Local

O lebădă rănită a fost salvată de un focșănean

Dana Lepădatu
24 aug 2017 1365 vizualizări

Pasărea a fost găsită în apropierea bălții, după ce a fost atacată de câini u joi a fost preluată de reprezentanții ACDB Focșani

O frumoasă lebădă albă a avut șansa să trăiască, după ce a fost, cel mai probabil rănită și s-a adăpostit pe un teren din cartierul Mândrești, în apropierea uneia dintre bălți. Șansa acesteia a fost faptul că un localnic, care a dorit să rămână anonim, a găsit-o chiar în momentul în care aceasta era atacată de o haită de câini fără stăpân. Pentru că nu mai putea zbura, soarta grațioasei lebede ar fi fost una crudă. A fost însă luată și adăpostită în gospodărie, a primit mâncare și a fost admirată iar în cursul zilei de joi, familia a luat legătura cu reprezentanții Asociației pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB) care, așa cum s-a întâmplat și în alte situații, au intervenit pentru preluarea și găzduirea păsării la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice, de la Petrești. ”Din primele observații, se pare că problema este la unul dintre membre. Acum urmează să facem diagnosticarea, apoi va intra sub tratament, după care va fi eliberată în mediul său natural. Probabil că va fi o ședere scurtă”, a precizat Matei Dragomir, reprezentant al ACDB. Organizația ACDB a fost înființată oficial la data de 2 iulie 2003, însă activitățile întreprinse în domeniul conservării biodiversității de către membrii fondatori au debutat încă din anul 1999. În cei 13 ani de activitate, ACDB a derulat 9 proiecte dedicate managementului ariilor protejate, 7 proiecte dedicate conservării speciilor de carnivore mari și 2 inițiative dedicate dezvoltării comunităților din ariile protejate.  În 2004, ACDB a înființat Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice cu scopul de a salva și reabilita exemplare de faună sălbatică. Din 2010, ACDB este custode al ariei naturale protejate Lunca Siretului Inferior. Iar din 2016, organizația a luat în custodie și ariile protejate Soveja și Râul Putna, este prezentarea ONG-ului de pe propriul site. (D. LEPĂDATU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.