Local

(Update) Primăria Focșani este „parțial închisă” începând de luni. Ce spun primarul și majoritatea PNL-USR-PLUS din CL

Ziarul de Vrancea
3 iun 2021 1918 vizualizări
Imagini de miercuri 2 iunie 2021 de la Primăria Focșani:Cetățenii au acces în primăria Focșani dar cu restricții.Intrarea spre birorurile viceprimarilor este blocată din interiorul Primăriei putându-se realiza doar printr-o ușă exterioară.Foto:Ștefan Borcea-adevarul.ro
Imagini de miercuri 2 iunie 2021 de la Primăria Focșani:Cetățenii au acces în primăria Focșani dar cu restricții.Intrarea spre birorurile viceprimarilor este blocată din interiorul Primăriei putându-se realiza doar printr-o ușă exterioară.Foto:Ștefan Borcea-adevarul.ro

Deși anunțase inițial că începând din 2 iunie 2021, Primăria Focșani va fi închisă, primarul Misăilă și-a revizuit poziția și a explicat recenta sa schimbare de atitudine într-o  declarație pentru Radio România Actualități. Cu același prilej, Misăilă și-a reînnoit apelul către Instituția Prefectului Județul Vrancea, solicitându-i acesteia „să verifice cu celeritate cu privire la legalitatea sau nelegalitatea hotărârii Consiliului Local cu privire la aprobarea bugetului”.

Tot astăzi, miercuri - 2 iunie 2021, prin intermediul unui comunicat de presă, majoritatea PNL-USR-PLUS din CL Focșani îl acuză pe primarul Misăilă de un „abuz inconștient”, întrucât „a blocat astăzi accesul la biroul viceprimarilor, comițând un abuz de o gravitate fără precedent în istoria administrației publice locale din România”. Conform consilierilor majorității PNL-USR-PLUS din CL Focșani, Misăilă se află în campanie electorală internă. El „vrea să-i ia locul lui Oprișan în fruntea PSD Vrancea și de aceea o face pe războinicul în fața majorității PNL-USR-PLUS din Consiliul Local”, se menționează în comunicatul de presă transmis de majoritatea PNL-USR-PLUS din Consiliul Local Focșani.

„Vom continua activitatea cu publicul, am stat și am analizat foarte atent situația, nu putem să văduvim cetățenii de serviciile primăriei. Nu mai avem serviciu de pază, asigurăm acest serviciu cu Poliția Locală, cât vor mai exista și dumnealor, că și dumnealor au mari probleme cu fondul de salariu. Am renunțat la toate serviciile care nu sunt de maximă urgență. Vom continua activitatea, până când furnizorii de energie electrică și ceilalți furnizori de servicii de mentenanță pentru sistemele informatice și de listare a documentelor ne vor sista serviciile. Lucrăm în avarie, avem restanțe de două luni de zile neachitate, bugetul este invalid, nu putem face plăți, nu putem face absolut nicio acțiune în Trezorerie, care nu ne primește niciun ordin de plată. Fac apel către prefect să verifice cu celeritate cu privire la legalitatea sau nelegalitatea hotărârii Consiliului Local cu privire la aprobarea bugetului”, a declarat primarul Focșaniului pentru Radio România Actualități.

„ABUZ INCONȘTIENT AL PRIMARULUI «ÎNCHIDE TOT» MISĂILĂ.

Primarul municipiului Focșani a blocat astăzi accesul la biroul viceprimarilor, comițând un abuz de o gravitate fără precedent în istoria administrației publice locale din România. Obstrucționarea activității unor funcționari publici reprezintă un act ilegal dublat de o altă faptă care ține de siguranța angajaților instituției. Astfel, primarul a dispus închiderea cu cheia a ușii de acces către jumătate din birourile instituției, iar în caz de calamitate (cutremur, incendiu etc.) angajații nu ar mai avea la dispoziție ieșirea respectivă, ceea ce le-ar putea pune viața în pericol.

