea pe care o reprezentați face parte dintr-un registru politic care este cunoscut.

Apreciez cu sinceritate munca d-voastră și sunt convins că nu întâmplator sunteți primar de 6 mandate dar să postezi astăzi cu cineva care nu are nici un merit pentru aceste investiție mi se pare nepotrivit pentru un primar care a avut la dispoziție de la PSD aproape tot ce a dorit.Vă doresc multă sănătate și «Paște fericit».”

Dorin Chioțea, jurnalist, actualmente TVR, fost Libertatea și Pro Sport: „Nicolae Țandără, nu invoca nimic, Ștefan Moscu. Invoc eu bătaia de joc pe banii noștri a celor pe care dvs. îi aplaudați de parcă ar fi terninat lucrarea mai devreme, nu mult mai târziu decât în termenele prevăzute. În loc să facă ceva pușcărie, ne-am învățat să-i aplaudăm dupa principiul «mai bine mai târziu decât niciodată».”

Nicolae Țandără, fost primar PSD al comunei Gura Caliței: „Dorin Chioțea dacă era bătaie de joc nu mai erau bani! Simplu. Îmi pare rău dar nu vă cunosc și din câte știu nu m-am adresat d-voastră, în rest numai de bine!”

Marian Leuștean, prieten din lista de facebook a primarului Ștefan Moscu: „Nicolae Țandără, nu-l cunoașteți pe Dorin Chioțea? Nu vedeți știrile dimineții (n.r. emisiunea Matinal din fiecare dimineață din timpul săptămânii) de pe programul TVR1?

Ștefan Moscu, primarul comunei Cârligele: „Nicolae Țandără, cu tot respectul vă spun că nu cunoașteți deloc realitatea. Renumele de primar bun îl datorez în primul rând investițiilor cu bani europeni pe care am reușit să le implementez în Cîrligele.Afirmația că «am avut la dispoziție de la PSD tot ce mi-am dorit» mă face să zâmbesc amar... Un exemplu bun ar fi tocmai acest drum județean care traversează și face legătura doar între localități cu primari PSD, primari care au fost de multe ori la CJ pentru a atrage atenția asupra stării drumului. Și nu s-a făcut nimic... Actuala conducere are meritul că a reușit să deblocheze lucrările, să negocieze, să înlăture conflictele și să determine constructorii să se apuce din nou de treabă! Tocmai că se realizează prin fonduri europene, lucrările nu puteau fi întârziate la nesfârșit sau abandonate pentru că știți prea bine că asta înseamnă plata unor penalități de întârziere putându-se ajunge chiar până la returnarea banilor europeni primiți până acum.Sărbători de Paște cât mai frumoase și gânduri bune, vă doresc!”

Nicolae Țandără, fost primar PSD al comunei Gura Caliței: „Ștefan Moscu am precizat în mod clar și sincer implicarea d-vostră în actul de administrație al comunității pe care- o păstoriți dar sunt convins ca nimeni nu le știe pe toate.Iar faptul că după aproape 30 ani de administrație în PSD vorbiți de «zâmbet amar» mă întreb de ce nu ați spus-o până acum?

Cu siguranță am suficiente cunoștințe în ceea ce privește implementarea acestor proiecte.

Faptul că încercați și uneori chiar și reușiți să dați «culoare» comentariilor pe care le faceți nu poate convinge pe toți.

Dar daca sunteți atât de mulțumit de actuala administrație înfăptuită de Consiliul Județean și având în vedere noua «funcție» pe care-o aveți de Președinte Executiv în Asociația Comunelor din Județul Vrancea să vă interesați de situația DJ 204 P să vedeți ce cantitate de minciună vi se va livra! Aștept răspuns!

Seară liniștită tuturor!”

Dorin Chioțea, jurnalist actualmente TVR, fost Libertatea și Pro Sport: „Nicolae Țandără, mă bag în seamă pe aici pentru că vin de vreo 20 de ori pe an la Cîrligele, acolo e casa socrilor mei. Drumul pentru care îi lăudați pe toti delăsătorii și nesimțiții care ard gazul în Vrancea pe banii noștri mi-a făcut zob vreo 4-5 mașini.”

Ștefan Moscu, primarul comunei Cârligele: „Nicolae Țandără, nu partidul îl face mare pe un primar ,,mai mare și mai tare,, partidele ( indiferent de cum se numesc ele) sunt cele care câștigă procentaje în alegeri de pe urma muncii primarilor în comunitățile pe cere le gospodăresc. La țară partidul X sau Y promite, însă niciodată nu îl ajuta pe primar cu ceva ...decât cu promisiuni și apoi patru ani uită de ce a promis.. ”

Nicolae Țandără, fost primar PSD al comunei Gura Caliței: Ștefan Moscu, DJ 204P adresa către institiți care asigură finanțare din data de 19 09 2019 Guvernare PNL ,poate cineva să-mi dea un răspuns?”

Vizionați și VIDEO | Promo CJ Vrancea, asfaltare DJ 205 C Golești- Cîrligele-Vârteșcoiu-Odobești

Citiți și:Fostul șef al SRI Vrancea revine cu un nou „apel către decidenții Consiliului Județean Vrancea cu referire la DJ 205 C”;

Fostul șef al SRI Vrancea care-i scria aproape lunar scrisori deschise lui Oprișan, îi transmite a doua scrisoare lui Cătălin Toma;

 Fostul șef al SRI Vrancea, care-i scria aproape lunar scrisori deschise lui Oprișan, a schimbat destinatarul;

Sesizarea cititorului ZdV | Vă solicităm ca  la prima ședință a CJ Vrancea, să ne dați posibilitatea să facem o interpelare;

Nou set de întrebări pentru Marian Oprișan și decidenții CJ Vrancea, pe subiectul stării DJ 205C, adresate de fostul șef al SRI;

Sesizarea cititorului ZdV | Fostul șef al SRI Vrancea revine cu o scrisoare plină de întrebări către Oprișan;

Sesizarea cititorului ZdV | Fostul șef al SRI Vrancea revine cu o scrisoare plină de întrebări către Oprișan;

Fostul șef al SRI Vrancea, mesaj pentru participanții la traficul rutier pe DJ 205C;

Fostul șef al SRI Vrancea adresează o nouă scrisoare decidenților din CJ Vrancea. Un nou episod despre starea DJ 205C;

Faţă în faţă: Scrisoare deschisă pentru drumul Focşani – Goleşti – Cîrligele;

Fostul şef al SRI îi cere lui Oprişan să repare un drum;

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.