Local

Deși un elev a bătut miercuri 2 profesori într-un liceu din Adjud, campania privind siguranța în unitățile de învățământ e de succes

Ziarul de Vrancea
14 mar 2022 3354 vizualizări

Chiar dacă miercuri, 9 martie 2022, polițiștii adjudeni au fost sesizați de un profesor al Colegiului Tehnic „Gheorghe Balș” din municipiu cu privire la faptul că, în timp ce se afla pe holul unității de învățământ, pe fondul unui conflict spontan, a fost lovit în zona spatelui, iar un alt profesor a fost lovit în zona feței de către un elev din clasa a X-a, în vârstă de 17 ani, campaniile privind siguranța în unitățile de învățământ sunt în continuare unele de mare succes.

Cea mai recentă dovadă că în teorie stăm foarte bine este buletinul de presă nr 82 din 11 martie 2022, editat de compartimentul de relații publice al IPJ Vrancea.

În viața reală, însă, lucrurile stau așa cum puteți citi accesând titlurile alăturate:

(Update) Elevul din Adjud, care a bătut doi profesori ai Colegiului Tehnic ”Gheorghe Balș” pus sub control judiciar 60 de zile;

La peste 24 de ore de când doi profesori ai Colegiului Tehnic „Gh. Balș” Adjud au fost bătuți de un elev, IȘJ Vrancea își învinge tăcerea

Campania privind siguranța în unitățile de învățământ

,,TU EȘTI VIITORUL TĂU!’’ continuă

Siguranța elevilor și a personalului didactic în incinta unităților de învățământ și în zona adiacentă acestora constituie una dintre condițiile fundamentale pentru organizarea unui proces educațional de calitate.

Polițiștii continuă activitățile în unitățile de învățământ din județul Vrancea, în cadrul campaniei ,,Tu ești viitorul tău!’’.

În perioada 21 octombrie 2021 – 30 iunie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea prin Biroul Siguranță Școlară, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, Direcția de Sport și Tineret Vrancea și Centrul Județean de Resurse Educaționale Vrancea desfășoară activități în cadrul Campaniei ,,TU EȘTI VIITORUL TĂU!’’.

Scopul campaniei îl reprezintă creșterea gradului de informare a elevilor, cadrelor didactice și părinților, pentru reducerea riscului de victimizare, implicare în fapte antisociale, prevenirea violenței, a bullying-ului și cyberbullying-ului.

În cadrul activităților elevii sunt informați cu privire la necesitatea adoptării măsurilor elementare de autoprotecție, precum și a cunoașterii legislației pentru asigurarea unui climat de siguranță și a prevenirii victimizării în școală și în zona adiacentă.

Atfel, de la începutul lunii martie, au fost realizate 23 de activități în următoarele unități de învățământ: Colegiul Tehnic ”Ion Mincu”, Colegiul Tehnic ”Edmond Nicolau”, Liceul de Arte ,,Gheorghe Tăttărescu’’, Liceul Teoretic ,,Duiliu Zamfirescu’’ Odobești, Liceul de Agricultură și Industrie Alimentară Odobești, Liceul de Arte ,,Gheorghe Tăttărescu’’, Școala Gimnazială ,,Mihail Armencea’’, Școala Gimnazială ,,Simion Mehedinți’’ Soveja, Școala Gimnazială Câmpuri și Școala Gimnazială ,,Petrache Blându’’ Ciușlea, la care au participat peste 340 de elevi și 35 de cadre didactice.

Elevilor le-au fost transmise și o serie de recomandări:

Discută cu profesorii sau părinții și solicită ajutorul acestora de fiecare dată când ești amenințat ori șicanat de către colegi.

Dacă ești martor la o ceartă sau încăierare, anunță imediat personalul de pază și / sau cadre didactice.

În cazul în care vezi în jurul școlii persoane care lovesc, amenință sau pretind bani ori alte bunuri elevilor, sesizează în cel mai scurt timp unul dintre profesori.

 Ai tăria de a refuza categoric orice propunere, venită din partea unui coleg, cu care nu ești de accord. Nu reacționa violent dacă intri într-o dispută cu alt elev. Fii înțelept și renunță primul! Un conflict poate avea urmări neplăcute.

 Dacă atingi sau împingi involuntar pe cineva, prezintă-i scuzele și aplanează un posibil incident.

 Evită să ai de-a face cu membrii unor „găști” sau din cadrul grupurile cunoscute pentru manifestări violente din școală sau din zona în care locuiești.

Prin activitățile realizate ne dorim ca elevii să conștientizeze faptul că fiecare suntem, cu adevărat, rezultatul propriilor alegeri iar una din alegerile pe care le facem zilnic este aceea de a ne seta o atitudine corectă pe care o avem atunci când interacționăm cu cei din jurul nostru sau atitudinea pe care o avem față de noi înșine.

TU CE FEL DE ATITUDINE ALEGI ASTĂZI?

TU EȘTI VIITORUL TĂU

Citiți și:(Update) Elevul din Adjud, care a bătut doi profesori ai Colegiului Tehnic ”Gheorghe Balș” pus sub control judiciar 60 de zile ;

La peste 24 de ore de când doi profesori ai Colegiului Tehnic „Gh. Balș” Adjud au fost bătuți de un elev, IȘJ Vrancea își învinge tăcerea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.