Primarul Cristi Valentin Misăilă, alias Primarul Închide Tot, se face, astfel, vinovat de abuz în serviciu prin ceea ce a făcut astăzi, privând focșănenii de relația directă cu viceprimarii. Totodată, o parte din servicii au fost suspendate fără niciun temei legal, iar la dispoziția cetățenilor a fost pus doar un singur ghișeu. Sistemul de acordare a bonurilor de ordine a fost și el suspendat, pe motiv de «economie la energia electrică».

Oamenii trebuie să știe că instituția condusă de «Primarul Îngroapă Tot» trebuie să funcționeze la parametri maximi pentru că nu există niciun impediment ca lucrurile să stea altfel. Misăilă, «Primarul Pericol Public», a mai amenințat recent că funcționarii din Primărie nu-și vor primi salariile, însă asta s-ar putea întâmpla doar dacă «Primarul Problemă» nu ar semna ordinele de plată. În conturile Primăriei Focșani, conturi care nu sunt blocate de Finanțe, sunt bani pentru plata salariilor angajaților, diversiunile primarului Misăilă fiind evidente.

Focșănenii trebuie să știe că «Primarul Problemă» vrea să-i ia locul lui Oprișan în fruntea PSD Vrancea și de aceea o face pe războinicul în fața majorității PNL-USR-PLUS din Consiliul Local. Prin atitudinea sa, Misăilă pune în pericol municipiul Focșani, ambițiile sale politice în bătălia cu Oprișan făcându-l să recurgă la astfel de gesturi, precum cel de astăzi, și incitând în permanență!

Consilierii PNL-USR-PLUS nu se vor lăsa intimidați de atitudinea lui Misăilă și-i vor cere să respecte votul focșănenilor de la alegerile locale și să nu-și mai bată joc de bugetul local considerând banii oamenilor drept pușculița sa.

Îi recomandăm să nu risipească banul public dând salarii uriașe Poliției Locale, alocând sute de milioane pentru, chipurile, șters praful pe becurile din Focșani sau sute de mii de euro către echipa de fotbal care nu face performanță de mai mulți ani. Sigur, exemplele pot continua, iar rolul nostru, al majorității PNL-USR-PLUS, este să ne asigurăm că Misăilă nu-și va mai bate joc de banii din buget” - a reacționat majoritatea PNL-USR-PLUS din Consiliul Local Focșani în legătură cu măsurile puse în practică miercuri, 2 iunie 2021, de către primarul Misăilă privind activitatea Primăriei.

Citiți și:Serviciile pentru public la Primăria Focşani sunt asigurate în regim de avarie

Serviciile pentru public la Primăria Municipiului Focşani sunt asigurate în regim de avarie. Săptămâna trecută, primarul municipiului anunţase că din 2 iunie, instituţia va fi închisă din lipsa banilor, după ce bugetul a fost invalidat de sistemul de raportare al Ministerului de Finanţe.

Primăria a renunţat şi la serviciile firmei de pază, înlocuindu-i, în regim temporar, cu poliţişti locali, instituţie aflată în subordinea Consiliului Local.

Cristi Valentin Misăilă, primarul municipiului Focşani: Vom continua activitatea cu publicul, am stat şi am analizat foarte atent situaţia, nu putem să văduvim cetăţenii municipiului Focşani de serviciile Primăriei municipiului. Nu mai avem servicii de pază. Am renunţat la toate serviciile de nu maximă urgenţă. Vom continua activitatea până în momentul în care furnizorii de energie electrică şi ceilalţi furnizori de servicii de mentenanţă pentru sistemele informatice şi de listare a documentelor, efectiv, ne vor sista toate furnizările de astfel de servicii. Avem restanţe deja de două luni de zile neachitate.

