Local

SGA Vrancea a verificat modul în care au fost salubrizate cursurile de apă din zona de munte a judeţului

Ziarul de Vrancea
26 mai 2020 1448 vizualizări

Conform precizărilor cuprinse într-o informare de presă transmisă de conducerea instituției, în vederea reducerii riscului de inundaţii generate de revărsări ale  cursurilor de apă sau din scurgeri de  pe versanţi,  în  luna mai 2020 Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Vrancea a desfăşurat o acţiune de verificare a modului în care au fost salubrizate cursurile de apă din zona de munte a judeţului Vrancea (râurile Şuşiţa, Năruja, Zăbala, Putna) pentru asigurarea secţiunilor de scurgere a apelor mari. Citiți în continuare alte amănunte în legătură cu această acțiune, menționate în informarea de presă amintită

Acţiunea a vizat 13 unități administrativ-teritoriale, iar prin tematica controalelor efectuate s-a urmărit modul în care au fost realizate măsurile şi lucrările stabilite la verificările anterioare, starea de salubritate a cursurilor de apă cu identificarea depunerilor necontrolate de deșeuri menajere, gunoi de grajd, resturi vegetale şi deşeuri lemnoase, depozitele de lemn existente la data controlului pe malurile şi în albiile cursurilor de apă, modul în care au fost realizate şi întreţinute şanţurile şi rigolele de scurgere a apelor pluviale  în localităţi, precum şi cursurile de apă pe raza localităţilor.

În urma controlului au fost stabilite măsuri pentru desființarea depunerilor necontrolate de deşeuri (comunele Năruja, Răcoasa, Coteşti), a depozitelor de lemn identificate pe malurile sau în zonele de protecție a cursurilor de apă (comunele Nistoreşti, Năruja), pentru curățarea şi decolmatarea șanțurilor și rigolelor de scurgere a apei pluviale.

Reprezentanţii autorităţilor locale au fost notificaţi cu privire la îndeplinirea măsurilor trasate şi a termenelor acordate în acest sens, fiind atenţionaţi totodată că neaducerea la îndeplinire, la termenele stabilite, a măsurilor dispuse anterior, precum şi a solicitărilor legale ale Administraţiei Naţionale „Apele Române” constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 35000 lei la 40000 lei pentru persoanele juridice, respectiv cu amendă de la 10000 lei la 15000 lei pentru persoanele fizice.

Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Vrancea reaminteşte autorităţilor locale că au atât obligaţia de a igieniza cursurile de apă ori de câte ori este necesar, cât şi obligaţia de a le monitoriza în vederea prevenirii depozitării deşeurilor pe maluri. Totodată facem un apel către populaţie să depoziteze deşeurile numai în spaţii special amenajate, pentru a reduce riscul antrenării acestora în cursurile de apă.

Director,

Ing. Dorina Vraciu


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.