Local

Poliția Locală Focșani scoate la concurs șase posturi vacante la Serviciul ordine publică

Ziarul de Vrancea
18 oct 2017 1555 vizualizări

Poliţia Locală a Municipiului Focşani organizează concursuri pentru ocuparea a șase funcţii publice de execuţie vacante la Serviciul ordine publică. Concursul va avea loc pe 21 noiembrie 2017. Candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile prevăzute de art. 54 din Legea nr.188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

La Poliția Locală a Municipiului Focșani mai este nevoie de șase polițiști locali în grad superior, debutant, profesional sau asistent. Astfel, cei care îndeplinesc condițiile generale și specifice sunt invitați să participe la concursul din 21 noiembrie a.c.. Se scoate la concurs un post de poliţist local, clasa I, grad profesional superior pentru care candidatul trebuie să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul științelor juridice sau administrative, vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice de minimum 9 ani, permis de conducere categoria B, să fie apt din punct de vedere medical și fizic și să fie apt psihologic portarmă. Alte trei posturi vacante sunt pentru ocuparea funcției publice de poliţist local, clasa I, grad profesional debutant. Candidații pentru aceste funcții vacante trebuie să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul științelor juridice sau administrative, vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, permis de conducere categoria B, să fie apți din punct de vedere medical și fizic și, de asemenea, apți psihologic portarmă. Pentru unicul post de poliţist local, clasa III, grad profesional principal sunt necesare studii medii liceale, respectiv studii medii absolvite cu diplomă de bacalaureat, vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice: minimum 5 ani, permis de conducere categoria B, să fie apt din punct de vedere medical și fizic, să fie apt psihologic portarmă. Alte două posturi vacante sunt scoase la concurs pentru ocuparea funcției publice de poliţist local, clasa III, grad profesional asistent. Candidaților le sunt necesare studii medii liceale, respectiv studii medii absolvite cu diplomă de bacalaureat, vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice: minimum 6 luni, permis de conducere categoria B. De asemenea, aceștia trebuie să fie apți din punct de vedere medical și fizic și apți psihologic portarmă. Potrivit comunicatului de presă, concursurile pentru toate posturile vor avea loc în data de 21 noiembrie 2017, ora 10.00- proba scrisă, data și ora interviului vor fi comunicate ulterior la sediul Poliţiei Locale a municipiului Focşani din Focşani, strada Cuza Vodă, nr. 43.  În cadrul concursurilor se vor desfăşura probele suplimentare de verificare a aptitudinilor fizice în data de 20 noiembrie 2017, ora 10.00 la sala de atletism de la Colegiul ”Alexandru Ioan Cuza” Focșani.

 

Ce trebuie să conțină dosarul

 

Dosarele de înscriere la concurs se depun la sediul Poliţiei Locale a municipiului Focşani - Compartiment resurse umane, în termen de 20 zile de la data publicării anunţului în Monitorul Oficial al României, partea a III-a, respectiv de la data de 18 octombrie 2017 până la data de 06 noiembrie 2017(inclusiv) şi trebuie să conţină în mod obligatoriu documentele prevăzute de art. 49 din H.G. nr. 611/2008, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv: formularul de înscriere, conform anexei nr. 3 la H.G. nr. 611/2008, cu modificările şi completările ulterioare; copia actului de identitate; copie permis de conducere (categoria B); copiile diplomelor de studii şi ale altor acte care atestă efectuarea unor specializări; copia carnetului de muncă sau, după caz, o adeverinţă care să ateste vechimea în muncă şi, după caz, în specialitate; cazierul judiciar (acesta poate fi înlocuit cu o declaraţie pe proprie răspundere, cu obligaţia de a completa dosarul de concurs cu originalul documentului pe tot parcursul desfăşurării concursului, dar nu mai târziu de 5 zile lucrătoare de la data la care a fost declarat admis în urma selecţiei dosarelor, sub sancţiunea neemiterii actului administrativ de numire); adeverinţa care să ateste starea de sănătate corespunzătoare; adeverință care să ateste „apt pentru a susține probele pentru verificarea aptitudinilor fizice”, eliberată de medicul de familie; aviz psihologic port armă; declaraţie pe propria răspundere sau adeverinţa care să ateste că nu a desfăşurat activităţi de poliţie politică. Adeverințele care atestă starea de sănătate și „apt pentru a susține probele pentru verificarea aptitudinilor fizice” vor conține, în clar, numărul, data, numele emitentului și calitatea acestuia, în formatul standard stabilit de Ministerul Sănătății Publice. Copiile actelor de mai sus se vor prezenta însoţite de documentele originale, pentru a fi certificate pentru conformitate cu originalul de către secretariatul comisiei de concurs, sau în copii legalizate. Bibliografiile, tematicile şi probele și baremele pentru verificarea aptitudinilor fizice se afişează la sediul instituţiei. (Z.V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.