Local

”Șah-Mat” în Piața Unirii

Alexandra TĂTARU
28 sep 2017 1572 vizualizări

După ce constructorii au dat șah mat proiectului de reabilitare a Pieței Unirii, iar ulterior alți constructori au jucat ”tetris” schimbând pavajul spart, a venit rândul primarului Misăilă să facă o demonstrație de șah, nu doar în sala de ședințe a Consiliului Local, ci și în aer liber.

Relaxat după terminarea discursului de la inaugurarea Târgului de Carte din Piața Unirii și fericit că a primit și o garoafă roșie din partea unor preșcolari, edilul șef a făcut o baie de mulțime și o scurtă plimbare prin Piață, dar nu oricum. A fost curios să vadă cum arată noile piese de șah care au umplut deja tablele speciale amenajate în piață. Înconjurat iar de copii entuziaști, primarul Misăilă a încercat să mute vreo doi pioni negri, nu că ar fi fost negru de supărare, nu credem asta, ne gândeam doar cum ar fi arătat schimbul dintre pionul alb cu cel negru, apoi s-a gândit să facă o mutare a unui cal alb și năzdrăvan. A întrebat copiii dacă sunt bucuroși și a dovedit că este și un bun pedagog, demonstrându-le celor mici câteva mutări importante, probabil imaginându-și cum ar fi dacă jocul s-ar încheia cu mutarea decisivă de șah-mat. Extrăgând din regulilor jocului, se poate menționa că ”este uzual să spui «șah» când ataci regele adversarului. În competițiile oficiale șahul este rar anunțat. Dacă regele unui jucător este pus în șah și nu este nici o mutare legală de scăpare a regelui din șah, se spune că regele a primit «mat», jocul e terminat, iar jucătorul respectiv pierde. Spre deosebire de celelalte piese, regele nu poate fi niciodată capturat deoarece matul termină jocul”. Potrivit reprezentanților Direcției de Dezvoltare și Servicii Publice Focșani, au fost alese piese din plastic, destul de ușoare pentru a putea fi ridicate și de cei mici, iar cele două seturi au costat în jur de 4.000 lei.  Municipalitatea invită toți doritorii de șah în aer liber să vină în Piața Unirii. Program special pentru jocul de șah nu va fi stabilit, ci se va stabili doar o formă de protecție și pază a locului, în cazul în care va avea cineva vreo intenție rea. (A.T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.