Ana-Maria Dimitriu, viceprimar: Ştiu că acest lucru l-a transmis primarul municipiului. Nu ştiu ce înseamnă, în viziunea dumnealui, pe modul avarie, în schimb, ce am putut remarca de dimineaţă, accesul viceprimarilor nu mai are loc, deci, această uşă este blocată. Am înţeles că s-a reziliat, sau poate s-a suspendat contractul cu firma de pază care asigura în Primărie acest lucru, iar serviciul de curăţenie am înţeles, de asemenea, că nu mai funcţionează.

Toţi cei care s-au prezentat la prima oră a dimineţii solicitând diverse servicii la sediul central al Primăriei au beneficiat de acestea, la fel cum s-a întâmplat şi la celălalt punct de lucru, situat în zona de nord a municipiului. (Rador/FOTO radioiasi.ro)

Știre actualizată:Comunicatul de presă al primarului municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă-miercuri 02 iunie 2021 ora 17:15

”Primăria Focșani va continua activitatea până când furnizorii ne vor sista serviciile!

În urma amendamentelor propuse și votate de consilierii PNL-USR la ședința din 10 mai 2021, bugetul local al Municipiului Focșani a fost INVALIDAT, iar Trezoreria nu poate opera ordinele de plată.

Pentru deblocarea situației am convocat o nouă ședință pe data de 28 mai, în care am propus consilierilor PNL-USR să aprobe sumele necesare funcționării Primăriei și a celorlalte instituții afectate – Direcția de Dezvoltare Servicii Publice (DDSP) Focșani, Poliția Locală Focșani, Clubul Sportiv Municipal (CSM) Focșani 2007, Ateneul Popular “Maior Gh Pastia” Focșani și Ansamblul Folcloric “Țara Vrancei”.

Din păcate însă, apelul meu a rămas fără ecou, întrucât majoritatea din Consiliul Local Focșani formată din PNL-USR-PLUS a refuzat, fără nicio justificare logică, să aprobe sumele respective.

În aceste condiții, au fost notificați TOȚI operatorii cu care Primăria Focșani are încheiate contracte pentru furnizare servicii diverse, pentru a anunța că municipalitatea nu va mai putea onora obligațiile contractuale din cauza lipsei de fonduri!

Astfel, începând cu 2 iunie 2021, Primăria Municipiului Focșani va funcționa într-un sistem de avarie pentru că nu putem văduvi cetăţenii de serviciile publice!

Serviciile de pază și de curățenie au fost sistate, pentru asigurarea pazei fiind detașat un agent de la Poliția Locală.

Deranjul mare este generat tot de doamnele viceprimar care acum reclamă că am închis o ușă de acces și că astfel am pune în pericol angajații instituției.

Pentru cei interesați, fac precizarea că traseele de acces în Primăria Municipiului Focșani sunt unele stabilite strict, iar accesul într-o instituție publică se face doar după legitimare.

Faptul ca agentul de la Poliția Locală care, începând de miercuri 2 iunie 2021, asigură ordinea în Primăria Focșani “și-a permis” conform atribuțiilor legale să legitimeze și să întrebe anumite persoane unde merg, le-a deranjat pe doamnele viceprimar.

Daca alții au ceva de ascuns, Primăria Municipiului Focșani nu are nimic de ascuns, dovadă și faptul că, din 2016, de când sunt primar pe site-ul instituției au fost publicate, lună de lună, TOATE cheltuielile efectuate de municipalitate.

Pe această cale îi asigur pe focșăneni că angajații Primăriei Municipiului Focșani vor continua activitatea până când furnizorii de energie electrică, furnizorii de toner și hârtie sau furnizorii de servicii de mentenanţă pentru sistemele informatice vor sista serviciile, ca urmare a neplății acestora!”-Cristi Valentin Misăilă

Citiți și:Primăria din Focşani, parţial închisă. Viceprimăriţele au găsit blocată uşa de acces spre birouri VIDEO

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.