Local

Oprișan a ales un proiectant cu experiență să expertizeze Prefectura Putna

Ionel Sclavone
29 mar 2018 3046 vizualizări

Consiliul Județean plătește 12.500 de lei plus TVA pentru o expertiză tehnică din care să reiasă în ce situație se află lucrările efectuate până în prezent pentru reabilitarea clădirii Prefecturii Putna. Expertiza urmează să identifice problemele construcției, să constate ce degradări s-au produs, care au fost cauzele și să indice soluții tehnice pentru remedierea acestora.

În acest sens a fost angajată o firmă din București, Miro Grup SRL, înființată în 1993 de un inginer originar din Odobești, Mircea Mironescu împreună cu Adrian Mircea Stănescu, Teodor Marian Brotea şi Radu Florin Comănescu. Inginerul Mircea Mironescu este considerat drept unul din cei mai mari proiectanţi români, o legendă în domeniul construcţiilor.

Miro Grup SRL are un portofoliu impresionant, realizând proiectele și documentațiile tehnice pentru numeraose clădiri reprezentantive din întreaga țară. Între altele, firma a întocmit proiectele tehnice pentru sediul central al BRD din București, Camera de Comerț și Industrie a României, Căminul Universității Nicolae Titulescu, sediul CEC Bank din Slobozia etc.

De asemenea, firma a elaborat documentații și expertize tehnice pentru consolidarea și reabilitarea mai multor clădiri monument istoric între care enumerăm Bisericile Donie, Sf. Gheorghe, Stamatinești din Focșani, Ovidenie și Sf. Cruce din Odobești, Paraclisul Patriarhiei Române, Piciorul podului lui Traian din Drobeta Turnu-Severin, Mausoleele de la Mărășești, Mărăști, Soveja și Focșani, Cazinoul din Constanța etc.

Lucrările pentru reabilitarea  Prefecturii Putna vor fi reluate în această primăvară, după o pauză de aproximativ cinci ani, când au fost abandonate de Vega 94 Galați. Acestea vor fi realizate (Dă Doamne!) de asocierea formată din Dedal Bahamat SRL Galați - AG Grup Instal SRL Focșani – NS Consart 96 SRL Jariștea cu subcontractor Arena Com SRL Focșani. Noii constructori au la dispoziție 18 luni pentru a finaliza contractul, urmând să încaseze 3.707.607,35 lei plus TVA. Reabilitarea imobilului, aflat în proprietatea Consiliului Județean, a început încă din 2008 iar acum, după zece ani, este departe de finalizare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.