Local

Trei firme concurează pentru servicii de curățenie la CJ Vrancea. Contractul, în valoare de 270.000 de euro

Ionel Sclavone
11 ian 2019 3942 vizualizări

O firmă dintr-un sat tulcean abonată la contracte cu statul și una din Buzău vor să le sufle celor de la Deep Serv, societatea de casă a PSD Vrancea, contractul pentru servicii de curățenie în valoare de aproximativ 270.000 de euro. Este vorba de Terra Clean Service SRL din satul Malcoci, comuna Nufărul, județul Tulcea și RXC Quality Solutions SRL din municipiul Buzău care s-au înscris la o procedură de achiziție organizată de Consiliul Județean la finalul anului trecut.

Licitația pentru contractarea serviciilor de curățenie vreme de 12 luni în patru locații propuse de instituția condusă de Marian Oprișan, a fost inițiată pe 4 decembrie 2018. Valoarea totală a prestației a fost estimată la 1.045.340 lei plus TVA, sumă care se împarte pe cele patru locații – loturi.

Pentru Lotul 1 - sediul Consiliului Județean – este prevăzută suma de 325.600 lei plus TVA. Aici, Operatorul contractat va trebui să presteze servicii de curățenie zilnic, cu patru angajați, în toate spațiile – birouri, zone tehnice, grupuri sanitare, holuri etc. Aceștia vor folosi echipamente profesionale, detergenți și consumabile de calitate.

Pentru Lotul 2 – sediul Centrului Militar Zonal – a fost alocat un buget de 84.804 lei la care se adaugă TVA. Spațiile ce vor fi salubrizate sunt compuse din birouri, săli de ședință, sală de sport, club, punct de comandă, holuri, magazii, compartiment IT, arhivă grupuri sanitate etc.

Pentru Lotul 3 – Bazinul de înot didactic au fost repartizați 580.936 de lei la care de adaugă TVA. Suma este justificată și de volumul mai mare de lucru și activități pe care îl necesită salubrizarea acestei locații. Pe lângă serviciile de curățenie a spațiilor interioare și exterioare, operatorul va trebui să se mai ocupe de întreținerea spațiilor verzi și curățarea zăpezii dar și de curățarea bazinelor, dezinfectare, înlăturarea calcarului și golirea acestora cu utilaje și soluții specifice.

Pentru Lotul 4 – zona de agrement Crângul Petrești, este prevăzută suma cea mai mică, 54.000 de lei. În acest caz, serviciile de curățenie și întreținere vor fi prestate de două ori pe săptămână.

Cine sunt cei trei participanți

La procedura inițiată de Consiliul Județean s-au înscris cu oferte trei firme, Deep Serv SRL din Focșani, Terra Clean Service SRL din Tulcea și RXC Quality Solutions SRL din Buzău. Primele două au participat la toate cele 4 loturi scoase la licitație iar ultima, societatea din Buzău s-a înscris la trei (Lotul 1, Lotul 2 și Lotul 4).

Deep Serv SRL din Focșani este administrată de Marian Spânu, un afacerist din generația tânără, care s-a ridicat în special datorită contractelor cu Consiliul Județean și instituțiile publice conduse de PSD. Putem spune, fără teamă de a greși prea mult, că ascensiunea Deep Serv pe piața serviciilor de curățenie a început odată cu instalarea lui Marian Oprișan la conducerea Consiliului Județean, în anii 2000.

Terra Clean Service SRL din Malcoci, Tulcea este administrată de un afacerist local, pe numele său Mircea Ciocîrlan și câştigă pe bandă rulantă licitaţiile publice. De mulți ani, societatea a prestat servicii de curățenie pentru Curtea de Conturi, Registrul Auto Român, Administrația Finanțelor Publice etc. Din datele publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, firma tulceană a fost înfiinţată în anul 2008 şi a avut o activitate oscilantă dar profitabilă. În anul 2017, Terra Clean Service a înregistrat o cifră de afaceri de 3.602.744 lei cu și un profit net de 559.350 lei, cu 92 de salariați.

Cea de-a treia societate, RXC Quality Solutions SRL din Buzău este reprezentată de Roxana Coclea și a fost înființată abia în 2017. Conform datelor de pe site-ul Ministerului de Finanțe, încă de la înființare, firma a pornit cu stângul, nefiind înregistrată nici cu cifră de afaceri și nici cu salariați. A înregistrat doar pierderi în sumă totală de 2.497 lei. Dacă despre RXC Quality Solutions SRL nu se pot spune prea multe, despre administratorul acesteia, am mai găsit câteva informații. Roxana Coclea se prezintă ca specialistă în consultanță și management, absolventă de Drept la Universitatea din București în anul 2016.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.