Local

VIDEO + AUDIO | Starea drumurilor naționale din Vrancea, analizată la Radio România Actualități

Ziarul de Vrancea
11 nov 2021 3532 vizualizări

Cel puțin trei drumuri naționale care traversează județul Vrancea sunt de importanță strategică pentru că fac legătura între regiuni ale țării. Pentru acestea, dar și pentru celelalte, din cauza vechimii, a traficului greu, a numărului din ce mai mare de vehicule și a unor calamități, ar fi nevoie de sume consistente pentru modernizarea lor.

În lipsa investițiilor, apar problemele. Și nu sunt puține. În prezent, sunt cel puțin 22 de restricții active de tonaj, de gabarit și de viteză pe toate drumurile naționale din Vrancea cauzate de starea unor sectoare de drum. Pentru a evita producerea de accidente, spun polițiștii.

Pe de altă parte, pe unele dintre drumurile cu probleme s-a intervenit și unele restricții au fost eliminate. Pe altele, se așteaptă bugetul pentru anul următor și, dacă vor fi bani, se vor face și lucrări. Cu cât sunt mai ample, cu atât sumele sunt mai mari iar șansele de a obține finanțarea sunt mai mici. Și procedurile de atribuire a lucrărilor pe aceste drumuri sunt, în anumite situații, de durată și atunci, șoferii trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

Ascultați mai jos o analiză despre starea drumurilor naționale din Vrancea difuzată într-o emisiune a postului Radio România Actualități (RRA).

Citiți și vizionați și: VIDEO | DN2N, drumul „blestemat" din Vrancea, coșmarul șoferilor

De patru ani, un drum național din Vrancea afectat de alunecările de teren așteaptă să fie reparat. Până acum s-au făcut lucrări de câțiva kilometri care, de multe ori, nici ele n-au rezistat. Porțiuni întregi din DN2N sunt un coșmar pentru șoferi. Merg cu câțiva kilometri la oră și cu frica să nu-și distrugă mașina.

 

DN2N face legătura între șoseaua europeană E85 și comunele de pe Valea Rîmnicului. Șoseaua a fost grav afectată de-a lungul anilor, de alunecările de teren. În unele zone a fost distrusă complet, iar reparațiile au reușit doar parțial să rezolve problema. Mai mult, uneori, drumul s-a surpat din nou, după ce a fost refăcut.

Constantin Grigore, primar comuna Chiojdeni, județul Vrancea: Pană în prezent, nu s-au realizat lucrări de consolidare. Luna trecută am făcut o adresă către Compania națională de drumuri și poduri Iași, nu am primit niciun răspuns. Starea drumului se agravează pe zi ce trece.

Pe unele sectoare de drum au fost impuse și restricții de tonaj, care nu sunt întotdeauna respectate. Iar din cauza stării deplorabile, pe unele porțiuni, șoferii dau dovadă de curaj să treacă. Iar cei care și-au stricat mașinile au ajuns cu plângerile la primărie.

Constantin Grigore, primar comuna Chiojdeni, județul Vrancea: Indicatoare au montat, dar nu ne ajută cu nimic, pentru că circulația se desfășoară pe un singur sens. Mai mulți conducători au venit la primărie și s-au plâns că și-au spart baia la mașină.

Și nu e singurul drum cu probleme din zonă. Calamitățile și traficul greu au făcut ravagii și pe DN2R, de la Jitia la Vintileasca. Bugetul anual pentru drumuri nu a fost niciodată suficient, așa că reparațiile s-au făcut în funcție de urgențe.

Text informații:stiri.tvr.ro 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.