Local

Exclusiv! Proiectele de investiții din Vrancea pentru care se fac demersuri să fie cuprinse în PNRR

Ziarul de Vrancea
24 mar 2021 4003 vizualizări

Ziarul de Vrancea a aflat pe surse pentru ce alte proiecte din județul Vrancea, în afara de Autostrada Moldovei A7 și de noul spital județean Focșani, se vor face în perioada următoare demersuri pentru a fi cuprinse în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Menționăm că din informațiile noastre, lista nu este definitivă, ea mai putând suferi modificări în funcție de rezultatele discuțiilor care urmează să fie purtate în următoarele zile între diverșii factori responsabili din județ. 

Uniunea Europeană a decis să înființeze un instrument financiar temporar – #NextGenerationEU, în valoare de 750 de miliarde euro, separat de bugetul pe termen lung al UE, Cadrul Financiar Multianual (CFM), pentru perioada 2021 -2027. Scopul principal al acestuia este să ofere sprijin statelor membre pentru a face față provocărilor generate de Criza Covid19 și consecințele sale economice.

Mecanism de redresare și reziliență (MRR) este pilonul principal al #NextGenerationEU și are alocat un buget total de 672,5 miliarde euro.

Scopul Mecanismului de Redresare și Reziliență este de a oferi sprijin pentru investiții și reforme esențiale în vederea redresării sustenabile și pentru ameliorarea rezilienței economice și sociale a statelor membre UE. La finalul perioadei de investiții, economiile și societățile europene vor fi mai bine pregătite pentru provocările și portunitățile tranzițiilor verzi și digitale.

În total, România ar primi 14,248 miliarde sub formă de grant și aproximativ 14,935 miliarde sub formă de împrumuri pentru un total de 29,2 miliarde euro.

Regula stabilită prin propunerea de Regulament (aflată încă în negociere la nivel european) este ca 70% din granturi să fie angajate până la finalul anului 2022, termenul limită pentru accesarea diferenței de 30% din granturi fiind 31 decembrie 2023. În plus, plățile pentru proiectele care vor fi incluse în programele naționale de redresare și reziliență trebuie făcute până în decembrie 2026.

În cursul zilei de luni 22 martie 2021 așa cum rezultă din postările publicate pe conturile lor de facebook  președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma, împreună cu deputații PNL de Vrancea, Ion Ștefan și Ionel Dancă au discutat la București  despre prioritățile Vrancei din Planul Național de Redresare și Reziliență cu referire directă la un nou spital județean la Focșani și autostrada A7 “Unirea Principatelor” atât împreună cu președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, șeful , cât și cu primul ministru Florin Cîțu.

În afara acestor proiecte Ziarul de Vrancea a aflat pe surse despre discuțiile și demersurile aflate în plină desfășurare de mai multe zile pentru a se încerca pregătirea mai multor proiecte de investiții din județul Vrancea cu șanse de a fi curpinse în Planul Național de Redresare și Reziliență..

Din informațiile noastre în weekendul recent încheiat au auvut loc mai multe întâlniri pe această temă , una dintre cele mai importante fiind aceea cu primarii municipiilor și orașelor din județ.

Proiecte de investiții din județul Vrancea pentru care se fac demersuri să fie cuprinse în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)  

Obs.NouL spital județean la Focșani și autostrada A7 “Unirea Principatelor” sunt deja cuprinse în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Înființarea unei noi rețele de gaze naturale pe direcția Ghergheasa (Buzău) - Focșani, care ar permite dublarea numărului de gospodării din Vrancea racordate la sistemul de alimentare cu gaze

Canalul Siret - Bărăgan

Drumul expres Focșani - Brăilă

Refacerea Pieței Moldovei din Focșani

Construirea unei săli de sport polivalente la Focșani

Constuirea unui Parc Industrial în județul Vrancea

Refacerea căii ferate Odobești-Munții Vrancei pentru valorificare în scop turistic( pe care-ar urma să circule trenul cu ”Mocănița”) 

Construirea unei piste de biciclete până în munții Vrancei pe un traseu  separat de cel rutier

Construirea unei zone de agrement de tip aqualand pe traseul drumului spre Suraia

Proiectul iluminatului inteligent al drumurulor județene din Vrancea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.