Local

VIDEO | Premierul Ciucă: Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru tronsonul Buzău-Focșani al autostrăzii A7

Ionel Sclavone
28 ian 2022 1561 vizualizări
Guvernul a adoptat indicatorii tehnico-economici.Încă un pas spre construcția tronsonului Focșani – Buzău al autostrăzii  A7 .
Indicatorii tehnico-economici pentru tronsonul de autostradă Buzău – Focșani au fost adoptați, astfel că proiectul intră în linie dreaptă. Ministerul Transporturilor, prin CNAIR urmează să scoată la licitație lucrările pentru această investiție estimată la 6.118.056.301,86 lei, sumă la care se adaugă TVA.

Vizionați mai jos anunțul premierului Nicolae Ciucă de la începutul ședinéi de Guvern de joi 27 ianuarie 2022 referitoare la aprobarea indicatorilor economici ai tronsonului Buzău-Focșani al autostrăzii A7 care traversează Vrancea

Tronsonul care face legătura între Buzău și Focțani va avea o lungime de 82,44 de kilometri și va traversa 16 localități situate în cele două județe. 

„E vorba de proiectul pentru autostrada Moldovei. Aprobăm indicatorii tehnico-economici. Valoarea totală e de peste 7 miliarde de lei. Fondurile o să fie asigurate din surse externe neramursabile”, a spus Ciucă, în ședința de Guvern în care au fost aprobați indicatorii tehnico-economici.

Potrivit proiectului elaborat la nivelul CNAIR, traseul autostrăzii va traversa județele Buzău și Vrancea și va avea 41 de poduri, pasaje și viaducte și 6 noduri rutiere. Aici vor fi amenajate și două parcări securizate, dotate cu sisteme de supraveghere video, conexiune la internet, iluminat, utilități, cu spații comerciale, service auto și hotel.

Finanțarea acestui proiect de investiție va fi asigurată din fonuri europene prin PNRR, iar valoarea lucrărilor de construcție și montaj reprezintă 5.263.440.710,80 lei, fără TVA, din total. 

„Finanţarea obiectivului de investiţii, prevăzut la art. 1 (autostrada Buzău – Focșani – n. red.), se realizează din fonduri externe nerambursabile, respectiv din Programul Național de Redresare și Reziliență – P.N.R.R. și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii”, se arată în hotărârea adoptată de guvern. 

Tronsonul Buzău – Focșani este format din patru loturi

Autostrada Moldovei A7 este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră propus spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Între Ploiești și Pașcani autostrada ar urma să aibă 329 de kilometri, iar lucrările ar trebui finalizat până în 2026, pentru a se putea încadra în finanțarea PNRR. Tronsonul Buzău – Focșani este format din patru loturi conform informațiilor prezentate de CNAIR. 

Lotul 1 – Buzău (Autostrada Ploiești – Buzău) și Vadu Pasii (Drum de legătură către DN 2) – lungime 4,60 km (km 0+000 – km 4+600);

Lotul 2 – Vadu Pasii (Drum de legătură către DN 2) – Râmnicu Sărat (DN 22) – lungime 30,80 km (km 4+600 – km 35+400);

Lotul 3 – Râmnicu Sărat (DN 22) – Mândrești Munteni (DN 23) – lungime 36,10 km (km 35+400 – km 71+500);

Lotul 4 –Mândrești Munteni (DN 23) – Focșani Nord (DN 2) – lungime 10,94 km (km 71+500 – km 82+440).

De asemenea este prevăzută și realizarea unei variante de ocolire pentru Municipiul Focșani, în zona de Est, între DN 2 si DN 2D.

Citiți și:

”Un vis care va deveni realitate: Autostrada Moldovei!

Premierul României, Nicolae Ciucă, a anunțat astăzi în ședința de Guvern că s-a făcut un mare pas pentru construirea Autostrăzii Moldovei (A 7). Concret, au fost aprobați astăzi indicatorii tehnico-economici pentru A7, iar valoarea totală va fi de circa 7 miliarde de lei. În ședința de Guvern s-a mai precizat că fondurile vor fi asigurate din surse externe neramursabile, mai exact din Planul Național de Redresare și Reziliență”

Text informații + foto:Catalin Toma


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.