Local

Salvamont își trage sală de mese de 110 mii de euro

Ionel Sclavone
1 nov 2017 1899 vizualizări

Demolarea unei anexe și construcția în loc a unei săli de mese cu dependințele aferente, la sediul Salvamont din Soveja - Vila Rucăr, a fost scoasă la licitație pentru aproape 110.000 de euro. Anunțul a fost publicat în SEAP, portalul guvernamental de achiziții publice, zilele trecute. Noul spațiu care va avea regim de înălțime parter va fi construit din cărămidă, rigips și va fi acoperit cu țigle din tablă. Conform proiectului, va fi legat de sediul principal printr-un hol. Prețul pare destul de pipărat raportat la caracteristicile clădirii.

Seviciul Public Județean Salvamont aflat în subordinea Consiliului Județean intenționează să plătească aproape 110 mii de euro pentru amenajarea unei anexe la sediul din Soveja – Vila Rucăr. Zilele trecute a fost publicat în SEAP, portalul guvernamental de achziții publice un anunț prin care Salvamont solicită serviciile unei firme de construcții care să demoleze o anexă la sediul din Soveja – Vila Rucăr și să ridice o alta în loc. Contracul va fi încredințat direct, fără organizarea unei licitații publice. Pentru demolare și noua construcție instituția subordonată lui Marian Oprișan pune la bătaie un buget de 421.515 lei la care se adaugă TVA adică 509.602 lei.

Alăturat de clădirea principală, Vila Rucăr, se intenționează construcția unui anexe în suprafață de 193,7 metri pătrați din care 52,6 sunt repartizați terasei. Noua incintă are regim de înălțime parter și va avea destinația de spațiu de luat masa cu dependințele necesare: chicinetă, zonă frigidere, două grupuri sanitare pe sexe și o terasă acoperită. Noua anexă va fi unită de sediul principal printr-un hol.

Noul spațiu va fi construită din cărămidă având o parte dintre pereții interiori din gips-carton. Pereții interiori și i tavanele vor fi tencuite și gletuite iar pardoselile vor fi din dușumea și gresie antiderapantă. Ferestrele vor fi din tâmplărie PVC cu geam termopan. Pereții exterior vor fi placați cu cu polistiren expandat și tencuieli decorative rezistente la umezeală. Acoperișul va fi de tip șarpantă, din lemn, și învelitoare din țiglă metaliză.

Bugetul alocat pentru amenajarea acestei anexe pare foarte mare mare având în vedere că caracteristicile sale. La prețurile practicate pe piața construcțiilor, cu această sumă, se poate construi și dota o casă de locuit cu etaj.

Implementarea proiectului Salvamont, eșec al administrației Oprișan

Sediul Salvamont din Soveja – Vila Rucăr a fost reabilitat în urmă cu doi ani din fonduri europene, în cadrul unui proiect finanțat prin Programul Operațional Regional. Lucrările au fost contractate PIF&LMS Company SRL una dintre firmele abonate la bugetul județului.

Pe lângă refacerea sediului principal din Soveja proiectul, a cărui valoare a fost de aproximativ 6,4 milioane de lei, mai prevedea construcția a altor două baze, la Nistorești și Păulești precum și dotarea cu echipamente.

Implementarea proiectului Salvamont este unul dintre eșecurile înregistrate de Consiliul Județean condus de Marian Oprișan. Deoarece n-a reușit să-l finalizeze în termenele stabilite, până la 31 decembrie 2015, contribuția de la bugetul județean a ajuns 4,083 milioane de lei, cu 3,6 milioane de lei mai mult decât cea stabilită inițial de 470.000 de lei.

În jurul Salvamont au existat, de-a lungul vremii, numeroase controverse, în special legate de bugetul alocat. În 2016, serviciul a beneficiat de o alocare bugetară de un milion de lei în condițiile în care a funcționat cu un singur om, directorul său. De altfel, activitățile pentru care a fost înființat, salvarea turiștilor rătăciți, respectiv marcarea și întreținerea traseelor turistice în Munții Vrancei au fost realizate de jandarmii montani și ONG-uri specializate în protecția mediului.  

Cea mai importantă acțiune la care au luat parte salvamontiștii lui Oprișan în acest an, mai exact în această toamnă, a fost un exercițiu tactic organizat de Inspectoratul Județean de Jandarmi.  


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.