Local

OCPI Vrancea a încheiat contracte pentru înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale cu 56 de UAT din județ

Ziarul de Vrancea
12 dec 2021 1915 vizualizări

Prin intermediulunui comunicat de presă Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Vrancea anunță că a încheiat contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale cu 56 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din cele 57 de UAT- uri eligibile. Dintre cele 56 de UAT- uri, 51 au încheiat contracte de prestări servicii de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale. 

Suma totală alocată celor 51 de UAT- uri este de 6.825.034,07 de lei. Lucrările de cadastru general se desfășoară în cadrul celei de-a șaptea etape de finanțare a Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF). Deschiderea cărților funciare este gratuită pentru cetățeni, fondurile necesare fiind asigurate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin OCPI Vrancea.

Primarii interesați să înceapă sau să continue lucrările de cadastru general pe sectoare cadastrale au încheiat contracte de finanțare cu OCPI Vrancea, conform listei atașate. Ulterior, 51 de UAT- uri au semnat contracte de prestări servicii pentru realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor în evidențele de cadastru și carte funciară, conform listei atașate.

ANCPI va efectua plățile către primării după deschiderea cărților funciare aferente imobilelor recepționate.

În anul 2021, fiecare UAT poate primi până la 160.000 lei de lei pentru înregistrarea proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

În prezent, din totalul de 73 de UAT- uri din județul Vrancea, în 57 de localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

În cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa  prioritară 11 – “Extinderea geografică a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în cadastru şi cartea funciară’’, la nivelul județului Vrancea se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică în 6 din totalul de 16 UAT-uri eligibile, respectiv: Măicănești, Slobozia Ciorăști, Nereju, Tulnici, Vulturu și Sihlea. În cursul anul 2021, au fost deschise gratuit pentru cetățeni, prin PNCCF, 12.213 de cărți funciare.

PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 – aproximativ 313 milioane de euro, dar și din bugetul local al primăriilor.

 Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web  a ANCPI, www.ancpi.ro.

Purtător de cuvânt: Victoria Ene

Lista UAT- urilor din județul Vrancea care au încheiat contracte de finanțare pentru înregistrarea sistematică a imobilelor

Lista UAT- urilor din județul Vrancea care au încheiat contracte de prestări servicii pentru înregistrarea sistematică a imobilelor

Informații transmsise prin intermediul Comunicatului de presă OCPI Vrancea din 09.12.2021


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.