Local

Pădurile Vrancei ar putea fi supravegheate video. Hoții de lemne vor fi monitorizați de jandarmi

Ionel Sclavone
7 iun 2023 1782 vizualizări

Pădurile ar putea fi supravegheate prin sisteme de monitorizare video, iar jandarmii vor interveni pentru oprirea hoților de material lemnos. Această măsură este prevăzută de un proiect de act normativ care are drept obiectiv stoparea tăierilor ilegale.

Proprietarii pădurilor din Vrancea vor fi obligați să implementeze sisteme de monitorizare video pe suprafețele forestiere pe care le dețin. Măsura urmărește oprirea furturilor de material lemnos și a tăierilor ilegale din pădurile Vrancei și nu numai. Costurile pentru achiziția și implementarea sistemelor de supraveghere video vor fi suportate de către stat.

Propunerea legislativă urmărește introducerea obligativității supravegherii video a drumurilor forestiere și a căilor de acces spre pădurile aflate în exploatare. Astfel, prin implementarea unor asemenea sisteme de monitorizare autoritățile vor obține informații mult mai rapid cu privire la activitățile de tăiere care au loc pe suprafețele forestiere. Astfel, orice transport de bușteni va fi monitorizat video, cel puțin acolo unde există suspiciuni că au loc tăieri ilegale.

Implementarea camerelor video va fi realizată de proprietarii de păduri care vor primi banii necesari acestui tip de investiții de la stat.

Actul normativ mai propune extinderea atribuțiilor Jandarmeriei Române care va putea desfășura acțiuni de control în fondul silvic. Jandarmeria va primi atribuția de monitorizare video și de intervenție în cazul constatării unor activități ilegale în păduri. Jandarmii vor asigura, în acest mod aplicarea legilor de sancționare și prevenire a infracțiunilor la regimul silvic.

Obiectivul urmărit este acela de a proteja pădurile, de a preveni tăierile ilegale și de a asigura controlul eficient asupra activităților economice care au drept scop exploatarea fondului forestier. Autorii consideră că o astfel de reglementare ar fi un pas important în direcția conservării biodiversității și a menținerii echilibrului ecologic, având în vedere importanța pădurilor în buna funcționare a ecosistemelor și în purificarea aerului.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.