Local

Povestea vieții fraților Cosmin, Andrei, Alexandu și Valentin din Focșani

Daniel Muşat-Mureşanu
14 dec 2019 9307 vizualizări

Dragii mei, așa cum ne-am obișnuit, în fiecare vineri lecturăm câte un capitol din cartea ”Strada Mare a Unirii, colț cu Republicii”. Astăzi, despre o întâmplare reală intitulată ”Povestea vieții noastre”.

Numele nostru este Cosmin şi Andrei. Toată lumea ne cunoaşte drept "GEMENII", dar de fapt noi nu suntem nici măcar fraţi. O să vă spunem în continuare, pe rând, povestea vieţii noastre. O viaţă de copii de 11 şi 12 ani, o viaţă de vis cum numai Bunul Dumnezeu o poate oferi şi cum orice copil o doreşte şi o visează. Dar cum vă spuneam la început, vrem să vă dezvăluim taina poveştii noastre, deoarece viaţa noastră a fost până acum o poveste; o poveste adevărată.

Povestea lui Cosmin Eu, Cosmin, m-am născut în Bucureşti, dar la vârsta de trei zile am rămas singurel pe lume. Nu am înţeles de ce, dar am înţeles că Îngerul meu păzitor a avut grijă de mine. Când am împlinit câteva luni, am făcut cunoştinţă cu zâmbetul mamei mele, Luminiţa! Surâsul ei blând şi vocea caldă mi-au alinat în multe nopţi suferinţele. Când nu puteam să pun geană pe geană, sufletul ei nepereche se transforma în terapie pentru mine. De mic am fost mai năzdrăvan şi puţin mai bolnăvicios, dar răbdarea mamei mele a învins mereu şi m-a ridicat din nevoi. În acest cămin, leagănul copilăriei mele, am făcut primii paşi în lume. Am învăţat să merg şi să vorbesc, am mers la grădiniţă, apoi la şcoală unde am învăţat tainele abecedarului. Prin grija EI am învăţat ce este viaţa şi doresc să ajung să lucrez în cercetarea fenomenelor naturii atunci când voi fi mare. Poate este un vis, dar în mintea mea de copil, simt că Îngerul meu păzitor îmi va da aripi să îmi ating ţelul şi să nu o dezamăgesc pe mama. Aş avea multe să vă povestesc. Povestea mea de viaţă este un... BASM, dar îl las în continuare pe Andrei să vă spună şi el povestea lui.

Povestea lui Andrei Mă numesc Andrei, am 12 ani şi de 11 ani şi îi spun Luminiţei - mama. La fel ca şi Cosmin, la vârsta de un an şi eu am rămas singur să mă descurc în lume. Dar ce poate face un copilaş de un an singur? Zâna mea cea bună a trimis-o pe mama Luminiţa la mine, să mă ajute să cresc, să vorbesc, să mă dezvolt şi să ating scopul pe care mi-l doresc: probabil un bun arhitect sau constructor. Mama a pierdut foarte multe nopţi atunci când eram bolnav şi o simplă pastilă nu-mi putea scădea temperatura. A vegheat la capul meu ori de câte ori o trezeam în miezul nopţii cu geamătul durerii mele. Ea nu obosea niciodată şi îmi cânta lin la ureche: "Dormi Îngeraşul meu cel drag"! Cuvintele ei, izvor tămăduitor şi leac pentru boală, m-au ridicat de multe ori din nevoi. Nu am cuvinte să îi mulţumesc mamei Luminiţa pentru tot ceea ce face pentru noi. Am fost întrebat la serbarea de 8 Martie, cine este mama pentru mine! Am răspuns simplu, în naivitatea mea de copil: "Mama este icoana vieţii mele!". Aşa simt eu şi aşa este mama mea: ICOANA VIEȚII MELE. Marţi, de 8 Martie, i-am dăruit flori şi o diplomă pentru cea mai bună mamă din lume. Asta a fost pe scurt povestea vieţii noastre. Dar staţi un pic.. .credeţi că am terminat? Nu! Ei bine, povestea noastră continuă. Continuă cu un alt episod fericit. Mai avem un frate. Da! Pe Alexandru! El este fratele nostru cel mare, dar...să îi lăsăm lui plăcerea de a vă povesti.

Povestea lui Alexandru Eu sunt Alexandru şi am 15 ani. În urmă cu nouă ani am avut marea bucurie să îmi cunosc fratele de sânge, pe Andrei. Ştiam că există, dar nu îl cunoşteam. Într-o zi de februarie am primit o vizită de la o doamnă şi un domn. Ei m-au întrebat cum mă cheamă şi dacă mai am fraţi. Am răspuns că mă numesc Alexandru şi mai am un frate, pe nume Andrei, pe care din păcate nu îl cunosc. Acei domni mi-au spus că fratele Andrei creşte la dânşii în casă. Din acea clipă am simţit aripile Îngerului că îmi mângâie creştetul capului, iar acei domni mi-au devenit părinţi. Părinţi adevăraţi, mamă şi tată, care mă ajută să cresc, mă protejează de răutăţile lumii şi îmi dau încredere. Tot din acel moment am devenit frate şi cu Cosmin. De ani buni creştem toţi trei ca nişte fraţi adevăraţi. Ne iubim, ne respectăm şi avem grijă unul de celălalt. Aşa ne-a educat mama Luminiţa. Mereu ne spune ca în viaţă să fim nedespărţiţi, deoarece aşa vom fi puternici şi vom învinge toate greutăţile. Eu mi-aş dori să urmez liceul Pedagogic să pot învăţa şi pe alţi copii povestea vieţii mele.

Vali -"the big brothter" Dar staţi că nu am terminat! Noi mai avem un frate. Fiul mamei Luminiţa şi al tatălui Dănuţ pe care îl numim "fratele nostru cel mare". Îl iubim mult pe Vali şi ştim că şi el ne iubeşte. Este chitaristul trupei Hara şi de câte ori vine din concerte în puţinul lui timp liber ne face toate voile.

Acum...am încălecat pe-o şa şi v-am spus povestea aşa! O poveste adevărată de viaţă a unor copii care se bucură de cei mai frumos şi buni părinţi din lume. De multe ori suntem invidiaţi şi de alţi copii care ne spun că ei nu au ce avem noi. Pentru toate aceste lucruri mulţumim cu dragoste mamei Lumi şi tăticului Dănuţ şi le urăm din inimă "La mulţi ani sănătoşi" şi să ne crească până la capăt.

A consemnat Daniel Muşat Mureşanu, absolvent al Liceului Pedagogic "Spiru Haret" Focşani, secţia Filologie-Istorie, promoţia 1982, pentru proiectul "Mami, te iubesc" al Ziarului de Vrancea!

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.