Local

Licitația pentru înființarea Parcului Memoriei Naționale a fost contestată

Ionel Sclavone
9 nov 2018 1651 vizualizări

Procedura de achiziție organizată de Consiliul Județean pentru selecția unei firme care să planteze stejari la Mărășești în Parcul Memoriei Naţionale „Stejarii României - 100 de ani de istorie şi demnitate“ a fost contestată de unul dintre participanți. Miniprest Serv din Rovinari a reclamat faptul că evaluatorii CJ i-au descalificat oferta din cauza unor „abateri tehnice minore“ a căror corectare nu afectează clasamentul final al participanților la licitație.

„(…) considerăm că sunt încălcate prevederile Hotărârii Guvernului nr 305/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achiziție publică/acordului-cadru din Legea nr 98/2016 privind achizițiile publice, astfel:  (7) reprezintă corectări ale unor abateri tehnice minore, iar o eventuală modificare a prețului total al ofertei, indusă de aceste corectări, nu ar fi condus la modificarea clasamentului ofertanților participanți la procedura de atribuire; (8) sunt considerate abateri tehnice minore acele omisiuni/abateri din propunerea tehnică care pot fi completate/corectate într-un mod care nu conduce la depunerea unei noi oferte“, a arătat cei de la Miniprest în contestația depusă.

Pe cale de consecință, aceștia au solicitat revenirea la rezultatul evaluării tehnice și includerea ofertei pe care au depus-o pe lista celor adminisibile. Contestaia este în curs de judecare la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor care urmează să se pronunțe în perioada următoare.

Consiliul Județean a inițiat licitația pentru achiziția serviciilor de împădurire a 56 de hectare de teren cu 238.500 puieţi de stejari – înființarea Parcului Memoriei Naţionale „Stejarii României - 100 de ani de istorie şi demnitate“ de la Mărășești – la începutul lunii septembrie. Este vorba de un proiect finanțat de Guvernul Tudose în 2017 a cărui valoare a fost estimată la 8.110.717,42 de lei plus TVA, aproximativ 2 milioane de euro.

La procedura de achiziție, care ar trebui să se încheie undeva pe la începutul lunii martie 2019, s-au înscris trei ofertanți. Aceștia sunt Miniprest Serv SA din Rovinari, societate al cărei acționar majoritar este Complexul Energetic Oltenia, Asocierea Terra Silva SRL– Terra Forest SRL cu sediul în județul Dolj, reprezentată de Iulian Ionică Băcioiu și Gheorghe Sandu și Asocierea Miluca SRL – Zooprod SRL – Passilva Proiect SRL cu sediul în Huși, județul Vaslui, reprezentată de Maricel Tofan, Ciprian Păsat și Ioan Nechifor.

 Deși lucrările de împădurire ar fi trebuit să se încheie în această toamnă, până acum s-au împădurit doar 23,44 hectare cu 96.500 de puieți din totalul de 75 de hectare și 335.000 de stejar. Este vorba de cele două acțiuni organizate , în toamna trecută și în primăvara aceasta.

Zillee trecute, presa locală a relatat că mare parte din puieții plantați în cele două campanii menționate s-au uscat deoarece nu a avut cine să facă lucrările de întreținere corespunzătoare. Așa se face că în prezent, Parcul Stejarii României s-a transformat într-un câmp de ciulini.

Citiți și:Știrile Focus TV:Ce s-a ales de stejarii plantați în Parcul Memoriei Naţionale, de la Mărășești

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.