Local

VIDEO | Radarele „e-SIGUR” , funcționale în Vrancea: Șoferii primesc amenzi direct acasă

Ziarul de Vrancea
8 ian 2025 20490 vizualizări
Foto:Poliția Română
Foto:Poliția Română

Sistemul avansat de monitorizare a traficului rutier „e-SIGUR” a devenit operațional în județul Vrancea începând cu 1 ianuarie 2025. Acesta utilizează tehnologii de ultimă generație pentru a identifica și sancționa automat șoferii care depășesc limitele de viteză, fără a mai fi necesară oprirea lor pe loc. Amenzile sunt trimise direct la domiciliul proprietarilor vehiculelor.

Zonele monitorizate de sistemul e-SIGUR” 

Noul sistem este în prezent activ pe autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, dar și pe DN2-E85 din județul Vrancea. Zonele au fost selectate pe baza unor analize detaliate ale riscurilor, care au evidențiat viteza excesivă drept unul dintre principalii factori ce contribuie la accidentele rutiere.

Radarele utilizate sunt de tip Trucam și sunt amplasate strategic pe trepied în zonele cu risc crescut, pentru a asigura o monitorizare eficientă și continuă.

Cum funcționează sistemul?

„e-SIGUR”  operează prin captarea imaginilor video ale vehiculelor care încalcă normele de circulație. Datele sunt transmise automat către sistem, care le analizează și procesează. Proprietarii vehiculelor sunt ulterior contactați pentru a identifica persoana care se afla la volan la momentul abaterii, iar sancțiunile sunt aplicate de polițiști desemnați, conform legislației în vigoare.

Comisarul-șef Bogdan Oproiu, reprezentant al Direcției Rutiere, a explicat că acest sistem modernizează aplicarea sancțiunilor, eliminând necesitatea opririi vehiculelor pe loc. „Monitorizarea automată simplifică procesul de constatare a încălcărilor și contribuie la siguranța traficului pe drumurile publice”, a declarat acesta.

Avantajele sistemului e-SIGUR” 

Implementarea „e-SIGUR”  aduce o serie de beneficii pentru siguranța traficului rutier:

Scopul Proiectului

Autoritățile își propun să îmbunătățească respectarea regulilor de circulație și să reducă numărul de accidente rutiere prin utilizarea tehnologiilor avansate. Implementarea e-SIGUR este văzută ca un pas important spre creșterea siguranței pe drumurile publice.

Acest sistem va contribui la reducerea comportamentelor riscante, precum viteza excesivă, care rămâne una dintre principalele cauze ale accidentelor grave. Scopul nostru este să protejăm participanții la trafic și să încurajăm respectarea legislației rutiere”, a subliniat comisarul-șef Bogdan Oproiu.

Perspective

Deși implementarea este limitată momentan la anumite zone, autoritățile plănuiesc extinderea sistemului „e-SIGUR”  la nivel național, în funcție de succesul inițiativei și de impactul său asupra siguranței rutiere.

Noul sistem reprezintă un pas major spre modernizarea procesului de monitorizare a traficului și demonstrează angajamentul autorităților de a face drumurile din România mai sigure pentru toți participanții la trafic.

Citiți și conținutul integral al postării pe acest subiect activată duminică 5 ianuarrie 2025 pe contul de facebook Poliția Română 

Noul sistem e-SIGUR este activ! 

Cum funcționează?

Camerele mobile (cunoscute sub numele de pistoale radar), amplasate pe marginea drumului, înregistrează activitatea din trafic în zona supravegheată.

Înregistrările sunt trimise și analizate de polițiști. Abaterile sunt sancționate conform legii, după identificarea conducătorului auto.

Amenda este expediată direct la domiciliu conducătorului auto, fără a fi necesară oprirea în trafic.

 Unde este activ?

Autostrăzile A1 și A2

Drumul Național DN2 din județul Vrancea

Extinderea la nivel național este planificată ulterior.

 Scopul?

Creșterea siguranței rutiere pe drumurile publice din România.

Condu responsabil!

Siguranța rutieră începe cu tine. Respectă regulile de circulație! ”-Poliția Română 

Vizionați și: VIDEO | Cum vor fi amendaţi şoferii vitezomani. Poliţiştii nu îi vor mai opri în trafic​

VIDEO:Observator News

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.