Local

Primarul din Vizantea-Livezi, la ediția de duminică a emisiunii „România te iubesc!”, difuzată de ProTV

Ziarul de Vrancea
17 feb 2023 4750 vizualizări

În intervenția sa, primarul Dragoș Ciobotaru a povestit despre șantierul care este în toi la Vizantea-Livezi pentru un complex integrat, cu hotel, bază de tratament și două piscine pe locul unor vechi izvoare minerale, descoperite în zonă în urmă cu mai bine de 100 de ani. Comuna, cu un decor tipic pentru mediul rural românesc, modest, ar putea beneficia de comoara pe care se află situată. Demersurile nu au fost ușoare, spune edilul. Nici pentru finanțarea complexului, dar nici pentru izvoarele minerale, care sunt în gestiunea Primăriei, nu la privați, cum e, de obicei, prin alte părți.​

Dragoș Ciobotaru, primar Vizantea-Livezi: „A durat trei ani să facem testele clinice la apă, să ne aprobe că apa are acele beneficii”. E drept că, în multe stațiuni de la noi, nu se fac periodic nici teste la apă, nici studii clinice pe pacienți pentru efectele benefice ale resurselor minerale. Se merge pe istoricul zonei, chiar dacă omul și patologia lui au evoluat în timp. Se consumă și își șubrezește sănătatea în mod diferit decât o făcea acum 100 sau 200 de ani. La Vizantea-Livezi, primarul spune că are hârtii cu patalama, iar în proximitatea complexului va amenaja o sanie pe șină și un parc cu cățărări. Speră să atragă, astfel, la 50 de kilometri de Focșani, turiști cu copii, care să cheltuie bani în viitoarele spații de agrement.

Partea referitoare la comuna Vizantea-Livezi începe de la minutul 14:55 al părțiii a III-a a ediției de duminică, 12 februarie 2023 a emisiunii „România te iubesc!” difuzată de ProTV.

În România, totul se rezumă la goana de a fi stațiune doar în acte

La un astfel de turism balnear, de prevenire și mai ales de anvergură, visează și primarul de la Vizantea-Livezi, comună-stațiune din județul Vrancea. Aici e în toi șantierul pentru un complex integrat, cu hotel, bază de tratament și două piscine, pe locul unor vechi izvoare minerale, descoperite în zonă în urmă cu mai bine de 100 de ani. Comuna, cu un decor tipic pentru mediul rural românesc, modest, ar putea beneficia de comoara pe care se află situată. Demersurile nu au fost ușoare, spune edilul. Nici pentru finanțarea complexului, dar nici pentru izvoarele minerale, care sunt în gestiunea Primăriei, nu la privați, cum e, de obicei, prin alte părți.

Dragoș Ciobotaru, primar Vizantea-Livezi: „A durat trei ani să facem testele clinice la apă, să ne aprobe că apa are acele beneficii”.

E drept că, în multe stațiuni de la noi, nu se fac periodic nici teste la apă, nici studii clinice pe pacienți pentru efectele benefice ale resurselor minerale. Se merge pe istoricul zonei, chiar dacă omul și patologia lui au evoluat în timp. Se consumă și își șubrezește sănătatea în mod diferit decât o făcea acum 100 sau 200 de ani. La Vizantea-Livezi, primarul spune că are hârtii cu patalama, iar în proximitatea complexului va amenaja o sanie pe șină, și un parc cu cățărări. Speră să atragă, astfel, la 50 de kilometri de Focșani, turiști cu copii, care să cheltuie bani în viitoarele spații de agrement.

La noi pare că totul se rezumă mai degrabă la goana de a fi stațiune doar în acte. La sfârșitul anului trecut, alte 35 de localități de la noi au primit, prin Hotărâre de Guvern, statutul de stațiune de interes local. Nu toate sunt balneare și balneoclimatice, dar multe ar avea și un astfel de potențial. Printre noile stațiuni amintim orașele Caracal, în Dolj, dar și Siretul și Fălticeniul, la Suceava. În toate aceste locuri, edilii nutresc speranța că noua atestare va aduce pe termen mediu și lung, un impact pozitiv și, implicit, bunăstare. Pentru cine, rămâne de văzut.

Text informații + VIDEO:stirileprotv.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.