Local

Publicitate de peste 80.000 de euro pentru proiectul neterminat al CJ Vrancea privind gestionarea deșeurilor

Ziarul de Vrancea
27 dec 2018 1280 vizualizări

Consiliul Județean Vrancea nu a reușit să termine în acest an Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor (SMID), însă trage speranțe că îl va termina într-un viitor apropiat, întrucât a fost scos la licitație un contract de publicitate prin care să se anunțe sfârșitul proiectului.

Contractul are o valoare estimată de 375.015 lei, iar obiectul acestuia constă în prestarea serviciilor de informare și publicitate din proiectul ”Vrancea Curată”.

”Prestarea serviciilor ce fac obiectul prezentului contract se întinde de la durata semnării contractului pe toată durata de implementare a proiectului (până la data de 31.12.2019), inclusiv eventualele prelungiri ale duratei de finanțare”, se precizează în anunțul de licitație.

Ofertele firmelor interesate pot fi depuse până la data de 21 ianuarie 2019. Activitățile care trebuie realizate în cadrul acestui contract: realizarea și actualizare pagină de internet referitoare la proiectul ”Fazarea proiectului Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Vrancea”, actualizarea paginii de internet referitoare la Proiectul ”Sistem de management integrat al deșeurilor solide în județul Vrancea”, panouri temporare, plăci definitive, afișe format A3, autocolante, plăcuțe identificare A3, organizarea unei conferințe de presă și realizarea mapei pentru această conferință, publicarea unui comunicat de presă la finalizarea proiectului în presa locală cu tiraj mare.

Proiectul ”Vrancea Curată” ar fi trebuit deja finalizat, însă reprezentanții Consiliului Județean au aruncat de fiecare dată vina pe procedura greoaie de organizare a licitațiilor, care au durat foarte mult, dar și pe primarii PNL, pe care i-a acuzat că blochează proiectul. Chiar dacă stadiul proiectului este avansat, este posibil ca până la aplicarea acestuia să mai treacă timp, având în vedere întârzierile foarte mari pe care CJ le are la aproape orice investiție pe care o realizează.

Și asupra proiectului în sine există semne de întrebare în ceea ce privește modalitatea de aplicare și rezultatele obținute întrucât se renunță la colectarea din ”poartă în poartă” în mediul rural, iar oamenii vor fi nevoiți să își ducă gunoaiele la punctele de colectare înființate, unele la distanțe foarte mari de locuințele lor. (M. B.)

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.