Local

Oprișan plătește peste 12.000 de euro unei firme care să-i scrie proiecte europene

Ionel Sclavone
11 iun 2020 2727 vizualizări

Consiliul Județean Vrancea plătește 50.000 de lei plus TVA unei firme de consultanță din Iași, TAAS Consultancy SRL, pentru elaborarea documentațiilor necesare obținerii unei finanțări europene destinate dotării cu echipamente a centrelor din subordinea DGASPC. Contractul a fost atribuit prin încredințare directă, firma fiind o mai veche cunoștință a baronului PSD Marian Oprișan și a subalternilor săi. TAAS Consultancy a mai fost angajată, în trecut, pentru întocmirea cererilor de finanțare aferente mai multor proiecte europene.

Consiliul Județean Vrancea condus de baronul Marian Oprișan apelează la consultanți externi pe care îi plătește regește, din bani publici, pentru întocmirea cererilor de finanțare și a documentațiilor necesare atragerii fondurilor europene.

De această dată, Marian Oprișan, mă rog, Consiliul Județean, a apelat o mai veche cunoștință, TAAS Consultancy SRL, din Iași, firmă căreia îi plătește 50.000 de lei plus TVA pe servicii de consultanță în vederea atragerii unei finanțări  europene.

Pentru această sumă, consultanții ieșeni vor trebui să elaboreze cerere de finantare și celelalte documente necesare depunerii proiectului „Dotarea centrelor sociale rezidentiale din subordinea DGASPC cu echipamente de protectie in contextul generat pe pandemia COVID-19”, în vederea finanțării în cadrul POIM 2014-2020. Pe lângă documentații, coform contractului, TAAS Consultancy va trebui să asigure și asistență la depunerea proiectului, pentru rezolvarea eventualelor clarificări și pentru contractarea finanțării.


Înainte era mai ieftin…

În ultimii ani, TAAS Consultancy a obținut mai multe contracte de la Consiliul Județean Vrancea pentru întocmirea cererilor de proiect și a documentațiilor necesare obținerii unor finanțări din fonduri europene. Toate contractele i-au fost încredințate direct, fără ca instituția condusă de Marian Oprișan să organizeze vreo licitație.

Astfel, firma din Iași s-a ocupat de întocmirea cererilor de finanțare și asigurarea asistenței tehnice   până la semnarea contractelor pentru proiectele de reabiltare a clădirii Tribunalului Județean din care a încasat 10.000 de lei plus TVA și a secțiilor de istorie  și arheologie – Casa Alaci – respectiv științe ale naturii - Casa Tatovici – aflate în patrimoniul Muzeului Vrancei (câte 9.100 lei).

De asemenea, Consiliul Județean Vrancea a plătit aceleași societăți comerciale 38.000 de lei plus TVA pentru expertiza tehnică și documentația de avizare a lucrărilor și a intervențiilor (DALI) la  Casa Alaci.

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.